Камино дел Рей – най-опасната пътека в света

Място, на което не трябва да ходите, ако имате страх от височини
25 окт 2013 12:14,
8
Камино дел Рей – най-опасната пътека в света
Снимка: Flickr

Ето го и мястото, където често страхът завладява човешкото тяло. Представете си място, където смелостта и приключенския дух са най-верните ви приятели. Представете си място, на което малко хора биха се осмелили да отидат. Това място съществува и се нарича Камино дел Рей.

Испанската „атракция“ често е наричана най-опасната пътека в света. Дори местните смятат, че хората, които се осмеляват да вървят по нея, са „луди“ да го правят.

Повечето туристи смятат, че подобни твърдения са преувеличени, докато сами не се сблъскат с действителността. Хората, които вървят по пътеката, наистина излагат живота си на риск, като най-важното правило е: „Не гледай надолу!“.

Камино дел Рей означава „Малката пътека на Краля“ и се намира в провинция Малага. Историята на пътеката датира още от началото на 20-и век. Камино дел Рей започва да се строи през 1901 година, като четири години по-късно е напълно завършен.

Пътеката била построена, за да осигури транспорт на материали на работниците във водноелектрически централи в близост.

Камино дел Рей се издига на 100 метра височина над реката, а ширината на пътеката е един метър. Заради няколко нещастни случая на туристи, загубили своя живот на това място, властите решили да затворят пътеката.

Очаква се нейното ремонтиране и подобряване на сигурността да завърши през 2014 година. Дотогава Камино дел Рей остава опасна, но леснодостъпна туристическа „атракция“, която е истинско предизвикателство за алпинистите.

Влезте в галерията на Tialoto.bg и разгледайте най-опасната пътека в света. Бихте ли се осмелили да се разходите по нея?
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Такава пътека ни трябва за граница с Турция гарантирам всички новодошли по пътеката щеси намерат работа в височинното строителство а останалите ще нахранят рибата поне.Може да се препоръча на нашите депутати за фитнес иначе няма да се сменят лесно!
6
0
 
9
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 10 години
Днес.БГ, издигате ми се в очите! Не очаквах, че първата българска медия, в която видя статия за Ел Каминито дел Рей ще сте точно вие... Мислех, че пишете само за Ким Кардашиян :)Поздравления!
5
0
 
3
 
! Отговори
Putko Mafani преди 10 години
До АнонименКаминито е малка пътека.Caminito ("little walkway" or "little path" in Spanish).
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
2008-a ходих до там. Бях се впечатлил от едно клипче в ютуб ( v=ZmDhRvvs5Xw )Уникално място.Много красиво.Страхотно изживяване.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Камино дел Рей=Малката пътека на краля???? Гугъл транслейтър ли така гo дава? :)))))))
2
1
 
6
 
! Отговори
A преди 10 години
Ел камино де муерте в боливия е по яка
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"...Дотогава Камино дел Рей остава опасна, но леснодостъпна туристическа атракция, която е истинско предизвикателство за алпинистите."Открийте 10-те разлики!!! В горецитирания случай, са само 3, но принципът е същия!