Пристанище за чудо и приказ в Дубай

Мястото, което ще ви изуми с красотата и атракциите си
10 авг 2012 07:45,
24
Пристанище за чудо и приказ в Дубай
Снимка: adelto.co.uk

В сезона на плажовете, моретата и океаните особено актуални са яхтените пътешествия. Всички богаташи освен със скъпи автомобили са се сдобили и с актуални плавателни съдове, които събират очите на туристите по пристанищата.

А едно от най-красивите и луксозни пристанища се намира в меката на разкоша – Дубай. „Яс Марина" е разположен в центъра на Арабския залив, водеща дестинация за яхтинг в Близкия Изток. Не само мястото е удобно, а и субтропичният умерен климат и ниското количество на валежи. Прекрасният бриз пък осигурява чудесни условия за ветроходство и комфортно плаване.

Мястото предлага лесен достъп до крайбрежието на Оман, Дубай и Катар и е с 400 км брегова ивица и 200 необитаеми острова в близост, което го прави доста примамлива дестинация за собствениците на яхти и за чартърни гости.

Луксозното пристанище Абу Даби Марина вече е известно със своите първокласни удобства, занимания и забавления. То отваря „врати" през 2009 г., функционира и се управлява от Camper & Nicholsons. Пристанището разполага с 143 кей-места с размер от 8 до 90 метра с допълнителни разширения до 150 метра.

В самото място има невероятни атракции от калибъра на Формула 1, както и на разположение на посетителите е най-големият покрит увеселителен парк Ferrari World. Самият Абу Даби е модерен и луксозен град, в който нищо не липсва на туристите като технологии и удобства, а по-авантюристично настроените могат да се докоснат до пустинята и уникални скрити плажове.

Спортът е на особена почит в Абу Даби. Новият голф клуб „Яс Линкс" включва игрища с по 18 дупки. Има конна езда, скуош и тенис, гмуркане, уейкбординг, водни ски, риболов и каяк. В случай, че искате да разгледате неописуемо красивите гледки, тогава на ваше разположение е 20-минутен полет до различни острови. Гостите на Яс Марина получават тази екстра безплатно!

Искате да научите повече? Просто разгледайте галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До sarahimal li si rabota s arabin che govorish typotii i ne byrkai Persicite s arabite i doprinasqneto za sveta!
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре, че е нефта.
17
4
 
3
 
! Отговори
sarah преди 11 години
vie seriozno li ,tova se otnasq na horata smeeshti da ubijdat arabskiq narod, arabite sa doprinesli tolkova mnogo sa razvitieto na sveta ,che nemoga daje da opisha. Ne stavaite smeshni s demonstrirane na tipichna bylgarska prostotiq i lipsa na inteligentnost. Prochetete neshto i ne smqtam, che ima baza za sravnenie na Bg i Arabskite strani.
16
1
 
4
 
! Отговори
baihui преди 11 години
feredjetata i 4almi4kite zadaljitelni li sa na tova kamilarko 4udo na 4udesata, shte ima li obori kadeto pravovernite da vrasvat kadanite i kamilite si
15
1
 
6
 
! Отговори
патилан преди 11 години
Температурите в Персийския залив в периода ноември - април са по ниски отколкото сега в БГ.Тогава е и туристическия сезон. Четири часа риболов от яхта /за около 10 риболовци/ струва по 130-150 лв на човек. Но преживяването е незабравимо а улова общо около 50 кг. качествена риба. За съжаление в Черно море това не може да стане.
14
1
 
4
 
! Отговори
valentin преди 11 години
az puk si jiveja tuk i hich ne mi e zle. purvija mesetz e trudno s temperaturite, veche ne mi pravi vpechatlenie. imam mnogo priateli indiitzi i pakistantzi i koito se opitva da gi izkara vtora klasa hora, prosto se e oburkal. samo che zaglavieto e za Dubai, a vutre pishe za Abu Dhabi. neshto sa oburkali avtorite.
13
3
 
6
 
! Отговори
Морски преди 11 години
Всичките яхти в Дубай и Абу даби събрани заедно са по малко от 1/4 от яхтите само по Йонийското крайбрежие на Гърция. Виж на големина са други. И докато в Емиратствата живеят без данъци, то сега в Гърция съсипват яхтсмените с измислени данъци. Но гърците си плащат и продължават да си правят круизи. За разлика от нас дето само плюем.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А за приказ и чудо има ли бе зашеметени осмокласнички ?
11
5
 
20
 
! Отговори
Жоро-бг преди 11 години
Така е ако нямаха нефт, още щяха да яхат камилите...
10
2
 
8
 
! Отговори
АНИ преди 11 години
И аз ще отида там като порасна .
9
2
 
11
 
! Отговори
стефан преди 11 години
бил съм септември в дубай,там не е за бели хора,не се диша-нито дори и през нощта няма разлика.задух и тотална влага. в тоя климат могат да бачкат само пакистанци и индийци,а местните араби не се показват навън. дори и на паркинг си оставят колите работещи и със включен климатик
8
1
 
5
 
! Отговори
До Ала Бала преди 11 години
И ти си един всезнайко...
7
5
 
19
 
! Отговори
Sungod преди 11 години
Абе, вие нормални ли сте, къде е този субтропичен умерен климат - през 6 месеца в годината температурата е около 50 Целзий, а през "зимата" - 35-40...това за малкото валежи е така (не случайно всичко наоколо е пустиня), но заради жегата и съответно изпарения от морето, влажността на въздуха е 100%. Преди 2 седмици бях в Дубай - като пристигнах и излязох от терминала в 6:30 сутринта, температурата вече беше 30 градуса и не можеше да се диша от влага!
6
3
 
16
 
! Отговори
Ала бала преди 11 години
Снимката е от островче северозападно в Абу Даби , заглавието за Дубай, цитира се остров Яс който е на изток от Абу Даби, Оман не е на Персийския залив, авторката на статията трябва да е доста близка с редактора за да се допусне такава безумна компилация от недомислици .
5
1
 
20
 
! Отговори
Out преди 11 години
Оправете си заглавието. Дубай и Абу Даби са различни градове.
4
17
 
8
 
! Отговори
ДРЪН ДРЪН преди 11 години
Тези *** не могат по нищо да се сравняват с нас ! нашите пристанища у Бургас и у Варна са много по-хубави от техните *** пристанища ! *** не могат да се сравняват с нас белите хора !
3
2
 
26
 
! Отговори
Мето Кмето преди 11 години
***, сменете снимката или си оправете заглавието. Снимката е от Аби Даби. На всичкото отгоре е поне отпреди 4години съдейки по силуета на сградите в далечината. Ех-ххх джурналя, и да не сте ходили там има такива прекрасни сайтове със съвременни фотографии. Смешковци.
2
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко това е построено благодарение на петродоларите , арабите трбява да целуват краката на американците , че развиха петролната и базирана на петролни продукти хуимичерска индустрия от която те се оказаха най-големия печеливш и на мястото на бедуинските колиби израснаха тези строителни чудеса , а до 2 не са съвсем безмислени най-малкото се развива туризъм което хич не е за пренебрегване.
1
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тва е на боката вилата бре. Там ще одихает след етот мандат, и разцъквает беллот