Величието на метрото в Москва

Зашеметяващите метростанции са с дворцов интериор
30 окт 2015 14:50, Теодора Драгоева
90
Величието на метрото в Москва
Снимка: David Burdeny

Забравете за мръсните, семпли метростанции. Зашеметяващата подземна мрежа на Москва изглежда толкова грандиозно, сякаш това са интериори на дворци.

Метрото в руската столица е е едно от най-блестящите и пищните в света.

Подземната влакова система е открита през 1935 г. по време на комунистическото управление на Сталин.
Фотографът Дейвид Бърдени е успял да заснеме най-красивите метростанции в Москва, след като те са му били предоставени от общината за 4-часов достъп без наличието на пътници, така че той да може да улови тяхното величие.

Както се вижда от кадрите на канадския фотограф, метрото в Москва е богато украсено с блестящи полилеи, полиран мрамор, ефектни декорации, красиви сводове в меки цветове и т. н.

То си е направо истинско визуално пиршество, което се намира под повърхността на земята!
Осемдесет годишното московско метро превозва около 9 милиона пътници всеки ден. Наскоро бяха направени планове то да бъде разширено и да стане четвъртото най-голямо метро в света, като това трябва да се случи до 2020 г.

Вижте снимките на фотографа Дейвид Бърдени в галерията на Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БПФ - Невероятно красиво - евала на руснаците !!!дали знаеш какви хора и с какъв труд са строили това метро?
49
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
през 79 т бях на екскурзия в москва и ленинград такава красота е метротовсяка спирка е с различен цвят на мрамора осветлението е от ковано желязотакава красота не бях виждалааз съм фен на метрото и нашето е добро като за нас става къде са кошчетата за ***
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TAKA SI E... NE E KATO MRASNOTO I NUGDAECHTO SE OT REMONT 100 GODICNO ANGLIISKO METRO.
47
2
 
10
 
! Отговори
до 75 преди 8 години
Ако бяха калпави, това метро отдавна да е ограбено и приватизирано.
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чета коментарите и се смея, как може да има толкова "изкукуригали" сред младежта?.
45
1
 
8
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До 75. Да, то щото ние хич не сме калпави. И завистливи, и крадливи, и продажни. Ние сме най-хубави, затова сме цъфнали та вързали! Ама да критикуваме най-ни бива, и други да са ни виновни.
44
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Велико метро, само хората калпави...
43
2
 
15
 
! Отговори
Възхитен преди 8 години
Неповторима красота! И всяка станция има свой собствен облик. И как го поддържат като минават толкова хора всекидневно. 9 милиона- това е повече от населението на цяла България!
42
1
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 65В тези 11 милона влизаха и младежи и деца накрая- немчета. Гледал ли си как Хитлер им раздава медали за храброст, свинар? Нищо не си гледал, нищо не си чел. Ти само четеш сухата статистика. Аз ти говоря за реална армия немска срещу Русия която можеше да прати Хитлер на Източния Фронт 41-ва, бе бунак.
41
2
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 61Добро утро. Сталин се еприсмял на разузнавателите си даже с оня скапан грузионски надменен поглед и пурата- Хитлер да ме напада? Аве я си гледайте работата ве. И заради тоя *** немците избиха хиляди войници, хиляди мирни руски жители в разстояние на 500 километра от границата поне навътре. Колят и бесят руското население без никаква съпротива докато оня грузински *** си пуши пурата.
40
4
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
свинарю, нека ти кажа аз друго нещо, че ако Сталин знаеше за мръсните номера на Хитлер, че именно да не го предупреди че го напада,понеже имаха договор за мир, то Сталин тези 3 милиона нямаше да ги допусне на 100 километра от границата, а не да навлизат и да избиват по бели *** и мирно руско население немците и руски войници и цели поделения да обезличават стотици километри необезпокоявани. Съдбата си знае работата. а ти- ТИ СВИНАРЮ щом искаш тоя Хитлер да е бил победител в тази война- У.род си
39
2
 
0
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 55 Свинарчо, я ми покажи сайта в който се споменават бройките на чужденците участвали срещу Русия в редиците на Вермахта!Мнооого ще ми е любопитно. Не е нужно да го изпиосваш дословноп за да не го баннат. Напиши го нормално !
38
4
 
6
 
! Отговори
Стар комунист преди 8 години
Защо не покажете и снимки от нюйоркското метро, за да може седераската агония да е по-сладка?
37
1
 
0
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до свинаряСега остава да кажеш, че и бг армията ни когато сме били съюзници с Хилтер се е била срещу Русия и се включва в тази 10 милионна армия. Остава сега да ми кажеш че включваш и Японската войска в тази 10 милионна армия на Хитлер за борба срещу Русия и ще ти дам ЗЛАТЕН МЕДАЛ!Честно!
36
0
 
0
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
свинар, от 70 милионна Германия през 1941-ва всеки 7-ми немец е бил войник в тази държава през ВСВ?Уникален *** си!
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 52 Свинар, ти си бил уникално измислен!Накрая на войната я прочети статистиката- Хитлер е хвърлил общо 5,5 милиона войника за цялата ВСВ. Не само срещу Русия.
34
0
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Свинар, я почети маааааааааалко документална литература за ВСВ! Нужно ти е!
33
0
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 48Нищо не казваш, бе! Казваш че 200 000 души повече за Хитлер и той побеждава в трите направления Група -Север, Група -Център и Група -Юг? По 70 000 души в тия три лъча? Хитлер тръгна с 3 милиона войска и замря в студа. Каква човешка намеса те гони. Какво значение има дали има 200 хиляди Хитлер 300 хиляди повече след като в студа машините му са блокирани, а руснаците пролетта разрушаваха мостовете и линиите за доставка от запада на бойна техника и продоволствия за Немеца?
32
0
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 44Мдаааа......ако беше скочил само срещу Русия, щеше с останалата си 200 000 армия разпръсната по Африка и Европа да смачка Сталин? Само за 300 000 немци на генерал Паулус край Сталинград завардиха руснаците в чувал. Това ясно ли ти е? Дали ще са още 2 стадиона като Ноу Камп войници има ли значение? Там руснаците ги избиха с катюшите и от 300 000 хиляди за няколко дни останаха 80 хиляди и ги плениха. Не хората решаваха проблема на Хитлер а техниката и боеприприпасите за доставяне в студа.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мината в Карликово пасти да яде....