Заради лошо време: Българи блокирани 20 часа на Тасос

Групата пристигнала благополучно на границата днес
2 яну 2019 17:00, Анисия Иванова
35
Заради лошо време: Българи блокирани 20 часа на Тасос
Архив: Булфото

Група от 52-ма българи е пристигнала благополучно на българо-гръцката граница, след като били блокирани на остров Тасос след новогодишните празници.

Във вторник през целия ден те чакали ферибот, но такъв не е имало заради лошото време.

Потърпевшата Петя Пенкова разказа сутринта, че забавянето било близо 20 часа.

"Голяма част от групата си бяха направили сметка, че трябва да платят нощувка до 1-ви януари и нямаха пари. Други пък останаха без лекарства. Чакахме в автобуса на пристанището”, обясни тя пред Нова тв и уточни, че от туристическата агенцията не са им дали информация какво всъщност се случва.

От консулството са подали информация, че заради влошено време фериботи няма да има.

"След това от агенцията ни казаха, че ще дойде ферибот, но не дойде. От бреговата полиция обаче ни съобщиха, че няма да има ферибот до края на деня”, каза още Петя Пенкова.

Потърпевшите са категорични, че ще заведат общ иск срещу агенцията.

Часове по-късно, след направена проверка от Министерството на туризма, се установи, че групата от 52-ма души е пристигнала благополучно на българо-гръцката граница.

От туристическата агенция увериха, че заради лошо време в района на Тасос българската група не е успяла да тръгне с ферибот на 1 януари. Представителят на туроператора Валентин Величков уверява, че за туристите е била платена допълнителна нощувка и закуска в същия хотел, в който са били отседнали.

Открит е телефон, на който при необходимост от съдействие туристите могат денонощно да подават сигнали. Номерът е 02/9046895.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това да им е за урок...............друг път да не развяват по Тасос посред зимата...........с природата шега не бива!!!
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имали излишни пари за островите, дали ги...............всеки си поема риска!!!
5
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ги е карал да обикалят като гламави гръцките острови по никое време???
4
3
 
14
 
! Отговори
Хари преди 5 години
и кой е с минуса - айде обоснови се защо? или и ти си бил там с предвидени парички до последната стотинка и ти свършиха и хапчетата - *** пийте ги тея хапчета бе :D
3
3
 
35
 
! Отговори
Хари преди 5 години
а колко трябва да си *** за да тръгнеш на някъде и да нямаш лекарства в себе си (явно ти трябжват) и да нямаш повече пари за нещо непредвидено като този случай - хахахахаха
2
9
 
39
 
! Отговори
Гръкофил преди 5 години
Ходя по 4-5 пъти в година в Гърция, но на остров да отидеш зимата е лудост, особено ако трябва да пътуваш с ферибот. Зимата морето е бурно, не е като лятото. Лятото е уникално спокойно и чисто. Ходил съм на Тасос. Уникално кътче! Абе Гърция съм я обиколил почти цялата. А вие *** си ходете на нашето мутренско, вмерисано море. Не ми трябвате в Гърция!!! Без вас морето е по-хубаво!!!
1
1
 
37
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Мрънкалниците в действие. Заслужават да им пратят ферибот и като потънат в морето да видим какви агенции какви магенции ще ми съдят.