Островът на Наполеон - Св. Елена, туристическа дестинация

Малката територия ще приеме първия граждански полет утре
13 окт 2017 18:00, Екип на Investor.bg
2
Островът на Наполеон - Св. Елена, туристическа дестинация
Снимка: архив, Ройтерс

Когато през 1815 година британците изпращат Наполеон в изгнание на остров Света Елена, сваленият император пътува цели 10 седмици до мястото си на заточение. Два века по-късно, за да се стигне до острова, са необходими пет дни с пощенско корабче, и то ако потеглите отнякъде наблизо като Кейптаун, Република Южна Африка, пише Bloomberg.

На 14 октомври обаче малката британска отвъдморска територия ще приеме първия редовен граждански полет. Две седмици по-късно ще отвори врати и първият луксозен хотел на Света Елена - 30 стаи, разположени в три сгради от джорджианската епоха (от 1714 до 1830 г. - бел. ред.).

Разположен на близо 2000 км от западния бряг на Африка, Света Елена е известен най-вече като мястото, където Наполеон е изпратен в изгнание, след като е победен в битката при Ватерло. Къщата, където е живял, с оригиналното си обзавеждане, е сред основните туристически атракции на острова.

Малкият къс земя насред океана обаче предлага и други възможности - за планинско колоездене, спортен риболов и гмуркане във води, в които видимостта достига 30 метра. Света Елена е сред малкото места на планетата, където хората могат да плуват заедно с големи (и пасивни) китови акули. Той е дом и на 185-годишна костенурка на име Джонатан, на най-дългото право стълбище в света, както и на игрище за голф, което любителите на този спорт трябва да обиколят два пъти, опитвайки междувременно да не уцелят някоя коза.

Там е и спиртоварната, която е най-отдалечената в света. Неин специалитет е "тунджи" - бяла алкохолна напитка, направена от бодлива круша, продавана в стъклени бутилки, чиято форма напомня прочутото стълбище.

Продължението четете на Investor.bg


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето там да отидат двамата ентусиасти, които ходили до Финландия.
колко ще е интересно - до "Св.Елена" на автостоп. Със самолет.
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Белене! и Белене!