Плаващото гето в Нигерия

Макоко се намира на ръба на Атлантическия океан
Обновена: 29 апр 2014 09:32 | 29 апр 2014 09:32, Мария Дуковска
5
Плаващото гето в Нигерия
Снимка: amusingplanet.com

Този бедняшки квартал се казва Макоко и се намира в една лагуна на ръба на Атлантическия океан, на един хвърлей от най-модерните сгради в Лагос, който пък е най-големият град в Нигерия и главен търговски и индустриален център.

Гетото е разположено на първа линия, в непосредствена близост до дълъг, голям континентален мост. В квартала живеят десетки хиляди хора, които обитават паянтови дървени къщи, повдигнати на кокили. Все още няма официални данни от преброяването, но прогнозите сочат, че жителите на гетото са около 250 000 души. Според данните във всяка къща живеят между шест и десет души.

Макоко е населен с много имигранти от държавата Бенин, които са дошли в Нигерия, за да изкарват пари от риболов. Населението сега се състои предимно от работници от западноафриканските държави. Лошото е, че мръсната вода под къщите им вече не е подходяща за риболов.

Иначе местните се транспортират с канута, но до скоро са нямали достъп до основна инфраструктура, включително чиста питейна вода, електричество и обезвреждане на отпадъците.

През юли 2012 г. правителството започва да разрушава много от плаващите къщи в Макоко като ги обявява за незаконни структури, но това води до протести в общността и затова в крайна сметка властите решават да направят план за регенерация на гетото. Наскоро екип от архитекти е разработил дори плаващо училище, построено от пластмасови барели, за да може местните деца да се образоват.

Вижте снимки на гетото в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: нигерияснимкигето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"...на ръба на Атлантическия океан"...Не знаех че океаните имат ръбове докато Дуковска не ме просветли по въпроса....
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 2те изловиха лебедите в Лондон та с една риба ли няма да се справят там ще си намерят кой дим лови рибата само да заминат
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За съжаление идеята на 1 колкото и да е добра, е неприложима - как така ще им се наложи сами да си ловят рибата? Та за това се изискват все някакви трудови навици! А тези, които ги имат, и тук успяват все някак си да ги приложат и да преживяват що-годе нормално. Въпросът е какво да правим с останалите? Изпращайки ги, трябва да ги научим поне да се справят с наколните жилища
1
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ура ето къде можем да изпратим братята "роми" там ще могат хем да си правят незаконни къщи хем няма да плащат вода а и ще се къпят моля БДЖ да отпусне влакове а корабоплаването плавателни съдове и да им се дава зелен светофар