Какво не знаете за Мексико – част втора

Още интересни факти за тази далечна страна
31 май 2015 20:53, Теодора Драгоева
3
Какво не знаете за Мексико – част втора
Снимка: travelingmyself.com

Мексико е страна на контрастите – от една страна са невероятно красивите курорти, специфичната атмосфера, а от друга – проблемите, опасностите и престъпността. Подобно на Бразилия голямата държава предлага от всичко по много. В първата част за Мексико вече ви запознахме с някои от най-интересните факти, свързани с храната и плажовете на тази страна.

Сега е ред на още любопитни факти:Транспорт:

16. В официалните таксита в Мексико Сити задължително има окачен държавният лиценз и снимка на шофьора. За да се избегне объркване, най-добре е туристите да сравняват снимката с водача, преди да се качат в таксито.

17. Цената на такситата в Мексико варира спрямо сигурността. Колкото по-безопасно е превозното средство – толкова по-висока е неговата тарифа. Като цяло обаче такситата са евтини. Ако се возят трима-четирима човека, дори е по-изгодно да се вземе такси вместо обществения транспорт.

18. На всяка спирка на метрото има знак или картина в допълнение към името – те са направени за хората, които не могат да четат.

19. До няколко метростанции има паркинг за велосипеди. Туристите могат да си наемат колелета, в случай че искат да се придвижват по такъв начин. Места с велосипеди под наем има разположени в близост до много забележителности.

20. За жените и хората с увреждания има специално място в обществения транспорт.

21. Триколките са най-често използвания „транспорт“ в малките села.

Време:

22. Мексико Сити се намира в планински район на надморска височина от 2240 метра. Така че ако някога решите да посетите града, със сигурност трябва да имате по-дебели дрехи със себе си. Следобедите са с приятна температура, докато сутрините и вечерите са по-студени.

Още по темата, както и снимки от Мексико, можете да видите в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
М.Минчев преди 8 години
В обществения транспорт в Мексико НЯМА СПЕЦИАЛНО МЯСТО (МЕСТА?) ЗА ЖЕНИ. В този транспорт поне половината пътници са жени. Как да имат СПЕЦИАЛНО МЯСТО? Съвет от мен: не публикувайте текстове, които не дават вярна информация. Например: от едно-две или пет ползвани таксита в MEXICO D.F. (столицата на Мексико) не правете изводи за таксиметровия транспорт. А какви са тези ТРИКОЛКИ?
1
0
 
2
 
! Отговори
454 преди 8 години
и от мене нещо - текила на испански е мъжки род, а не женски както на български