Топ 10 на призрачните градове в света

Сгради, улици, инфраструктура и... тягостна тишина
Обновена: 10 май 2012 15:12 | 9 май 2012 07:56,
24
Топ 10 на призрачните градове в света
Крако, Италия , Снимка: smashingtops.com

Сгради, улици, инфраструктура и... тягостна тишина навсякъде. Призрачните градове са доста интересни, защото сякаш са запазили частица от душите на хората, които са ги населявали някога.

В тях сякаш има някаква неразказана, странна история, която често е по-скоро тъжна и потискаща, но при всички случаи – любопитна и завладяваща. Макар и често да не е свръхестествена, а съвсем прозаична и дори бедствена.

Ако искате да чуете резюме на тези истории и по-точно защо един цял град е бил изоставен от всички свои жители, прочетете това.

Представяме ви 10-те най-интересни градове-призраци в света в тази мрачна класация.

Разгледайте ги и научете повече за тях в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимко преди 11 години
Някои от градовете в класацията изобщо не са призрачни, а историите им са художествено украсени. Например според Wikipedia гр. Балестрино в Италия през 2009 г. е имал население 597 и даже на снимката под 10 ясно се вижда къща с простряно пране. Населението на гр. Крако (на снимката горе) през 2009 г. е било дори по-голямо - 773 жители и същият е популярен туристически център. Единственият истински град призрак в класацията е гр. Фамагуста в Кипър -жертва на безумната турска диващина.
20
0
 
2
 
! Отговори
чичо Тиквичка преди 11 години
Скоро по Черноморието ще има такива изоставени градове и градчета. За съжаление...
19
4
 
2
 
! Отговори
тоя преди 11 години
Ами не влизай тука,като не ти харесва.Има много други новинарски сайтове.Ей,аман от *** с претенции.Демокрация е ,никой не ти държи дуло на пистолет в слепоочието да влизаш тук.
18
1
 
6
 
! Отговори
оня преди 11 години
тоя сайт го отварям по навик вече и се старая да не хейтвам много, но това вече е прекалено. само кардашиян, нескопосано преписани статии от истински медии и, разбира се, задължително безинтересни статии, които за да ги прочетеш, трябва да отидеш в tialoto.bg. това не е новинарски сайт, а своеобразен блог на няколко драскача. поне статиите да бяха интересни, с хубави, качествени снимки и подробна информация за местата, които се описват в статията, а не тая бълвоч сътворена за 5 минути!
17
5
 
4
 
! Отговори
Anti-Fan преди 11 години
Mi като не ти харесва,не ходи в сателитните сайтове бе мрънкалник.
16
0
 
9
 
! Отговори
Fan преди 11 години
"Представяме ви 10-те най-интересни градове-призраци в света в тази мрачна класация. Разгледайте ги и научете повече ..."Че дотук ние нищо не научихме, освен че по *** начин си препращате читателите към сателитни ваши сайтове....
15
1
 
8
 
! Отговори
Пелник преди 11 години
Както е тръгнало демографското развитите на България, след около 50-60 години ще има такава класация само за България и ще съдържа снимки на поне 50 призрачни града.
14
1
 
16
 
! Отговори
гледане тъпо преди 11 години
Вие след като слагате новина или статия за нещо си я слагайте вие, а не да ми давате 1000 препратки към тоя сайт, към оня да разбера за какво аджеба става на въпрос...
13
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малко уточнение за Припят - той не е просто изоставен, жителите му са евакуирани! Намира се на ~ 3 км от централата
12
0
 
25
 
! Отговори
Евтин трафик преди 11 години
Аз не се занимавам с тялото.бг!
11
0
 
8
 
! Отговори
хммм преди 11 години
а така бе, малко ги разнообразявайте тия новини. И все пак ако искате да се уплашите просто елате в България, наистина има какво да видите...
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Благодаря на тялото. Благодарение на него аз вече знам, че в Балестрино, Италия има много мистрии. Ето и точния цитат, който не ми вярва:"Това е един от най-известните мъртви градове на Европа, който крие много мистрии и тайни."
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вароша, Кипър (Varosha, Cyprus)Едно време това място, което е квартал на град Фамагуста, е било луксозна и много оживена туристическа дестинация. Всичко това се променя през 1974 година, когато турците завземат по военен начин голяма част от остров Кипър. Те променят този гръцки рай в крепост и отказват дори на неговите 15 хиляди жители достъп до домовете им, принуждавайки ги да напуснат.На фона на това + 5 вековното робство + Арменския геноцид, смяната на имената от Бай тошо е нищо.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
старо, старо.... това сте го пускали преди поне 2 години
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не желая да разглеждам сайта тялото.бг, като няма кой да го посещава изтрийте го най-накрая и ни оставете на мира.
6
0
 
3
 
! Отговори
кой преди 11 години
много интересни места
5
0
 
10
 
! Отговори
* преди 11 години
А вчера имаше статия за 'призрачните села в България'... Тъжна гледка са... :( Дайде някакви точни адреси на призначните градове. Нашите *** що кабел и метал ще изтърбушат и от там...
4
1
 
8
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Най ме...кефи Балестрино.Покривите на повечето къщи са...нови и ми се...струва,че всичко е една...реклама,за туристи.Колкото до Вароша,квартала на Фамагуста,има...грешка че турците сапрогонили кореняците кипърци.В турските сериали по Босфор ТВ,много от героините...туркини са прогонени от...лошите гърци в Кипър;така че,моля моля,бъдете...коректни.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Балестрино,Италия дори се видат призраците до едната къща.Май правят банкет.(сн.10)
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам на екскурзия в Припят! В днес.бг бяха писали че има такива трипчета!? Там наистина живота е спрял за секунди! Хората са изоставили всичко така както е било. Нямало е време дори да съберат по-голямата част от багажа си. Този град наистина е призрачен!