Най-впечатляващият път в Хавай

Магистрала H-3 е една от най-скъпите, строени някога
Обновена: 16 фев 2014 08:47 | 16 фев 2014 08:44, Теодора Драгоева
11
Най-впечатляващият път в Хавай
Снимка: Flickr

Хавай е място, известно със своята невероятна природа. Магнетичната зеленина на островите е като истински оазис както за местните жители, така и за туристите. Разбира се, прогресът и развитието си казват своята дума и Хавай с бавни стъпки започва да прилича на много други развити страни.

Пътят Н-3 е доказателство за това. Той се намира на остров Оаху и се смята за една от най-красивите, но и най-спорни магистрали в света. Джон А. Бърнс, както още се нарича пътят, е завършен през 1997 година и свързва южното и източното крайбрежие на хавайския остров.

Впечатляващата магистрала криволичи през зашеметяващо красивата природа на Оаху и по-точно през долината Халава. Всъщност гледката наистина е толкова невероятна, че съществува реална опасност шофьорите да карат прекалено бавно или пък напълно да спрат, създавайки предпоставка за пътен инцидент.

Магистралата трябвало да започне да се строи още през далечната 1960 година, но строежът бил отложен с цели две десетилетия – до края на 1980 година. Главната причина за това бил масовият протест на природозащитните общности, които искали да запазят природната среда и уникален характер на Хавай.

Накрая след одобрението на специален законопроект строежът на Н-3 вече могъл да започне. Всъщност Джон А. Бърнс е една от най-скъпите магистрали, правени някога, изчислено по цена на километър. За построяването на пътя били похарчени общо 1,3 милиарда долара или по около 80 милиона на километър и половина.

Магистралата включва най-съвременния трафик център, който следи движението в тунелите, може да открие спирането на превозно средство, пожари или катастрофи. Операторите дори имат възможност да преодолеят всички AM и FM честоти, за да предават гласови съобщения по радиото.

Влезте в галерията на Tialoto.bg  и разгледайте магистралата, от която се откриват едни от най-впечатляващите гледки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
1
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Бог създаде вчичко-небето и земята и всичко що е в тях чрез Словото,Словото у Бога,Словото е Бог,Словото е Духът,Духът у Единородния Исус,Който е Същия.Понеже Сатана е "антихрист",и лъжец,та затова роди религиийте,те родиха идеологиите,а пък те породиха и "противодействието"-националистическите настроения.Всичките "производни на лукавия имат един общ двигател-парите и "самозащитата".Ето така народите и светът се погубва чрез лукавия(запустителят),който се носи на крилете на релийгиите-попско-папските,на ходжата и юдаисткия и другите от "Вавилон" !
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да не забравяме пътя към Хана на о. Мауи! То на Хаваите всички пътища са със супер гледки, само здрав стомах да имаш за завоите!
8
6
 
10
 
! Отговори
Цеко преди 10 години
Никога няма да забравя деня в който Боко сряза лентата на хавайската магистрала докато беше на почивка на острова. Всичко хубаво Боко го е натворил. Или най-малко му е резнал лентата.
7
2
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 10 години
До "Малко ми прилича на Хемус"И на мен.А Хемус е много живописна, от висок виадукт влизаш в тунел, после пак мост, а наоколо красиви планини.Само трябва да я ремонтират, че асфалта е бая леш, иначе е много красиво.
6
3
 
11
 
! Отговори
йованчо преди 10 години
Това не е нищо! Нашите магистрали са 2 пъти по-скъпи, изкарват максимум 2 години и трябва да се ремонтират за още повече пари! Хавайските ряпа да ядат за цена!
5
13
 
3
 
! Отговори
една преди 10 години
Неграмотници, разберете най-после, че се пише ХаваИ, а не ХаваЙ. Колко *** трябва да си, че да не правиш разлика между 2 различни букви от родната си азбука.
4
1
 
7
 
! Отговори
!!! преди 10 години
Цената явно е от 97г. , затова и тези огромни километрични мостове и после пътят не изглеждат чак такива цифри.Днес би струвала поне два пъти повече.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
bravo na hawaianzite - hem postroili magistralata, hem zapazili prirodata.
2
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МИ ТАЯ МАГИСТРАЛА ПО-ЕВТИНА ОТ НАШИТЕ И ПО-БЪРЗО ПОСТРОЕНА...
1
2
 
14
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Малко ми прилича на Хемус.