Зимни курорти за неустоимо ски изживяване

Ако искате да разнообразите почивката си извън България, вижте къде
31 дек 2013 13:30,
1
Зимни курорти за неустоимо ски изживяване
Льо Гран Борнан; Снимка: Dreamstime

Макар нашата страна да е прекрасна и да предлага отлични условия както за лятна, така и за зимна почивка, някои хора предпочитат да прекарат известно време в чужбина, било то около празниците или просто за разнообразие. За щастие, през зимата в Европа има много места, които човек може да посети. Предимството е, че все пак те се намират относително близо до България и биха били по-икономична алтернатива на някоя по-далечна дестинация.

Всъщност голяма част от хората ходят някъде зимата не толкова да си почиват, колкото да карат ски. Любителите на зимния спорт са много и за тях е тръпка всяка година да изпробват способностите си на различно място. Една от страните, които предлагат отлични възможности за ски феновете, е Франция.


Льо Гран Борнан е един от най-красивите френски курорти. Чаровното селце, в което кравите са все още повече от хората, е известно със своето изключително вкусно сирене. Районът предлага почти 100 километра ски писти. Мястото е достъпно за повечето туристи, впечатлява с красива природа и е много подходящо за прекарване на зимната почивка.

Друго френско предложение е Пюи Сен Венсан, намиращо се в националния парк Екринс. Мястото е подходящо по-скоро за семейна ски почивка, тъй като съчетава своя облик на древно селище с модерните ски удобства. Тихият Пюи Сен Венсан разполага с почти 75 километра писти – както за по-лесно каране, така и за по-предизвикателно.

Влезте в  галерията на Tialoto.bg и разберете къде още в Европа може да се насладите на прекрасна зимна ски почивка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: скиЕвропапочивка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако човек има пари и без подобни сатии ще си намерим добрите ски курорти