Такса къмпинг: С палатка на яз. Батак – вече 4 лева на ден!

За малка палатка цената е 2 лв., а за каравана - 5 лева
10 авг 2018 11:15,
32
Такса къмпинг: С палатка на яз. Батак – вече 4 лева на ден!
Снимка: архив "Булфото"

Къмпингуването край язовир "Батак" вече е платено. За ден на палатка туристите трябва да платят 2 лева на ден. Ако палатката е над 4 кв м, таксата става 4 лева. За каравана или кемпер – квитанцията е срещу 5 лева.

Решението за това е на Общинския съвет в града и е взето без много шум в началото на годината.

За него се разбира едва сега, когато туристите биват канени от служители да платят за престоя си.

От общинската администрация в родопския град потвърдиха, че е въведено таксуване, пише "Дарик".

Общинарите са въвели заплащането с мотива, че туристите оставят боклук след себе си, което води до допълнителни разходи за сметопочистващата фирма.

Със събираните такси се обезпечавала комуналната услуга, така че гостите да могат да се радват на чисти природа и води край язовира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още малко ще стигнете стая в луксозен хотел бе.
10
0
 
27
 
! Отговори
месара преди 5 години
за *** съм съгласен, и ако тая такса е за това, правилно е. но, нека да направят пътища, барбекюта, пейки, маси, душове,......., не вярвам да струва много.
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За гепаджиите щом си излезнал от града значи си платежоспособен....очаквам пост за замерване на газовете в началото на планината да не я замърсиш...
8
4
 
17
 
! Отговори
мародерска работа преди 5 години
Еиии Бойко не спиш бе ....кво ги правите тея пари бе.... ще каже аз това не съм го измислил има общ съвет и прочие ---- не е вярно, всичко от вас идва ,това е вашия маниер -всеки ден нова таксичка.
7
2
 
9
 
! Отговори
-10 преди 5 години
"Съответно няколко соларни панела, топла вода и въобще цивилизовано място за диво къмпингуване?"Айде да ни обясниш какво значи диво къмпингуване, че май от това което си писал остана само кабелната дето не са ти пуснали.
6
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
крайно време беше ! даже закъсняха !
5
1
 
27
 
! Отговори
... преди 5 години
Значи аз съм съгласен! Но но нека първо разгледаме нещата! Виждал съм аз как на Боровец зимата разни батки с дебели вратлета ми вземат по 10лв на ден за паркинг! МОГО ДА КАЖА, ЧЕ ТИЯ ПАРИ ОТИВАТ ЛИЧНО В КАСАТА НА ШЕФА И ОБЩИНАТА ПОЛУЧАВА ЕДИН ЗАБЕЛЕН ОТЗАД! Така, че си мисля, че и тук сега ще е нещо подобно! Няма да се чисти няма да има подобрения няма да има НИЩО просто ще се съират едни пари за ЯХТАТА НА БОСА! И НИЩО ДРУГО НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ! Те така!
4
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съгласен съм, 2лв на вечер не е болка, въпрос - има ли някакви условия?за да искаш такса следва да направиш места където да си опъват палатките, за караваните също да са строго определени места + точен брой (да не да дойдат 200 каравани и да стане като тир паркинг).Съответно няколко соларни панела, топла вода и въобще цивилизовано място за диво къмпингуване?
3
6
 
8
 
! Отговори
Bit преди 5 години
Ползваш = плащаш
2
1
 
25
 
! Отговори
Веселин преди 5 години
Абе луди ли сте???Човек вече и палатка не може да си опъне.....ако отида само със спален чувал ,пак ли ще ме таксуват.........
1
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В такава такса поне има някаква икономическа логика и туристите трябва да се сърдят главно на себе си. Но в това да лееш бетон както ти падне по дюните, да изливаш сичките си канали в морето, а да не можеш да опънеш една палатка като бял човек, това не е съвсем редно.