Сърбия, Македония, Гърция... 100 хил. българи потеглят по Коледа

Почивките в чужбина по празниците стават все по-предпочитани
21 дек 2018 11:00,
37
Сърбия, Македония, Гърция... 100 хил. българи потеглят по Коледа
Снимка: Pixabay

Празниците са на прага ни, а подготовката за тях тече с пълна пара.

Докато някои ще празнуват Коледа със своите близки у дома или пък ще посрещнат новата 2019 година във заведение, то други предпочитат да прекарат празничните дни извън града, а често и извън България.

Още по темата

Предпразничните и празнични оферти започнаха да валят като пороен дъжд в средата на пролетта. По данни на Института за оценки и анализи в туризма тази година над 530 хиляди ще прекарат предстоящите празници извън дома си.

По-голямата част от тях – около 420 000 ще пътуват в страната на почивка или пък ще посетят свои роднини.

Неотдавна стана ясно, че цените по родните курорти и почивни бази са значително завишени – много по-високи от тези, предлагани за отдих в чужбина.

Куриозен беше случая с оферта за почивка в Кюстендил, която се оказа на съвсем конкурентна цена с оферта за екскурзия до... Дубай. Затова и почивката извън България става все по-предпочитан вариант за прекарване на Коледните празници.

110 000 българи твърдят, че ще прекарат празниците  в чужбина. Най-предпочитани се оказват почивки в съседните ни държави – Сърбия, Гърция, Македония, Румъния.

Увеличава се и броят на хората, избрали да прекарат празниците в Централна и Западна Европа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дотегнахте ни със шопските си културноетнически особености!На всеки празник едно и също...как софийските *** тръгнали да се трепят по пътищата!
32
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До ПроСототи определено си окаяно същество!...Непрекъснато ни го доказваш,както и да се "представяш" тук..
31
3
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
миналата година Тиквун ни прогърме ушите че 250000 нашенци пътували до гръчко по Коледа,сега цифрата стана 110000.....Голем напредък,нема що!..."Гарантиран от герп"..
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Богатите в България обикновенно са хора работещи за американските служби. Вербуват собственици на вестници да пишат в подкрепа на САЩ, а в замяна им гарантират сигурност и дават зелени карти за децата им. 90% от медиите в БГ са така. Всички политици са в играта, всички тв водещи. Америка е империята на злото, а през 1990г. си мислехме друго. Такава информация е опасно да се пише из интернет. Вече убиха един германски журналист който си призна, че всички медии пишат за ЦРУ. Живота ми е мил спирам
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТЛЪСТАЦИТЕ ОТ ГЕРБ ОТИВАТ ДА ЯДАТ НАГРАБЕНОТО.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 7 милионна България 100 000 българи ще прекарат в чужбина. За останалите няма пари. Поне 2/3 от тях са пребоядисани демократи на службица, вероятно хора работещи за Америка. Малко ли нпо-та има в България? За да бъде независима Европа трябва да се изгони и последния американец
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера писахте, че 84% от хората няма да ходят никъде. Ще празнуват у дома.Днес пишете, че 100 хил тръгвали по почивки и го представяте като че ли целия български народ ще е по курорти.Ще празнуват държавните чиновници, на които раздадохте Коледни бонуси.
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С моята голема пенсия от 200 лева като си платя лекарствата тока водата и 1 кубик дърва ще ми останат пари за хлебец и млекце. Кой е по богат от мен. Едва ли има по богати аз съм най богатия. А пък гърците с тези смешни коледни надбавки от по 800 евро са най бедните няма да имат и за хлеб и мляко.
25
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Армията от държавни служителчета и люспите на комунистите ще пътуват. Крадени пари лесно се прежалят. Др. Едва ще имат за празника храна..
24
2
 
12
 
! Отговори
Georgiev преди 5 години
Сега се обърках! Последно българинът е беден и едва свързва двата края или живее ок и си ходи на почивки, но само мрънка?
23
0
 
2
 
! Отговори
fakt преди 5 години
До Lora0.01 - 0.1%
22
1
 
2
 
! Отговори
близката махала преди 5 години
вие си пътувайте, аз са берем нивитереколтат около пътываниааата е мнооого обра!
21
2
 
11
 
! Отговори
Lora преди 5 години
До 4,А ти колко процента от британците мислиш отиват за Коледа в чужбина. Или от Американците? Айде стига ревали.
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чао, Шопия, здравей, Свобода!
19
12
 
18
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Градовете се изпразват за празниците, а хората нямали били пари. Хайде бе, нямат. Хора, които нямат пари не отиват в чужбина по всеки празник, не правят задръствания пред хипермаркетите за техника по време на черен петък и не тъпчат колички с ядене и пиене по Коледа и нова година, все едно повече ядене няма да има вече. Не вярвам вече аз на приказките за бедните българи. По-скоро сме мрънкащи българите, и сме овце, защото като имаме някой лев се оставяме да ни тъпчат по други параграфи.
18
8
 
19
 
! Отговори
Стилян преди 5 години
110 000 българи тръгват с ограбените пари от работниците си да "живеят" в чужбина - за да не ги гледа някой, който ги познава, с презрение.
17
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ей много богати тия българи бре , от 6 милиона само 100 хиляди имат пари да идат някъде това са под 1% а другите ???
16
13
 
3
 
! Отговори
Весели празници преди 5 години
Като ви гледам какви сте мизерници в БГ направо се депресирам, я по-далече... *** или не сте гола вода
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Az otivam v kyustendil imah izlishni 4 hil .BGN :)
14
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще заминат на почивка, ако им изчистят пътищата