Уманак – остров накрая на света

Отдалечено кътче на спокойствието се намира в Гренландия
29 май 2015 15:12, Теодора Драгоева
0
Уманак – остров накрая на света
Снимка: panoramio.com

Гренландия не е сред популярните и близки дестинации, до които може да отскочите дори само за няколко дни. Зелената земя, както някои я наричат, се намира между Северния ледовит океан и Атлантическия океан.

Островната страна е едно от най-рядко населените места по света, но пък както всяко кътче, тя носи свой специфичен чар.

Гренландия заслужава да бъде видяна и ако някога, по някаква причина попаднете на нейна територия, ще се убедите в това. Особено впечатление прави живописният малък остров Уманак, намиращ се в общината Qaasuitsup. Той е позициониран в северозападната част на страната и е отдалечен на 590 километра на север от Полярния кръг.

Почти половината от територията на остров Уманак е заета от планина, носеща същото име. Всъщност названието на планината идва от сърцевидната форма на един от върховете ѝ. Тя е истинска забележителност за Гренландия и магнит за малкото туристи, решили да посетят този отдалечен остров.

Остров Уманак е дом на един от най-северните градове в Гренландия. Там слънцето никога не залязва в продължение на почти три месеца през лятото, а през зимата настъпва тъмнина. Градът има население от 1200 души и се намира в южния край на острова. Неговото население се състои предимно от рибари и ловци.

Влезте в галерията на Тialoto.bg и разгледайте част от малкия остров Уманак в Гренландия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари