Бащата на Сноудън съветва сина си: Остани в Русия!

Готви се посещение на Лони Сноудън в Москва
31 юли 2013 15:26, Елка Василева
27
Бащата на Сноудън съветва сина си: Остани в Русия!
Лони Сноудън. Снимка: БТА

Бащата на издирвания в САЩ за шпионаж Едуард Сноудън заяви днес, че синът му трябва да остане в Русия, защото няма да получи справедлив процес в САЩ.

"Ако бях на негово място, щях да стоя в Русия", заяви Лони Сноудън от Вашингтон за руската държавна телевизия "Росия 24". Сноудън старши каза също, че е благодарен на руския народ и на президента Владимир Путин за проявената "смелост и сила" при спасяването на неговия син.

Пред това "Вашингтон пост" публикува изявление на бащата, че не вярва синът му да бъде съден справедливо в САЩ. "Не може да хвърлиш камък в източната част на Вирджиния, без да уцелиш човек, който работи по договор за военните. Така че как е възможен честен процес за сина ми?", запита Сноудън баща в интервюто, чието видео е поместено на сайта на вестника, предаде ДПА.

Още по темата
Ройтерс допълва, че в изявлението си за "Росия 24" Лони Сноудън казва, че би приел предложението на ФБР да отлети за Москва за среща със сина си, но първо желае да установи какво искат от него американските служби за сигурност. По думите на Сноудън старши това предложение било отправено още "преди няколко седмици", но той още не бил взел решение, защото не знаел какво ще трябва да направи в замяна. В интервюто бащата е потвърдил, че няма пряк контакт със сина си, която пребивава на неизвестно място.

АП цитира днешно изказване по руско радио на Анатолий Кучерена, адвокат на 30-годишния Сноудън, че урежда посещението в Русия на бащата на клиента си. Кучерена казва, че по-късно днес ще изпрати покана до Лони Сноудън и твърди, че клиентът му го помолил за това, защото се нуждаел от "морална подкрепа".

Едуард Сноудън пристигна в Москва от Хонконг, след като бе огласил пред авторитетни медии данни за секретна програма на американското правителство за проследяване на телефонни и интернет комуникации по целия свят. След продължителен престой в транзитната зона на московско летище Сноудън получи разрешение за пребиваване на руска територия, припомнят агенциите.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
protestirastite kam Sergey Stanishev-Sine ostani si v Rusia!
24
9
 
6
 
! Отговори
Мамантос преди 10 години
Прагматично погледнато, момчето би имало много по-голяма сигурност в страни като Еквадор, Венецуела и Куба. Трябва да кажа, при всичката ми русофилия, че Русия, ог Горбачово време та досега нерядно е предавала свои приятели. Твърде много се страхува Русия от Запада, няма оня кураж и доблест, който имаше по Брежневата епоха.
23
6
 
13
 
! Отговори
Мамантос преди 10 години
Пак ме изтриха злобните плиткоумия: газ пикаят когато кажа, че американскят ционизъм е враг 1 на човечеството.Хайде, пак ме изтрийъте: аз ще го публикувам и другаде...
22
9
 
5
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Тоя ми е безинтересен. Реално казва неща които всеки мислещ знае . Общо взето неговата информация няма особена стойност освен пропагандна. Някой от вас изненаданите че се подслушва е добре да знаете че това се случва абсолютно навсякаде. Цифровите технологии са свременните робски окови но малцина си правят труда да понаучат техническата част . Истината е далеч по страшна отколкото казва тоя . And , Bad for 'ya
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бащата ще го инструктират да скърши врата на сина си, когато се срещне с ФБР или да му прободе жизнената чакра. Освен ако тая истерия не е постановка на ЦРУ , за да си вкарат нови агенти- еврейската машина се учи от Омир
20
1
 
20
 
! Отговори
до 21 от славянин преди 10 години
Вижда се че си добре закърмен с ЦРУ-ска пропаганда! Само че съвсем скоро ще го видиш и жив, и здрав!
19
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Америка=Империя на злото.
18
2
 
32
 
! Отговори
до 14 от славянин преди 10 години
Едни ''вият'' срещу US, други им лижат *** - въпрос на избор! Аз лично не мога да лижа *** на този, който тероризира цял свят!
17
3
 
31
 
! Отговори
славянин преди 10 години
Шпионаж!!!??? Какъв шпионаж, просто е показал истинската същност на ''демократичните'' си работодатели! Тези, които ''учат'' цял свят на ''демокрация''! Та Сноудън показа на света тяхната ''демокрация'' и ''демократите'' решиха да го накажат със смърт за това!
16
0
 
3
 
! Отговори
Крушата преди 10 години
До Влади-мирКой беше "Манинг"
15
18
 
3
 
! Отговори
Крушата преди 10 години
И бащата като сина. Проблема е, че сина няма какво да даде на рашките. Ще се използва малко за пушилка и после...
14
18
 
6
 
! Отговори
EH.. преди 10 години
Ех, татко Сноудън.. То и Русия не е "цвете за мирисане".. ама и ти като французина Депардийо се заблуждаваш... Руските тайни служби не са по-малко коварни от щатските..А за подслушването!!! Да не говорим!! Чети от 1917 насам КВО са правили!!!
13
22
 
2
 
! Отговори
s преди 10 години
abe mi6oci kvo laete sre6tu US gladni mi6ki takiva kadeto se kradete i lajete edin drug zavijdate li na US aaaa 6u6omigarski narod ste eiiii dolni ku4eta
12
42
 
3
 
! Отговори
Willy преди 10 години
Смърт за предателя!!!
11
7
 
37
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 10 години
Господин Лони вие сте отгледал един герой и истински мъж,изправил се сам срещу най мракобесническата и човеконенавистна сатанинска империя,поклон !
10
6
 
38
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 10 години
Сноудън брат стой в Русия ,че като те набарат гестаповците от цру на такива балнологични процедури ще те подложат в гуантанамо ,че ще те накарат да си признаеш за предаването на Христос и разрушаването на вавилонската кула.Колкото по далече от световната "демокрация " сащ толкова по-добре!
9
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоз е пълен ***. Медал ли очакваше да му дадат? Работиш за тайните служби за бога с какво си мислиш, че се занимават?
8
32
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бащата явно е същия *** като сина. Сноудън го очаква съдбата на Дийн Рид. Когато се разочарова от руската действителност, а за това ще му е нужно не повече от година, руските служби ще го самоудавят както комунистическия трубадур от американски произход Дийн Рид.
7
8
 
32
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
"Сноудън старши каза също, че е благодарен на руския народ и на президента Владимир Путин за проявената "смелост и сила" при спасяването на неговия син."Жалко само за героя Манинг, който не можа да се спаси от лапите на Злата империя.
6
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И утре като падне режима на Путин к'во ша праи ?????Просто е глупав и решил да се крие на най-неподходящото място, отделно че Русия е страна силна мафия, а мафията за пари прави всичко в т.ч. ако трябва и ще го изкарат от страната и ще го изтъргуват на ЦРУ, а отделен въпрос е че ЦРУ обича да се заиграва с престъпните организации.Единствения шанс му е да успее да скрие местонахождението и да си смени самоличноста