Скални вълни, по-красиви от морските

В района на Аризона природен феномен събира очите на туристите
Обновена: 22 авг 2012 13:49 | 22 авг 2012 13:49,
14
Скални вълни, по-красиви от морските
Снимка: beautifulplacestovisit.com

Тази снимка може и да ви прилича на абстрактен скрийнсейвър за компютър, но в действителност това е природен феномен насред пустошта. Нарича се „Вълната" и се намира по склоновете на Северните Койотови хълмове в близост до границата между Юта и Аризона.

Тя представлява вълнообразно скално образувание, което е на възраст около 190 милиона години. Негови създатели са най-големите творци – вятърът и водата. На това място преди много години е имало пясъчни дюни. С течение на времето полутвърдите скали са ерозирали и под влияние на атмосферните фактори са се появили вертикални и хоризонтални пластове. Те са изключително крехки, така че туристите стъпват много внимателно, за да не пропаднат и да не нарушат целостта им.

Тази красота е световноизвестна, но за да не се промени естественият ѝ вид, няма специален път, а се стига до нея пеша.

Отправна точка за 4-5 километровия поход до "Вълната" е проходът Trailhead (Wire Pass Trailhead), който се намира на около 13,4 км южно от американската магистрала US Route 89. Проходът е и врата към каньона Buckskin Gulch, който е най-дългият и най-дълбок слот каньон в югозападната част на Съединените щати.

Температурите там са много високи, така че ако искате да зърнете този природен феномен, трябва да се заредите с търпение и да тръгнете рано сутрин.

Изключително интересно е как в един ден цветовете на това място могат да се променят – от кафеникави през златисти до виолетови в зависимост коя част на деня е.

„Вълната" има и своя посестрима, която се нарича „Втората вълна" и е с малко по-бледи цветове. В района на Северните Койотови хълмове си заслужава да видите още и скалите, които наподобяват на мозък „ Brain rocks", както и магическият връх (The Magic Crest).

Разгледайте уникалните снимки в галерията нa Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
mic преди 11 години
Основната разлика е, че сега трябва да бачкаш, анонимнико. И това на всички хрантутници не им се харесва, защото са свикнали да не правят нищо, а само да взимат! Който си е учил и си работи, си взима това което му се полага. Не може да има за всички, а и не трябва!
11
2
 
4
 
! Отговори
RealBG преди 11 години
до 7, 8, 9, 11 и всички други офицери!На вас жилища ви се полагаха.Нас само ни налагаха.
10
2
 
6
 
! Отговори
До 8 преди 11 години
Да, на семейство с едно дете се полагаше гарсониера, за семейство с две деца - двустаен (кухня, хол и стая) и това след няколко години чакане. Ведомствените апартаменти бяха друга работа ...А да напомниш и за разпределенията, все пак, а?
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Velichestvenno.mnogo krasivo ,kato go pogledne chovek moze da se zamisli kakvi velichestveni neshta syzdava prirodata,koito ostavat s vekove .a nie kolko sme neznachimi , prehodni i alchni kym materialnoto,a duhovnoto pochti go nqma
8
6
 
16
 
! Отговори
До Койчо преди 11 години
Работа в чужбина имаше и то работихме като специалисти! Повечето арабски страни са построени от наши архитекти и инженери а не от "берачи на ягоди в Англия"! И арабите плащаха изключително добре! Аз се моля да се върнат тези времена и вярвай ми това ще стане! А относно колко ще се радваш ако всички умрем - Не пожелавай неща които не искаш да ти се случват!
7
7
 
12
 
! Отговори
До Койчо преди 11 години
За млади семейства се полагаха жилища(общински) със символичен наем! С всяко родено дете семейството се преместваше в по-голям апартамент! Сега общинските жилища са за ***! Всеки имаше сигурна работа и след завършване на висшето си образование започваше работа по специалността си! Хората раждаха деца защото се чувстваха сигурни! Сега деца няма! *** не работят а живеят от кражби и помощи! Да отидеш на курорт вече е лукс.
6
9
 
14
 
! Отговори
До Койчо преди 11 години
Ти на колко години се бе!? Бил ли си роден въобще!? Какви проблеми е имало с ***!? *** бяха затваряни в гетата след 22:00ч и се охраняваха от милицията! Знам че не се пишеха лошите неща но беше по-добре! Благодарение на това се живееше по-спокойно! Ако ти е кеф да четеш за убийства и изнасилвания значи имаш психически проблеми! А това че хората е нямало къде да живеят е върът на простотията! Интелект имаш колкото на КОстов! Имаше работа и жилище за всеки!
5
2
 
9
 
! Отговори
до 3 и 2 преди 11 години
А вие двамата пишете на кирилица неграмотно е това вашето ! Псувните сте ги научили а правописа не ! Паляци !
4
13
 
8
 
! Отговори
Койчо преди 11 години
БСП - то много се е активизирало. Той си продължава. Всичките сте един дол дренки. Тогава не се пишеха лоште неща, имаше си *** проблем, хората нямаха къде да живеят, не можеш да отидеш да работиш в друг град или държава. Нямам търпение по бързо да измрете
3
23
 
35
 
! Отговори
До 2 преди 11 години
Абе какво имате против социалистическият режим в България!?1. Нямаше "Ромски проблем"2. Безплатно здравеопазване3. Добри отношения между хората4. Вестниците бяха изпълнени с положителни новини(макар някой оттях пропаганда) а не с такива от сорта на "Дете уби друго дете щото му дължало 30ст"5. Имаше работа за всички6. Имаше уважение от младите към по-възрастните а не да се снимат как бия пенсионер7. Почти нямаше битови престъпления защото народа го беше страх от милициятаИма още много!
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
snimkite sa raskoshni. tova samo prirodata moje da go napravi - jalko, che ia unishtojavame.
1
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скапаните американци не са виждали цунами в Япония че да видят какво се нарича красива вълна!