Британци се женят 52 пъти в различни кътчета на света

Алекс и Лиса продължават да изучават сватбените традиции във всички континенти
26 яну 2014 22:44, Мария Дуковска
3
Британци се женят 52 пъти в различни кътчета на света
Снимка: Thirty Weddings

На Запад двойките често подновяват брачните си обети през известен период от време или казано по друг начин – женят се отново, за да докажат любовта си един към друг. Доста звезди следват тази тенденция, но абсолютен рекордьор по брой сватби е британска двойка, която се е бракувала цели 52 пъти в над 50 страни.

Алекс Пелинг и Лиса Гант от Манчестър започват своето пътешествие из света през 2011 г., като целта им е да посетят всички места, в които могат да се оженят, следвайки местните обичаи и след това да опишат наученото и преживяното в блога си. Първата им дестинация е Австралия, пише The Huffington Post.

Двойката вече има хиляди почитатели, които тръпнат да научат каква е била следващата им сватба и да видят кадри от събитието.

Алекс и Лиса започват да се срещат през 2008 г. и след три години съвместен живот продават дома си и автосервиза за мотори на Пелинг, за да съберат пари, с които да започнат околосветското си пътешествие. И двамата се запалват по сватбените обичаи в различните страни и са готови да си казват „да" отново и отново.

Двойката не пропуска да представи снимково доказателство за поредния си брак, като дори в блога им има тяхна гола снимка, на която са покрити с татуировки от бракосъчетанието им в Панама.

Постоянните младоженци са венчани от свещеници, пастори, жреци и дори вуду магьосници. Последната им сватба е била в Турция, а сега им предстои да покорят и Средния Изток.

Ето и какво гласи представянето им в техния блог:

„Ние сме Лиса и Алекс, една влюбена двойка, която иска да намери отговора на въпроса „Къде може да се оженим" и затова решихме да имаме сватбена церемония във всяка страна, която посещаваме, в търсене на перфектното място, където да се венчаем.

Ние смятаме да обиколим земното кълбо в 27-годишния си ван Пеги и да разменяме брачните си обети на най-уникалните места, които намерим. Без да се ограничаваме до т.нар. „бяла сватба", решихме да дадем всичко от себе си и да прегърнем културата и местните традиции на всяко кътче на света".

Вижте и някои от най-интересните кадри от сватбените церемонии в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
6
 
3
 
! Отговори
prokurora преди 10 години
Да дойдат в бг, че да им натроша канчето
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Баси! Какво обикаляне ще падне, като вземат да се развеждат... ,)