Къщите на великите писатели

Вижте къде са творили някои от най-големите имена в литературата
Обновена: 3 окт 2014 07:29 | 3 окт 2014 07:29, Теодора Драгоева
5
Къщите на великите писатели
Снимка: architecturaldigest.com

Чудили ли сте се къде са живели и творили някои от най-известните писатели в света за всички времена? Къде те са намирали най-голям покой и каква среда и атмосфера точно ги е вдъхновявала за техните невероятни романи?

Е, сега ще можете да видите къщите на писатели като Вирджиния Улф, Ърнест Хемингуей, Джейн Остин, Марк Твен и др. Тук, в тези пространства, великите писатели са намирали своята концентрация, за да създадат творби, които вълнуват читателите и до днес.

Списание Architectural Digest ни показва "литературните крепости" на десет от най-известните писатели в света за последните няколко века.

Първата къща (на снимката) е дома в Тула​​, Русия на Лев Толстой. Тук той е роден и тук написва много от големите си романи, включително "Война и мир" и "Ана Каренина". Тук, в рамките на имота, се намира и неговият гроб.

Вижте в галерията на Tialoto.bg. резиденциите на някои от най-големите легенди на литературата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
7UP преди 9 години
Преводът кърти миФки!!!На Чарлз Дикенз къщата (номер 6) в "ГРУЗИНСКИ" стил. Вместо Георгиански или Джорджиански. Заболя ме корема от смях :-)))))
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ех, да имаше начин да ги посетя тези къщи! Повечето от тях са музеи и могат да се научат много неща! Хемингуей, Фицджералд, Джейн Остин и Марк Твен биха ми били най-интересни..
1
1
 
2
 
! Отговори
М преди 9 години
Много точен е вторият коментар!Освен това е пълен абсурд почти всяка една статия и особено подобни със сериозно съдържание да има препратка към сайтове като Аз-жената и Тялото! Меко казано абсурдно!!!