Религиозно бижу в крайбрежието на Бали

Храмът се "охранява" от отровни водни змии
29 окт 2012 07:52,
27
Религиозно бижу в крайбрежието на Бали
нимка: awesomepics-forever.blogspot.com

Бали е екзотична дестинация, в която хората пътуват основно заради плажовете и райските гледки. Ала ако сте избрали да посетите тази страна, не пропускайте да отделите специално внимание на храма Танах Лот.

Той се намира в югозападното крайбрежие на остров Бали, на 20 км от Денпасар. Построен е през 16-и век от свещеника Нирата, един от последните религиозни учители, дошъл в Бали от Джава, който е вложил много енергия в проповядването и разпространението на хиндуизма на острова.

Храмът е разположен върху малка скала, която е съвсем близо до брега и се е оформяла през годините от океанския прилив. Името му означава „Земя в средата на морето". Според легендите той е свещено място, което се пази от водните змии, обитаващи пещерата под него. Храмът не приема посетители, но все пак събира такива, които му се наслаждават от разстояние, особено по залез слънце.

До него обичайно се стига с лодка, но когато морската вода намалява, има малка пътека, по която се ходи пеша. Храмът до ден-днешен се използва като място за големи ритуали и церемонии.

Туристите пък може спокойно да си закупят някои сувенир от магазинчетата наоколо или пък да хапнат и пийнат в близките ресторантчета и кафенета.

Интересният храм можете да видите в галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: храмритуалБали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, след всичко това, продължавайте да се кефите на архитектурата на хиндуистките храмове!
20
2
 
5
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
Индия: Апел на епископите за разследване на извършените насилия срещу християни20.10.2008 - Насилията срещу християни в Индия продължават. 54 дни след първите атаки на екстремисти инду, миналата нощ отново са били подпалени християнски къщи в зоната на Ратинджа и Курминджа. Отец Маной Дигал, отговарящ за земеделския сектор в Социалния център на диоцеза Кутак-Бубанесвар, заявава пред агенция Asianews, че всяка нощ, въпреки полицейския час, екстремисти инду нападат и разрушават християнски домове
19
2
 
4
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
Ново насилие срещу християнската общност в Ориса. Жертвата е седемнадесет годишната Банита Прадхан, която е била изнасилена от убийците си.
18
2
 
4
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
В Индия през 2010 г. са регистрирани повече от 1000 случаи на насилие, тормоз и дискриминация срещу християни Публикувано от: Достойно есть Петък, 11 Ноември 2011г. 10:54ч. ***. В Индия, през 2010 г. е имало над 1000 случая на насилие, преследване и дискриминация срещу християните, съобщава Fides, с позоваване на "Всеиндийския Християнски Съвет"В документ на организацията се посочват редица актове на насилие, извършени в индийския щат Карнатака, както и нападенията срещу християни в Ориса, Гуджарат, Мадхия Прадеш и Утар Прадеш.
17
2
 
4
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
Нови прояви на насилие срещу християните в Индия Сряда, 09 Януари 2008 08:38 Автор: В. Каравълчев Продължават съобщенията за насилие срещу християните в Североизточна Индия, които отново са обект на нападения от страна на фундаменталисти от религията хинду. Над 70 църкви са били атакувани от хиндуистки фундаменталисти и повече от 600 домове на християни са изгорени в района на Кандхамал.
16
1
 
4
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
Ти нормален ли си? Хиндуистите били толерантни! Ето чети:"Ню Делхи, Индия /КРОСС/ Конференцията на католическите епископи в Индия публикува тези дни данни за повече от 3800 случаи на насилие и дискриминация срещу религиозните малцинства, предимно християни, извършени в периода 2005-2009 г., съобщава "Евангелски вестник".Жертвите са около 700 души, а 11 000 са ранени. Публикуваните информации са ускорили подготовката на закон за защита на малцинствата.
15
3
 
3
 
! Отговори
Е преди 11 години
Джава :)))))))))) Вие знаете ли какво е Джава и каква е разликата с Ява?
14
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аман от широко скроени люде! Не виждам да има пълчища хиндуисти и будисти по християнските храмове с цел туризъм! Всеки да си седи в гьола!
13
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко ***, злобен и неграмотен народ се е събрал тук! Никой не е казал, че като се възхищаваш на красотата на един храм се кланяш на съмнителна източна философия. За разлика от нас, християните и повечето мюсюлмани, хиндуистите са много толерантни към другите религии и не нападат хората, заради техните вярвания. Дано и ние се научим на нещо от тях!
12
13
 
4
 
! Отговори
До 14 преди 11 години
Точно така! Рекламират езически храмове и някаква съмнителна източна философия, а всъщност ходят да си купуват малолетни или за секс, или за органи!
11
11
 
6
 
! Отговори
до 11 преди 11 години
Гербераст е баба ти! Аз съм просто християнин и не одобрявам да се рекламират езическите гнусотии. Знаете ли колко свещени места има, свързани с християнството? Защо не се рекламират те?
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 11Храмът не е будистки, а хиндуистки. Не е лошо да правите разлика. Няма и змии, нито акули. Тъй като приливите и отливите на екватора са много силни, при отлив океанът се отдръпва много навътре и човек може спокойно да се разходи пеша около храма.
9
15
 
3
 
! Отговори
някой преди 11 години
Аз да не съм хиндуист, че да му обръщам специално внимание на този храм? В него се кланят на езически богове, а Бог казва: "...да нямаш други богове, освен Мене!"
8
3
 
3
 
! Отговори
До 9 преди 11 години
Изключително неграмотен си! Сигурно си Толераст! Или Либераст!
7
3
 
8
 
! Отговори
Ози преди 11 години
Акули няма около островите защото около тях е плитко. Бариерния риф е плитък и може да плуваш много навътре сред рифа и е 2-3 метра дълбоко. Много е красиво и плитко. Акулите не понасят слънцето и плитчините. Май нещо с кислорода в водата беше свързаноЗмийй на островите не знам да има, ако някой умишлено не е завъдил. Затворена екосистема змия няма как да доплува.
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
У Австралията на тези девствени островчета имате ли змии и акули покрай плажовете?
5
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко, свързано с жълтите *** е яко противно! Как ли няма да ида да гледам някакви грозни храмове заобиколени от гнусни влечуги! И купища руснаци! По-добре да ги срещам в Русия!
4
2
 
5
 
! Отговори
Ози преди 11 години
от Сидни какво да ви кажа? На север безкрайни пусти плажове. С джипките карат до хоризонта. Даже на едно място видях знак 80 км/ч на плажа. Най вероятно заради сигурност над 80 км/ч джипа може да поднесе на пясъка и да се обърнеАбе караш по плажа до хоризонта. Като ти омръзне намираш някоя дюна да си поиграеш или се ръгаш в джунглата за малко офроад. Има много тежки джунгли, дъждовни гори дето може яко да затънеш. Ако не ти е силна джипката по добре перкай по плажовете с 80Поздрави отАвстрали
3
2
 
3
 
! Отговори
Ози преди 11 години
...... А тия от Бризвегас (Така му викаме на Бризбън) имат остров Фрейзар на който ходят с ферибот за по малко от час. Качват си джипките и цял уикенд орат. Зимат си палатки провизии. На Фрейзар няма мутробетонка. Не като Ла*номорието.Инъче с ферибот и до други по близки острови може да стигнат но са по далеч и по малко ходят.Много ходят с хеликоптери и малки самолети. От Бризвегас е близо. И от сидни не е далеч. 1 час повече с самолетчето
2
2
 
9
 
! Отговори
Ози преди 11 години
.... другото което няма да му хареса в Бали е претъпканото от туристи. Тия картинки хубаво ги гледа ама като отиде е фрашкано, туристи поклоници. И за кво за няква си скала. Нито е будист. Германската култура е далеч от тяхната. Ама нека върви да каже дали е точно така както е на снимкатаТук в Австралия 80-те острова НАИСТИНА са девствени Като отидеш не е осрано защото има забрана за строеж. И на който остров да отидеш не е фрашкано. Чиста девствена красота. За някой друг час с самолет от Сидни