Драконовият мост в Тайван

Формата му прилича на свързани повтарящи се дъги
27 юни 2013 07:58,
2
Драконовият мост в Тайван
Снимка: Flickr

Мостовете се, за да свързват две отделени пространства. Обикновено голяма част от тях са масивни и с внушителни размери. Има дори мостове, направени от корени на растение. В Тайван обаче, съществува вълнообразен мост, който прилича на дракон от китайските легенди. От тук идва и названието на моста – „драконов”. Красивата постройка се простира от континенталната част към група малки острови.

Мостът не е построен много отдавна, както вероятно си мислите. Годината е 1987, а поводът – нуждата от свързващо средство за тези, които желаят да посетят острова в морето. До този момент се използвали лодки, като хората задължително трябвало да изчакат отлива, за да могат да влязат във водата. Драконовият мост е съставен от осем арки, прекосяващи пространството между земята и острова.


Всъщност интересното съоръжение е интересна атракция за много туристи. Те идват, за да се насладят на гледката и на девствените природни околности. Макар да изглежда идилична, тази област на Тайван е известна със своите тайфуни и силни ветрове. Когато времето е неблагоприятно, хората избират да не прекосяват моста, защото съществува реална опасност да паднат от него. Малко известен е фактът, че мостът е наричан „Последният рай в Тайван”.

Влезте в галерията на Tialoto.bg и разгледайте драконовия мост, заобиколен от лазурно море и дива природа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: мостдраконТайван
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
18
 
! Отговори
Тоя преди 10 години
Можехте да сложите снимка от Космоса. На тая прекалено много се вижда моста.