Ски карта, извън BG, ще ни излезе солено – ?250

Туроператори: Преди заминаване направете застраховка
24 яну 2019 08:10, Петя Славова
35
Ски карта, извън BG, ще ни излезе солено – ?250
Снимка: Bulgaria ON AIR

250 евро ще дадем за ски карта, ако се пързаляме из Европа. Цената за седмица варира в различните страни и хотели като може да падне и на 180 евро, пишат от голяма туристическа агенция.

При организирането на почивка, било то лятото или зимата, много от потребителите не знаят къде да започнат – с багаж ли да се захванат, да следят за цени на хотели или цени на самолетни билети.

Най-важно е да разберем с каква цел заминаваме – тоест дали отиваме за отдих, или искаме да прекараме уикенд в екстремни спортове и активен нощен живот, предава "Монитор".

"Ако сте любител на природата и бюджетът ви е по-малък, помислете за пътуване до Словакия, където ще намерите добра инфраструктура и приятелска атмосфера на приемливи цени", препоръчват от туристическата агенция. Ако пък предпочитате да карате ски, то дестинации като Франция, Австрия и Италия са перфектни, тъй като разполагат с най-много писти.

Ски карта за седмица обаче може да ни излезе по-скъпо от самите билети. Във Франция, която е рай с многобройните си писти, сумата, която ще дадем, за да се пързаляме, е между 200-250 евро. Причина за високата цена е, че има в едно от най-популярните места има над 600 км свързани ски писти. В Австрия и Италия цените са с една идея по-ниски – 180-200 евро и забавлението е гарантирано – в Австрия се намира ски пистата с най-висока надморска височина в страната, а пътеките са дълги над 140 км. Цените в Словакия са по-ниски, но броят на пистите също е по-малък. Предимство обаче е, че климатът е добър и гарантира снежна зима до края на април.

Ако направим резервация в края на сезона, можем безплатно да караме ски. Това се дължи на масовата практика за "безплатна ски услуга", с която стига да се настаним в определен период, то няма да плащаме за ски пропуск.

Плюс е и това, че дните през март и април са по-дълги и така по-дългото забавление в планините е гарантирано.

По отношение на ски екипировката пък от турагенцията препоръчват да следим правилата на авиокомпаниите. "Най-често превозвачите разрешават да се транспортира спортно оборудване в багажното, но това е свързано с ограниченията за теглото и размера, и се заплаща допълнително", пишат от още специалистите.

Друго нещо, за което предупреждават, е да си правим застраховка при всяко заминаване, за да бъде то безпроблемно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
23
 
11
 
! Отговори
Ozzy преди 5 години
В цената на картите в България и чужбина няма голяма разлика. Разликата идва от по-ниските цени при нас за хотели, кръчми и цялостни пакети. Тук освен да се кара, може и вечер да се вилнее по механи, кръчми и барове. В чуждите курорти това удоволствие е много по-скъпо. В крайна сметка обаче, нищо не може да сравни с нашенската идиотия да спреш развитието на Банско и да караш хората да висят по два часа на опашка, заради малоуните еко-талибани.
11
3
 
47
 
! Отговори
Скиорче преди 5 години
Защо ми изтрихте коментара преди малко? Отново казвам че статията ви е платена! Че ски карта в банско струва 195 евро за 6 дена, а в Австрия седмична карта струва 200евро НО там получаваш карта за 860км писти и 278 лифта(говоря за ски зоната ski amade) Ако пак го изтрите доказвате че ски курортите в България ви плащат, за да отказвате хората да карат ски в чужбина мислейки си че е по-скъпо, а НЕ Е! СМЕШНИЦИ!!!
10
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-солено излиза да се родиш и да живееш в България!
9
17
 
22
 
! Отговори
Митко преди 5 години
Докато има псевдо "ЕКОЛОЗИ" в България ще караме по чуждите писти. Ски карта на Банско 380лева за 6 дни чакаш 2 часа на лифта. Ски карта във Франция 400 лева за 6 дни и на нито един лифт не чакаш, защото има 20 лифта.
8
2
 
28
 
! Отговори
Нормален преди 5 години
Кое му е соленото? В БГ картата за седмица е около 350 лева или 175 евро. Цените са близки, а броя и качеството на пистите, както и бслужването и организацията, у нас са крайно занижени. Евтино у нас е най-ниския клас туристи, които плащат евтини пакети, само пият и развалят реномето на курортите ни /ако още е останало такова/.
7
2
 
31
 
! Отговори
bg преди 5 години
цените са около нашите или с 20% по-скъпи, но качеството е несравнимо...широки писти и никакви опашки...а храната по пистите е по-евтина от Банско, да не говорим за качеството и... абе имаме страхотни условия, а ни принудиха да караме по 1500км извъб БГ за да покараме ски като хората
6
2
 
20
 
! Отговори
Bit преди 5 години
Пълни глупости!!!!!Да има и такива места, на които се плаща 250 евро но това е цената за седмица!Нормалните цени започват от 80 евро за седмична карта.
5
2
 
39
 
! Отговори
Kuncho преди 5 години
Към картата в Австрия примерно имаш безплатен паркинг и цената пада на всеки час.Така че ако сравниш разхода за самото каране на ски там цените са по ниски от произволен ски курорт от големите в България.С разлика че инфраструктурата, лифтовете и пистите нямат нищо общо с България:)
4
8
 
7
 
! Отговори
до 3 преди 5 години
ЛЪЖЕШ! Еднодневна ски карта е на далеч по-ниска цена, лъжецо!
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То при *** милиционер комуниста турен за бизнесмен много евтино излиза. Най-вече за мазохисти.
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А то пък в България много евтино... На Витоша един ден ти е 100 лв. Както искате го гледайте.
1
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много скъпо!