Почивка или кошмар: Изгониха майка с бебе от къща за гости на морето

В Турция и Гърция умеят да ласкаят туриста, а тук все сме намусени
323

68899 гледания   |  Още видео

Майка с десетмесечното й бебе бяха изгонени от къща за гости на морето от недоволна хазяйка, обвинила ги, че са повредили мебелите й.

За почивката по български сигнализира в социалните мрежи Влада Протич. Собственичката на къщата оставила нея, десетмесечното й бебе и майка й на улицата след като прекратила предсрочно резервацията им и дала стаите им на други клиенти.

Оказало се, че стаите продължават да се продават, въпреки че били запазени и капарирани за две седмици. Преди това хазайката обвинява младата майка, че повредила мебелите в новия ѝ хотел, след като поставила котлон, за да готви на детето си, разказва младата жена пред Bulgaria ON AIR.

"Базата е добра, но когато отношението е такова, предпочитам добрите хора пред по новите плочки", каза Влада Протич и обяви, че ще търси правата си пред Комисията за защита на потребителите.

Още по темата

Хазяйката Антоанета Терзиева пък обясни, че единствената й молба била да се премести котлона, защото мебелите се подули от него. Тя пък е категорична, че ще си търси правата в съда за уронване на престижа и за клевета.

Казусът коментираха и шефът на Асоциация "Активни потребители" Богомил Николов, както и Румен Драганов от Института за анализи и оценки.

"Ако този хотел ясно беше написал, че не се допускат котлони, щеше да има база да предявява претенции. Хората, които се занимават с този бизнес, трябва радикално да си променят отношението към клиентите. В Гърция и Турция умеят да ласкаят туристите, докато ние вечно сме сърдити и намусени", коментира в "България сутрин" Богомил Николов.

А според Румен технологично нещата трябвало да бъдат направени така, че туристът да не може да унищожи каквото и да било в хотела.

Междувременно туроператори се оплакват, че туристите това лято са малко и имало отменени резервации заради лошото време. Хотелиерите се надяват август и септември да спасят сезона.

"Не сме чували компенсация за лошо време. Всеки риск може да бъде застрахован доброволно. Потребителите се сблъскват с неуредици, които трябва да бъдат компенсирани", посочи Богомил Николов

"Времето въобще не влияе. При международния туризъм няма как да се откажеш с основание лошо време", подчерта Румен Драганов.

Той отбеляза, че има нарастване на легловата база и хотелите у нас. Само за май леглата са се увеличили с 5 000.

"Заплахата за туризма въобще не се крие в това дали времето е дъждовно или не, а в непрекъснатото нарастване на легловата база. Нямаме никаква мисъл по отношение на градоустройството", коментира Драганов.


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До До Анонимен 263

Не, не съм пиян. Нямам ниска и малка заплата. Работя добре.

А това, кой е роб, погледни се в огледалото, там е отговора.

Но ясни сте ми, вие за заплати сте готови да оплюете Родината си, и понеже не ставате за нищо, понеже не можете да работите при български работодател и български производител, затова работите при чужд.

Аз зная, че парите от моя труд отиват за България и за Българската държава, докато вашите пари , от вашите чужди филиали - отиват в чуждата държава.
252
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен

Хм, мислиш си, че работиш в немска фирма, но само пред мене така се представяш. А сигурно работиш като кенефеджия към тая ти немска фирма.

И не си мисли, че работя за жълти стотинки, имам добри пари, а тези пари са от труда ми, а това, че имам различно мнение от твоето, не ме прави по- малко човек от тебе.
251
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До До 254

Ще ти кажа, не съм от село Крушовица.

А това, че работиш в немски филиал, не те прави по- човек от мене.

Не мразя немците, но не ги харесвам. Немците са студени хора, а какво постигнахме като бяхме с тях? Загубихме територии, а какво да кажем, че Германия ни разпокъса на 5 части?
250
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До До 254

Аз хапчета не пия, но като те гледам, имаш незабавна нужда от тях, защото пропускаш дневната си дажба.

Аз ти казах, че си продажник, готов си майка си и баща си да продадеш, само да имаш някаква си заплата.
249
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Съвет към майката с бебенцето и други майки и техните семейства и деца:

Ако сте в хотел/ къща за гости, но нямате в стаята такива "екстри" - котлон и кухненско отделение, отидете в ресторанта към самия хотел/ къща за гости, помолете ресторантьорите да ви направят плодово/ зеленчуково пюре / супа/каша за вашето бебе , срещу определена цена (нищо, че го няма в менюто, готвачите ще ви направят каша/ супа/ пюре за вашето дете, за определена цена). В бурканчета, сипете от кашата и ядете в стаята.
248
1
 
24
 
! Отговори
Хм преди 5 месеца
"Ако този хотел ясно беше написал, че не се допускат котлони, щеше да има база да предявява претенции."

Те котлони допускат явно, ама това не включва напръскани стени с олио, изгорени шкафове, опушени тавани
247
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Собственик на хотел

Престараваш се :) Мисля, че българинъ не е толкова порпоаднал, че да изисква такива неща от хазяите на хотели.

Аз и жената сме уравновесени и спокойни клиенти - пазим всичко, не притесняваме никого. Ако трябва д ахапнем нещо - имаме домашни сандивичи , предварително направени, преди да тръгнем за пшът, както и соленки и сладки. Пазим чуждото имущество, защото не желаем да си имаме неприятности с когото и да е било. Използваме хотелската стая само за спане и къпане
246
0
 
18
 
! Отговори
почивка преди 5 месеца
До Анонимен
Три години подред ходим на море с 2 малки деца, във всеки хотел или къща за гости има апартаменти или стаи точно за хора като нас , с кухненски бокс ,зареден с всичко необходимо - хладилник,печка,кана за вода ,чинии,*** ш всичко друго. Даже с нова гъбичка за миене на чинии и веро.
245
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен

Да, работиш 22 години като техен роб.

Аз работя в България, ти работиш в чужбина като някакъв с ниско ниво.

Аз съм общувал със всякакви - и със западняци и с руснаци - от руснаците нищо лошо не съм видял, сред западняците - малко са свястните, останалите ни мразят - и като хора и като народ.

А ти, щом си работил 22 години със запдняците, и ми го казваш с гордост, ясен си ми : продажник, продал майка и баща си , Родината си и българския език за мижави евра/ долари.
244
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен

Да, работиш 22 години като техен роб.

Аз работя в България, ти работиш в чужбина като някакъв с ниско ниво.

Аз съм общувал със всякакви - и с западняци и с руснаци - отр руснаците нищо лошо не съм видял, сред западняците - малко са свястните, останалите ни мразят - и като хора и като народ.

А ти щом си работил 22 години със запдняците, и ми го казваш с гордост, ясен си ми- продажник, продал майка и баща си и Родината си и езика си за мижави евра/ долари.
243
2
 
27
 
! Отговори
Собственик на хотел преди 5 месеца
Аз съм се нагодил към нуждите на българския турист. Всяка стая съм я обзавел със чушкопек за 3 чушки, цидилки за сирене и кашкавал, черво 14 метра за наденици, закачалки за сушене на бабек, буркани с капачки, метални легени за варене на лютеница, огнище, боб, зелен фасул, курник с 2 кокошки, казан за ракия, два сета имамбайлдъ по 100мл и като комплемент от хотела, две връзки люти чушлета и чесън.
242
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До До 247

Ако е неприемливо говоренето на висок глав в Германия, защо чужденци се надпреварвта кой да говори по- високо и да крещи, само и само, ние, горките българи да си мълчим? В Софийския транспорт , чужденците западняци викат и говорят на висок глас, сякаш искат да кажат на българите това: " Ние сме господарите на света,м вие, бълагрите сте нищо, нямате право да говорите на български,а сте задължени да ни се подчинявате и да търпите нашите своеволия над вас, самите! Вие сте ни слуги!"
241
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
С други думи от тази случка, можем да стиогнем до следните изводи:

- стопанинът на хотела ( хазяин), осигурява необходимите условия за клиентите - ако има родители с малки деца, хубаво е домакинът да осигури стая с тераса, с малко кътче за готвене ( не за скара, но поне за приготвяне на леки, немиризливи храни - бебешки пюрета, варене на картофи и др. зеленчуци и др)

- клиентът трябва да пази имуществото на хазяина, без боклуци, оцапани и надраскани стени, съсипан дюшек / легло и др.
240
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 246

Хм, а нима не знаеш, че децата на западняците са кресливи, невъздържани и груби? Когато видях англичнаи, францизи, испанци и немци, които със семействата си децата си говорят и ВИКАТ, за да ги чуят едва ли не българите (българите не могат да говорят на спокойствие на български език - български език не се чува сред западняците , когато са в транспорта,хотела и къде ли не!)

Предпочитам да има български и руски туристи: спокойно и приятно.

Предпочитам бг и руските майки и деца
239
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Разбирам хазяйката, тя иска да опази хотела, а и клиентите да се чувстват удобно и приятно.
Относно младата майка с бебенцето, моля ви, не я съдете толкова строго. Няма нищо по- приятно от това да има млади майки. Много се радвам, когато видя млади майки българки и техните бебета - гледката е прекрасна и жизнерадостна.

Щяло бебето да пречи на спокойствието на другите хора? - това е пълна глупост! Вие какво искате от младата майка? Да не излиза никъде, само защото е майка и има бебе?
238
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Влада Протич е хубава млада жена , майка и с малко бебе. И какво като е рускиня? Руснаците са добър народ, аз съм общувал с руснаци, много приятни, умни и достойни хора.

Разбирам и хазяйката и нейните тревоги, но ако това е голяма тревога, какво да кажем за многото западняци, които идват тук в България, за да рушат и пият и повръщат на поразия?

Само не мога да се съглася с мнението на хазяйката: клиентът НЕ е Бог, клиентът е просто е клиент, нищо повече.
237
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Влада Против е хубава млада жена , майка и с малко бебе. И какво като е рускиня? Руснаците са добър народ, аз съм общувал с руснаци, много приятни, умни и достойни хора.

Разбирам и хазяйката и нейните тревоги, но ако това е голяма тревога, какво да кажем за многото западняци, които идват тук в България, за да рушат и пият и повръщат на поразия?

Само не мога да се съглася с мнението на хазяйката: Клиентът НЕ е Бог, клиентът е просто е клиент, нищо повече.
236
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Продължение от 239

Нека българите, незавсимо каква работа имат , да имат повече уважение към самите себе си, т.е към самите българи. От най- голямото работно положение, до най-малкото работно положение, българите трябва да си помагат и да се подкрепят. Казвам ви това, защото чужденците , особенно западняците НЕ ни харесват, те са кръвопийни потребители на чужди за тях блага.
235
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
в чужбина ако извади котлон и го сложи в стаята ще си плати като поп и ще се радва ако я бяха изгонили само в някой държави е толкова немислимо ,че предполагам направо в ареста отива
234
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Разбирам, че жената е възмутена , заради тази грозна постъпка. Не може българския хотелиер да гони своите си - българите, а същевременно се чуди как да угоди на тъ/пи/я западняк, само и само "за да не се излага/ме пред чужденците". Има българи, които с аготови майка и баща си да продадат, само да удаждат( като роби) на западняците. Мразя тази непочтена черта у българина. Мисля, че трябва да имаме уважение ПЪРВО към самите БЪЛГАРИ, а после и към чужденците. Българинът в Родината си НЕ е чужд!