Френски шик и магия в градините Маркесак

Красив парк в романтична Франция привлича туристи
Обновена: 18 сеп 2012 13:37 | 18 сеп 2012 13:37,
0
Френски шик и магия в градините Маркесак
Снимка: thecoolist.com

Дори и да не сте запалени градинари, няма как да не останете удивени от градините Маркесак. Те се намират на хълмовете Перигор, във френския департамент Дордон. А уникалните растения в тях са най-вече чемширени дървета, оформени с любов и въображение.

В градините има над 150 хиляди чемширени дървета, дъбове, кленове, горски ягоди, габър и полски клен. Те впечатляват с облите си форми и приказно обаяние. А най-хубавото е, че са обществено достъпни за разходка.

За да бъде още по-очарователна обстановката, мистика и старинност вкарва и замъкът, около който са разположени. Той е построен през Луи XIV и е висок 800 метра. Ако се качите на някой от балконите му, може да затаите дъх пред гледката на километричните до съвършенство „подкастрени" алеи. За техния първоначален облик се е погрижил знаменитият архитект и придворен градинар Андре Ленотр - създател на френския стил в парковото изкуство.

С годините местността западнала, докато имението не попадало в ръцете на Клебер Росийон. Той вложил доста енергия и средства, за да възобнови красотата на Маркесак.

Паркът отваря врати за обикновени посетители през пролетта на 1997 г. Растенията и мистичната, почти приказна обстановка привличат десетки хиляди туристи годишно.

Станете един от тях, макар и дистанционно, като посетите галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Францияпаркградини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари