"Облачно цунами" – зловещи небеса над Сидни

То бе наблюдавано около крайбрежието на Нов Южен Уелс
20 ное 2015 20:17,
30
 "Облачно цунами" – зловещи небеса над Сидни
нимка: guysebastian/instagram

Съвсем наскоро на много места в социалните медии се появиха снимки от един конкретен природен фемомен.

Нарекоха го "Облачното цунами", заради своята специфична форма. То бе наблюдавано около крайбрежието на Нов Южен Уелс в Австралия.

Зловещият облак в небето бе дълъг няколко километра и изненада живеещите и гостите на Сидни.

Всъщност този природен феномен си има своето научно име, а именно – облак Аркус. Неговата форма е хоризонтална, а разположението му ниско.

Обикновено облаците Аркус носят със себе си гръмотевична буря, както в конкретния случай.

Специалистите по метеорология в Австралия са били предупредили жителите на Сидни за възможността от градушка, проливен дъжд и силни ветрове.

Явно обаче не всички хора са се уплашили от облачното цумани, а дори напротив – вдъхновили са се да го заснемат с мобилните си телефони.

Част от техните снимки може да намерите в галерията на Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ахахаха нямам къща, а имам къщИ на 2 континента. Не живея под наем а наематели имах в едини от имотите ми в европа. Говоря английски достатъчно за да имам сертификати от Кембидж. Говоря си добре и си живея добре с 6 цифрените доходи в къща с басейн до центъра на сидни, можеш да ги видиш в тубата пиши пирамиди фараони днес бг има и дипломите ми, острови и хеликоптери, паркирам неправилно на инвалидни места, инвеститор съм регистриран съм в ASIC. Заповядай на премиер стрийт на 4км от операта хаха
8
0
 
3
 
! Отговори
Рв преди 8 години
Имаш ама нямаш... И къща нямаш даже. И английски сричаш и живееш под наем. Жена си виждал писледно в България. Мръсотия и мизерия има и при теб. Не казвам че България е по- напреднала от Австралия- напротив, много, много имаме да гоним. Ама да ми кажеш че ти, имигранта, който им говориш като ц .и.г. Н .и.н на английски си мноо добре- аре съвземи се малко че ще те изпитам на езика. беден имигрант си ти, нямаш ни род, ни родина. И ти не зНаеш какъв си.
7
1
 
13
 
! Отговори
до 8 от Пловдив преди 8 години
Е как може такива жестоки думи бе майна. Густо ли ти е да се гавриш с очевидно болен човек?
6
0
 
21
 
! Отговори
От Пловдив преди 8 години
Сидни, ти видя ли облака майна? Кажи ся колко милярда спечели тази финансова година? Аз си пия ракията пред камината начусто новата ми вила. Суджуци, мезета, приятели, цялата рода се събираме всяка седмица. Парите стигат за всичко, скука не е никога. Все ще идем я за риба, я на мач, я на лов или на морето... Ски ще покараме, на разходка из хилядите красиви места в България! .. А я кажи ся ти къде се гмуркаш? Операта как е? Май си сам като единак там , а?
5
1
 
4
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 8 години
MEN SIDNI....//GRADAT E KRASTEN NA NEGO//....ME KEFI......
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега трябва да се яви Сиднито да ни обясни колко са яки тия облаци, как постоянно се образуват там където живее (на 4 км от операта - много важно) и как той непрекъснато им се наслаждава, докато се гмурка по рифовете, правейки рискови операции за милиарди долари в същото време.Хайде, Сидни, зарадвай ни с поредната порция wannabes и make-believes.
3
6
 
3
 
! Отговори
ДОКТОР ДУЛИТАЛ преди 8 години
снимка от 7 годиниЕВАЛАРКА БАЦЕ
2
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано това цунами отнесе "Сид$ни"-то ако не са го прибрали от полицията за измами с кредитни карти.
1
4
 
7
 
! Отговори
11 преди 8 години
Е кво - лятото идва!