Кралският блясък на Лондон

Дворците, които си струва да видите
29 юли 2013 08:30,
4
Кралският блясък на Лондон
Бъкингамския двпрец, Снимка: Reuters

След като наскоро принц Уилям и херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън се сдобиха с първороден син, погледите на света отново се отправиха към Обединеното кралство и по-специално към Лондон. Макар градът да е мегаполис, дом за милиони хора от различни етноси и националности, той не е изгубил своя кралски дух.

След сватбата на принц Чарлз и Кейт Мидълтън раждането на техния наследник е събитието, което отново привлече много туристи към Лондон.

Градът има древна история и множество атракции и забележителности, които човек определено няма как да разгледа само за няколко дни.

Несъмнено една от задължителните спирки на всеки турист, посетил столицата на Англия, е Бъкингамският дворец. Той е разположен в района на Уестминстър и е официалната лондонска резиденция на кралица Елизабет II.

Бъкингамският дворец обаче, далеч не е единственото кралско място, което заслужава внимание. Други интересни места са Лондонската кула, дворецът Хемптън Корт, дворецът Кесингтън и още много други. Влезте в галерията на Tialoto.bg и разбере къде още може да усетите кралския дух в Лондон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
5
 
! Отговори
сис преди 10 години
"сватбата на принц Чарлз и Кейт Мидълтън" ????? Абе, на море ли сте вече, та сте толко слънчасали?
3
7
 
2
 
! Отговори
Journey преди 10 години
До Добри КолевНали, друго си е блясъка на Москва?Окрадени или не е доста спорно, млади ми меринджей.И защо не продължиш коментара си и да анализираш къде са в момента всички английски колонии?Индия, Пакистан, Хонг Конг, Нова Зеландия, Австралия...Всички са благодарни на англичаните и благодарение на тяхното влияние е са станали хора и страните им са придобили малко светско поведение.Виж тези страни, "окрадени от Англия"и погледни и нашата...чак да ми се прииска да сме в списъка.
2
8
 
12
 
! Отговори
Добри Колев преди 10 години
Прекрасни дворци, които са построени с данъците на честните английски граждани. Да не си мислите, че парите са откраднати от Индия, Южна Африка, Северна Америка, Австралия, Нова Зеландия, Шри Ланка, Пакистан, Ирак, Египет, Кения или някоя друга държава. Няма такова нещо естествено. Всичко е плод на честен английски труд. Като например - английската армия окупира Индия и фабриките за платове за затворени, защото са главен конкурент на прохождащите текстилни фабрики в Манчестър.
1
1
 
10
 
! Отговори
Baj Londonchanin преди 10 години
След сватбата на принц Чарлз и Кейт Мидълтън раждането на техния наследник е събитието, което отново привлече много туристи към Лондон.bah taq Cate Midleton- maj se e ojenila i za svekara :-) kade li mu e kamilata??