Отседнете в хотел "Лотос" в Монголия

Хотелът може да плава като кораб в пустинята
18 сеп 2013 15:42, Теодора Драгоева
1
Отседнете в хотел "Лотос" в Монголия
Снимка: amusingplanet.com

Насред пустинята Гоби в Монголия "разцъфтя" великолепен нов хотел, който логично носи името "Desert Lotus Hotel".

Той се намира във вътрешността на страната, на 800 километра западно от Пекин. Хотелът, който е построен сред необятното море на пясъчните дюни, е все по-популярен сред китайските туристи. Структурата му прилича на цветето лотос, откъдето идва и името му. Тя представлява множество свързани бели палатки с триъгълни бели върхове, които оформят заедно кръгова формация.

Китайските архитекти са направили структурната система чрез фиксирани помежду си, сглобяеми стоманени панели. Това е строителство без керемиди и тухли. Всички материали, които са използвани за изграждането на курорта, са екологично чисти. Хотелът използва слънчева, водна и вятърна енергия и няма нужда от друго захранване. Интересното в случая е, че хотелът може да се мести заедно с пясъка, като кораб в пустинята.

Триъгълните стоманени панели, които са използвани за покриви, осигуряват сянка и предпазват от вятъра гостите на комплекса.

Курортът е домакин на монголски тематични представления. Сред списъците с развлекателни дейности на това място са сърфиране в пустинята, яздене на камила, каране на ски върху пясък и др.

Вижте снимки на уникалния комплекс в галерията на Tialoto.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Монголиялотосхотел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
3
 
! Отговори
Tihomir1488 преди 10 години
Задължително преди вечеря се четат произведенията на верния приятел на СССР др. Юмжагин Цеденбал !