Беглецът Сноудън не планира да напуска скоро Русия

Не е изключено в бъдеще да поиска и руско гражданство
Обновена: 19 юли 2013 09:03 | 17 юли 2013 17:13, Елка Василева
14
Беглецът Сноудън не планира да напуска скоро Русия
Едуард Сноудън. Снимка: Reuters

Бившият сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън, който подаде молба за получаване на временно убежище в Русия, за момента не планира да напусне Русия, съобщи руският адвокат Анатолий Кучерена, цитиран от световните агенции.

"Сноудън твърди, че не иска да напуска Русия за момента, поне докато не получи временно убежище", уточни той. По думите на адвоката Сноудън не изключва възможността в бъдеще да поиска и руско гражданство.

Още по темата

Бившият сътрудник на ЦРУ не изключва обаче и варианта да напусне Русия. "Той би искал да се срещне с лидерите на страните, които са готови да го приемат, но все още не се стяга за никъде". "Към момента не е постъпвало официално искане от САЩ за екстрадицията на Сноудън", допълни Кучерена.

Той не изключи възможността следващата му среща със Сноудън да се състои на Червения площад, пред Кремъл, съобщи АФП. "Ако той поиска от мене да се срещнем, ще се разходим по Червения площад, ще му покажа мавзолея на Ленин и Третяковската галерия", каза Кучерена и добави, че Сноудън трябва да познава руската култура.

Руският юрист, който оказва правна помощ на Сноудън в търсенето му на временно убежище, предполага, че американецът може да напусне транзитната зона на "Шереметиево" до една седмица. "Сноудън смята, че би било опасно да пътува към Латинска Америка в скоро време, заради опитите на САЩ да го върнат и осъдят за шпионаж. Сноудън поясни, че се страхува за живота и здравето си и че може да бъде подложен на мъчения", подчерта Кучерена.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
6
 
! Отговори
7 преди 10 години
До Одисей 1на тия смешки за "най-демократичната и правова държава на земята" преди 20 години все още някой щеше да се върже, сега тука народът свързва САЩ главно с ГМО и шистов газ
10
2
 
5
 
! Отговори
tt преди 10 години
До Одисей 1Abe *** prost,ti nqmas i edna ganka ot negoviq intelekt i um.Nqmas pravo da go sadis,zastoto si edno nisto.
9
7
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
9 Джина не можеш да се занимаваш с правозащитна дейност когато работиш за такава секретна служба , има си правил които трябва да се спазват иначе СИГУРНОСТТА ОТИВА НА КИНО И СЛЕДВА АНАРХИЯ , А ПОВЯРВАЙ ДОРИ И НЕ МОЖЕШ ДА СИ ПРЕСДСТАВИШ АНАРХИЯТА ДО КАКВО МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ
8
1
 
5
 
! Отговори
Вирджиния до 6 преди 10 години
""Правозащитната дейност по принцип носи известни негативи на хората, които се занимават с нея", отбеляза Путин. "Когато обаче става дума за такава дейност под егидата и с подкрепата на САЩ, тя е доста комфортно занимание, а ако някой опита да критикува самите САЩ, това естествено е далеч по-трудно""-Владимир Путин. Сноудън наистина е герой и истински правозащитник.
7
1
 
13
 
! Отговори
bg преди 10 години
Nai- dobre da ostane v Rusia I da puska po edna novina na sedmica,vseka sedmica.
6
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този самопрецакал се *** трябва да получи всички възможни златни малинки на земята. Путин почти му връчи първата - да остане, ама да не работи срещу САЩ.
5
22
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
3 ало дисидента , значи ако утре на някой от специалситите в ДАНС им хрумне да замината за Техеран например , щях да кажа Анкара ама все пак сме съюзници и примера не е много точен , но замине един такъв хубосник за Техерани там си изпее всичко което уж е класифицирана информация и е сгриф секретно , ти на него теманета ли щеправиш , ще си обрежеш ли онова дето го криеш все от срам , ще го славиш ли като герой Дисидент , може и паметник да му вдигнеш .
4
22
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
3 дисидент ти е тъпата тиква , поради отсъстевието на мозък в нея , ного интеесно как се става дисидент в най-демократичната и правова държава на земята .
3
2
 
19
 
! Отговори
до 2: преди 10 години
Господин Сноудън е ДИСИДЕНТ! Анадън му ***?
2
28
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Необходимо ли е всеки ден да ни занимавате с това *** и , ако обичате правете разлика между него и Асанд , той не е Асандж , той чисто и просто закононарушител , нарушил е правилата за поверителност в една разузнавателна агенция , които правила по всяка вероятнст той се е подписал да ги спазва и да не злоупотребява с квалифицираната информация , навсякъде по света такива хора се преследват от закона , едно време при социализма се наричаха изменници на родината и се осъждаха на смърт .
1
4
 
18
 
! Отговори
Dolu bsp преди 10 години
I sega kakvo izleze 4e rusiq stana stranata na svoboda :D a amerika stanaha gadnite agresori. Eh kak se promenqt vremenata :D