Прейкестолен – поглед от високо

Невероятното природно чудо се намира в Норвегия
28 фев 2013 07:38,
7
Прейкестолен – поглед от високо
Снимка: worldfortravel.com

Ако искате да се почувствате като Бог и да погледнете света от високо, Прейкестолен е точното място за вас. Скалата се намира в Норвегия и има наистина внушителни размери. Когато човек се изкачи до най-горната ѝ част, пред него се открива зашеметяваща панорамна гледка към цветните долини и езера.

Скалата е известна още с прозвищата си „Пулпит Рок“ или „Молитвената скала“. Висока е 604 метра и е една от най-популярните туристически дестинации в Норвегия. Годишно Прейкестолен е посещаван от между 150 000 и 200 000 туристи. За да се изкачите до върха на скалата, трябва да отделите около 4 часа за преход и около час и половина за преминаване през платото.

Изкачването на Прейкестолен никак не е лесна задача. Добре е да имате екипировка, защото по пътя си преминавате през стръмни пътища, големи мъхести камъни и дори малка река. Веднъж изкачили се до върха обаче, със сигурност ще забравите за тежкия път до там. Гледката отгоре е наистина запомняща се.


Прейкестолен е колкото красива, толкова и опасна атракция. Трябва да внимавате, защото скалата не е обезопасена отстрани, за да се запази естествения ѝ вид. За щастие, няма нещастни случаи, но въпреки това имайте едно наум.

Посетете галерията на Tialoto.bg и разгледайте снимките, разкриващи невероятната магия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
pulpit преди 11 години
Aз пък като ходих имаше мъгла и изобщо нищо не се виждаше долу. Иначе си струва определено, дори и с мъглата. Нямаше ограда, ходих по-миналата година.
6
0
 
5
 
! Отговори
До 5 преди 11 години
Да им изпратим цар Киро да им отлее една "хубава" бетонна балюстрада, че да не падат *** ...
5
1
 
0
 
! Отговори
на преди 11 години
когато ходих една жена беше паднала и имаше ограда. т.е. има инциденти
4
1
 
14
 
! Отговори
Бизнес По Цековски преди 11 години
Дано Цеко Минев не прочете тази статия, че жална им майка на норвежани. Ще им изпрати банскалии и разложани да спретнат едно протестче, след което 5-6 кабинки, 100 - 200 хотелчета ... такса за гледането разбира се. Пропуснах да спомена 100 години концесия (за жълти стотинки) + гарантирана от Норвегия печалба.
3
3
 
5
 
! Отговори
Семерджиев преди 11 години
....Кой им доставя там тока ме интересува?!?! Имат ли си Електро-разпределително дружество?! Имат ли си шеф на смешна мутренско-мафиотска комисия за регулиране на тока и водата из Норвегия?! Ако нямат.. Нека веднага да им предложа "услугите" на ЧЕЗ ! Както,разбира се,и моите "услуги" за шеф на тамошната комисия по Водно и Енергийно регулиране.. че ми трябват още няколко милиончета от "комисионни" и "награди за добра служба".. защото нещо започнаха да ми свършват "джобните" а не ми се тегли сега!
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Познавам един премиер в оставка който с удоволствие ще им го асфалтира, бетонера, санира... ще им резне лентичката, и за капак ще изтипоса 2-3 гей-бара и 5-6 чалготеки да се радват туристите!
1
0
 
7
 
! Отговори
* преди 11 години
Дано не изфлупят да направят кабинков лифт... :( ;(