Фонтанът на изобилието в Сингапур

Късметът ви може да се намира точно там
30 апр 2013 07:25,
4
Фонтанът на изобилието в Сингапур
Снимка: worldfortravel.com

Човешкото въображение и архитектурен талант понякога могат да надскочат времето си. Още през 1995 година в Сингапур е построен най-големият фонтан в света, който до днес впечатлява със своя дизайн. Фонтанът на изобилието, както е неговото име, се намира под земята в един от най-големите молове в страната – Сънтек Сити.

През 1998 година водното чудо е вписано в Рекордите на Гинес като най-големия фонтан в света и представлява символ на богатството и живота в Сингапур. Дизайнът на фонтана е почерпен от хиндуистка мандала и е символично представяне на единството в духа, на единството и хармонията между четирите раси, живеещи в държавата.

Водният първенец в Сингапур е изработен от бронз и се състои от кръгъл пръстен с обиколка от 66 метра. Пръстенът е закрепен върху четири големи наклонени колони. Фонтанът заема площ от 1683 метра и има забележителната височина от 13,8 метра. Водата, изстрелваща се нагоре пък, достига до 30 метра височина

През определени периоди от деня туристите са помолени да се разхождат около Фонтана на изобилието за късмет. През нощта фонтанът придобива още по-опияняващ вид, защото се осветява от цветни лазери. За още по-добро настроение се чуват и музика.

Сингапурската гордост е често посещавана атракция заради близостта си до централния бизнес район и най-добрите туристически места. За съжаление, ако имате късмета да пътувате до модерната държава сега, няма да успеете да видите Фонтана на изобилието в целия му блясък, защото е затворен за обновление до юни тази година.

Влезте в галерията на Tialoto.bg и разгледайте повече от най-високия фонтан в света.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Петър преди 11 години
Ще бъда в Сингапур до 6-ти юни. Дано го пуснат, но има и много друго за гледане, пък и наоколо: Малайзия, Камбоджа, Борнео и др.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пичове, площ се мери в квадратни метри ;)
1
0
 
5
 
! Отговори
hhhahh преди 11 години
I az moga da otvarqm wikipedia i google prevodach :DDDDDDDDD