Любопитни факти за Мексико – част първа

Какво не знаете за тази магична страна
30 май 2015 20:58, Теодора Драгоева
4
Любопитни факти за Мексико – част първа
Снимка: travelingmyself.com

Мексико е третата по големина държава в Латинска Америка, което предполага, че страната определено има с какво да очарова своите посетители. Мексиканските курорти са едни от най-предпочитаните за почивки, включително и от много американци и известни личности.

Това, разбира се, съвсем не е случайно. Мексико има своя собствена магия. Прочетете някои интересни факти за страната и със сигурност ще усетите поне една малка част от нея:

Храна:

1. Буритос и такос са сред най-популярните храни в Мексико. Те могат да бъдат направени от царевица, брашно и дори кактус. Месото и зеленчуците пък са подправени с много пикантен сос.

2. Туристите се сблъскват с голямо разнообразие от прясно изцедени сокове на всеки ъгъл, но трябва да внимават, тъй като търговците могат да поставят в соковете лед с неизвестен и потенциално опасен за здравето произход.

3. По улиците дори се продават плодове, които се поръсват със захар и чили на прах.

4. Вкусен домашен сладолед също може да бъде намерен на улицата. Ако обаче решите да купувате такъв, задължително трябва да уточните, че не искате „подправки“ към него.

5. В град Текила (съкратен от Сантяго де Текила) се произвежда по-голямото количество от едноименната напитка.

6. Синьо агаве е растението, което се използва за направата на текила – противно на общоприетото схващане, че алкохолната напитка се прави от кактус. Синьото агаве принадлежи към семейството на аспержите.

Още факти за Мексико, както и снимки на държавата, можете да видите в Tialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
М.Минчев преди 8 години
За Мексико. Авторката не прави разлика между АСПЕРЖА и АСПАРАГУС. El AGAVE AZUL e КАКТУС , а не АСПЕРЖА. Преди да се напише нещо е нужна справка. Глупости в пресата колкото щете.Преди години майстор на перото написа, че El mar de Cortez е Морето на Кортесите (испанския парламент), а то си е морето на Кортес (Ернан). За Мексико става дума.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо свястно в днес.бг.