Оранжевият оазис за херцози в Литва

Замъкът Тракай е като излязъл от приказка
6 юни 2013 08:46,
2
Оранжевият оазис за херцози в Литва
Снимка: Flickr

Замъците, които са останали от Средновековието, днес са далеч от красивите представи, които ни създават приказките. Повечето имат нужда от основен ремонт и отвън приличат по-скоро на крепости, които са минали през безброй изпитания.

Не и замъкът Тракай! Със своята оранжева фасада зданието е едно свежо попълнение, разположено на 28 километра западно от столицата на Литва Вилнюс. Палатът се намира в едноименното градче Тракай, насред езерото Галве. То е наричано „градът на езерата" и е било старата столица на страната.

Замъкът Тракай е сърцето на града, защото напомня за неговата история и носи духа на миналото.

Крепостта се състои от две главни постройки – една на острова в езерото и една на отсрещния му бряг. В тях има интересни музейни експонати, които са на разположение на туристите.

Замъкът се гордее със своята непревземаемост. Той е построен по времето на херцог Витаутас и враг не е успял да премине стените му. Когато столицата се мести във Вилнюс, градът губи своето политическо и икономическо значение, но крепостта си остава резиденция на властващите херцози и техните наследници.

Вижте този прекрасен литовски замък в галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
do Klingon преди 10 години
Taka e-prav si!Kum kraq na 2012 godina bqh tam i s o4ite si go vidqh.No jurnalqta trqbva s ne6to da si vadqt hlqba i pi6at absoliutni gluposti...
1
0
 
2
 
! Отговори
KLINGON преди 10 години
PYLNI GLUPOSTI! zamykyt e unishtojen pochti do osnovi i e stroen nanovo kato turisticheska atrakcia.