Градината на чудовищата

Място, където въображението се развихря
28 сеп 2012 07:17,
3
Градината на чудовищата
Снимка: kuriositas.com

През 16-ти век благородниците в Италия често оставяли свидетелства за тяхното величие под формата на религиозно изкуство. Пиер Франческо Орсини обаче не бил един от тях. Той искал да бъде запомнен по различен начин – създавайки парк на чудовища.

Нестандартната градина се намира в гориста местност, на почти 70 километра от Рим. В близост до нея, в края на долината е построен и замъкът на семейство Орсини. Естествената природна среда е запазена непокътната. Постепенно растителността се съединява с монументите. Всички те са покрити с мъх, който допълнително придава живот на „чудовищата“.

Градината на чудовищата е странно място, на което не знаеш какво те очаква зад следващия ъгъл. Някои от скулптурите са издълбани директно върху здравата основа – тази област на Лацио е известна със скалистия си и безплоден пейзаж.

Всъщност Пиер Франческо Орсини решава да построи този парк след смъртта на жена си. Той е толкова съкрушен от загубата ѝ, че влага 30 години усилия и енергия, за да създаде Градината на чудовищата.

Влезте в галерията на Tialoto.bg и разгледайте какви чудовища има там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако изпратя тъщата в Италия на почивка - гаранция, че чудовищата бързо ще избягат. Цялата гора ще и освободят. Пък и в скалистия безплоден пейзаж ще се чувства като у дома си...