Гледайте филма и идете... в Брюж

Дайте си заслужена почивка в най-красивия белгийски град
Обновена: 14 юни 2013 14:05 | 14 юни 2013 12:32,
10
Гледайте филма и идете... в Брюж
Снимка: Личен архив

Брюж е най-запазеният средновековен град в цяла Белгия и е привлекателна дестинация за хиляди международни пътешественици. А в лентата от 2008 година - „В Брюж", градът е дестинация за наемните убийци Рей и Кен, която може да се окаже и последна в живота им...

Хитът с участието на звездите Колин Фарел и Ралф Файнс вдъхнови много хора да преоткрият това място през последните няколко години.

Вярно е, че действието на филма се развива по време на Коледа (Брюж се гордее с коледния си базар), но дори и сега през лятото очарователното градче е перфектна дестинация за любителите на красивата архитектура.

По всяко време на годината можете да се насладите на круиз по канала, но имайте предвид, че като всяка популярна европейска дестинация юни и юли са най-претъпканите от туристи месеци. Градът е само на един час път от Брюксел, а в него ви очакват малки калдъръмени улички, красиви мостове, езера с лебеди и исторически център, който е обявен от ЮНЕСКО за световно и културно наследство заради това, че е запазен средновековният му характер.

Когато влакът ви пристигне на гарата в Брюж, веднага ще разберете защо ирландският драматург Мартин Макдона е решил да напише и режисира въпросния филм. Най-добре можете да разгледате градчето, като го обиколите с екскурзовод по канала. Тези евтини, половинчасови пътувания, започват от пет различни точки в Брюж и са най-доброто въведение в него.

Камбанарията на централния площад предлага фантастична гледка от птичи поглед, стига да не ви мързи да изкачите нейните 366 стъпала. И не се притеснявайте, за разлика от героите във филма, няма да попаднете под престрелка в кулата!

След като сте изгорили достатъчно калории, ще можете с чиста съвест да се насладите на луксозния белгийски шоколад, който е почти навсякъде в Брюж. Градът счита себе си за световната столица на шоколада и дори има музей на шоколада, пътека на шоколада, фестивал на шоколада и поне 50 магазинчета с изкусително подредени витрини, предлагащи ръчно изработени шоколадови изделия.

Хубавото на този малък град е, че може да бъде видян в рамките на един ден, така ще можете да си наемете хотел в Брюксел, където ще ви излезе по-евтино.

Вижте снимки от този живописен град в галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: екскурзиябрюжбелгия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
0
 
! Отговори
ха-ха преди 10 години
Brugge е наричан -мъртвия град- и наистина е такъв.Население с неприятен манталитет,расистки и снобско настроено.А за цветния българин мухлясалите фасади от кафеви тухлички в комбинация с "прекрасното време" на третия ден ще дойдат в много.Наистина много умрял град,не си давайте парите да ходите там.Може да прочете разказа "Брюге" от Константин Константинов,който предава перфектно атмосферата на този град.chitanka.info/text/17573-brjuge
7
1
 
9
 
! Отговори
kotarakavi4o преди 10 години
Хейтъри, спрете да пишете минуси ! С тази злоба и негативизъм едва ли скоро ще излезете дори от квартала в който живеете!Градът Бруж е страхотен. Наистина си заслужава да се види. Ако бяхме малко по-европейци и София и всеки наш град би изглеждал така чист, подреден и организиран, но... уви !
6
5
 
5
 
! Отговори
ot UK преди 10 години
бяхме там миналата Коледа, по - точно малко преди Коледа. Градчето е хубаво, но по Коледа е лудница, много народ и коли, в града почти няма къде да паркираш, за късмет се измъкнахме , точно преди навалицата да превземе града. Доста скъпо е за българския стандарт. Има много малки приятни кръчми. Храната не става, поне където бяхме. Има много бира, номера е да улучиш добрата. Препоръчвам Лефе. Фламандците са студени хора, поне с такова впечатление останах.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гент - ама друг път. Брюж е приказка! Не съм съгласна - един ден не е достатъчен, заслужава си човек да отдели повече време. Влюбих се в това градче, стига да мога ще се върна пак.
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От много години живея в Брюж - прекрасен град! Ако се интересувате от история, прочетете в Уикипедия за да научите как това малко градче е било едно от най-големите пристанища през 13-ти век и как тук е създадена първата борса. Потърсете в Гугъл снимки от "Brugge"(фламандското име на града) за да добиете представа за архитектурата.Ако решите да го посетите виж в airbnb за някой Bad&Breakfast и останете повече от ден. И се разходете с лодка по каналите!(До и аз бях там: трамваи тук няма ;)
3
4
 
6
 
! Отговори
и аз бях там... преди 10 години
Хубав град. Много чист,организиран и спретнат... Дори си имат и трамваи. Движението е невероятно организирано - няма задръствания, няма висене по светофарите... Страхотен град!
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-красивият град в Белгия не е Брюж, а Гент.
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бях там, става ...