Наравно с облаците

Най-високите сгради в света
Обновена: 11 юни 2013 07:40 | 11 юни 2013 07:38,
3
Наравно с облаците
Кулите Петронас, Снимка: fantom-xp.com

През месец май във Франкфурт се проведе фестивал на небостъргачите. Германският град се превърна в домакин на събитието и за целта отвори 18 свои сгради за всички посетители. И ако се чудите кой обича високите сгради, то това са банките. Повече от половината здания, които буквално се докосват до облаците, са наети от банки.

Но това е само в Германия... всъщност най-високият небостъргач не се намира там, а в Дубай. И от Дубай не може да очаквате нещо по-малко от лукс и търговия. Така че в дубайската кула по-скоро ще откриете куп места, за да похарчите парите си!

В петицата влиза и едно място, специално създадено за мюсюлманските туристи, които идват да се пречистят и преклонят пред своя Бог. И за тях трябва да има хотели!

След атентата над търговските кули в САЩ през 2001 г. мнозина се отрекоха от небостъргачите, защото така стават лесна мишена на всяко камикадзе, фанатично жертващо живота си. Ала усещането да работиш над всички сигурно е незабравимо. На фона на неприятните гледки, на които ставаме ставаме свидетели ежедневно от офис, би било истинско облекчение да работим и почиваме в съседство с облаците.

Вижте най-високите небостъргачи в света в галерията на Tialoto.bg и дано някой ден можем да погледнем света от тази височина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
скайкрейпър преди 10 години
След атентата над търговските кули в САЩ през 2001 г. мнозина се отрекоха от небостъргачит--------------------------Абсолютна измишльотина ! Точно след 11.09.2001 г. имаше бум на небостъргачите. Бурж Халифа, Кулата Хотел в Мека, Шанхайския Световен Търговски Ценър, Тайпе 101 в Тайпе и още много други се появиха след тази дата ! Дори на Кота Нула в Ню Йорк тази година ще бъде завършен новия Световен Търговски Център, който ще бъде над 500 м.
1
5
 
2
 
! Отговори
ГЕРБавия преди 10 години
Това са ТЕРМИТНИЦИ !!!!!!!!!Основание за такива сгради има само за бизнес центрове и то МАХ 100 етажа. Другото е лудост !!!!!!!!!!! При бедствие трагедията ще е също на МАХ !!!