Американската армия е готова да удари Сирия

Чака се Барак Обама да реши дали ще има нападение
27 авг 2013 18:33, Елка Василева
254
Американската армия е готова да удари Сирия
Чък Хейгъл. Снимка: БТА

Американският министър на отбраната Чък Хейгъл заяви, че въоръжените сили на САЩ са готови да действат, ако президентът Барак Обама даде заповед за нападение срещу Сирия, съобщи Асошиейтед прес.

Още по темата

Военноморският флот на САЩ има четири ескадрени миноносци в източната част на Средиземно море и Сирия попада в техния обсег. САЩ имат и военни самолети в региона.

Хейгъл заяви в интервю за телевизия Би Би Си по време на посещение в Бруней, че американските разузнавателни служби вероятно скоро ще стигнат до заключението, че смъртоносното нападение срещу цивилни в предградие на Дамаск миналата седмица е било химическа атака, извършена от правителството. По думите му става въпрос за "доста сериозни разузнавателни данни".

Междувременно германският външен министър Гидо Вестервеле заяви, че Германия ще се включи в предвождани от ООН действия срещу Сирия, ако се докажат твърденията за химическа атака миналата седмица, предаде ДПА. "Ако нападението бъде потвърдено, тогава световната общност трябва да действа", каза Вестервеле.

Франция няма да избяга от отговорностите си, произтичащи от нападението с химическо оръжие в Дамаск, извършено от сили, лоялни на сирийския президент Башар Асад, заяви френски дипломатически източник, цитиран от Ройтерс.

Днес президент Франсоа Оланд ще говори в Париж на среща на френските посланици и се очаква да засегне и темата за френската реакция на случващото се в Сирия.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
32
 
! Отговори
Brutas преди 10 години
Хамериканците са гадна нация, гонят си само интересите а после за доброто на света било! Със самолети и кораби и баба ми знае, пуснете си пехотата във Сирия да видите мъжкарчета!!!
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
da bjaha ydarili po opozicijata kogato te izpoplzvaha himijata a ne 4ak sega!!!prosto i te sa edni bandyugi shtatite!
12
3
 
35
 
! Отговори
11 преди 10 години
Ционизмът и сатанизмът, скрит зад фасадата на някакъв измислен обществен строй, наречен демокрация, която никой не може да обясни какво представлява всъщност, се готвят чрез най- верните си слуги САЩ, Великобритания и Франция да наложат окончателна световна доминация и да скърши последните съпротивителни сили на разумните хора.Не се радвайте за това, световните евреи пъклено се готвят да превърнат 99% от населението на света в свои безгласни и бедни слуги.Ционизмът е малкият брат на комунизма.
11
0
 
25
 
! Отговори
Хак преди 10 години
Хак повтори, че целта на мисията на ООН е да установи дали са използвани химически оръжия, а не кой ги е използвал - дали правителствените сили, или бунтовниците. Ако Асад ги е използвал , ще го момбардираме , ако терористите са ги използвали - ще ги въоръжиме за да бомбардират Асад !
10
10
 
29
 
! Отговори
varg преди 10 години
Аз съм готов да ударя Америка.
9
27
 
5
 
! Отговори
Шoп преди 10 години
До Влади-МирМислиш, че си много оригинален ли, бе ***?На тоя плосък петросяновски хумор само *** могат да се кикотят.
8
3
 
27
 
! Отговори
agfagsgasgasg преди 10 години
До eТи въобще осъзнаваш ли каква глупост пишеш?!?! Остави настрана кой е за Щатите, кой за комунистите.... осъзнаваш ли, че това ще доведе до глобален конфликт (отдавна се чакаше повод за него от двете страни), който пък може да прерасне в ядрена война?!?! Не ми се мисли какви ще са последиците. Щатите били велики... няма Америка, няма Русия, всичко е просто план, измислен от ционистите.
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нищо няма да стане, всичко ще се реши по мирен начин.
6
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
те ако чакат на Обама да реши, по-добре да му дадат втора нобелова награда направо...
5
4
 
38
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Част от разговора между Камерън и ПутинКэмерон:- Володя, что ты скажешь, если мы с Бараком Хусейновичем жахнем по Сирии?..Путин:- ничегоКэмерон (радостно):- как, совсем ничего?Путин:- Не-а. Пусть сюрприз будет..."
4
17
 
23
 
! Отговори
se преди 10 години
Американците ще вкарат света в голяма криза.Въпроса е какво има в Сирия?За Ирак,Либия Афганистан е ясно.Плячкосаха ги под мотото за демократизация.Рузия е слаба а и няма ресурс да се противопостави а има ли и смисъл ......Светът да се готви за третата световна.
3
6
 
37
 
! Отговори
нато преди 10 години
Само страха от ВВ ги спира, откачалките от Пентагона. Едно приказва, ама друго е намислил.Той и за Грузия така разправяше, бе не ме интересува Осетия, пък то какво излезе, Наакашвили си изяде червената вратовръзка!
2
5
 
59
 
! Отговори
БМ_21 Град преди 10 години
Дааа... пак познатият сериал "демократизация" и като предлог "наличие на запаси от хим. оръжие"... познатата американска лакърдия. Да обаче сега нещата са други, в Тартус се намира база за снабдяване на руския флот и ако някой отклонил се "Томахоук" удари базата .. ето ви ядрено шоу. Да не забравяме, че в Кремъл сега е В.В., а не хлапака Димата, който "Ливию просрал", както казват самите руснаци .. така, че е добре лудите глави от Пентагона добре да помислят преди да направят някоя глупост
1
5
 
62
 
! Отговори
Tihomir1488 преди 10 години
Схемата отдавна е подготвена . Планът от януари случайно попада в медиите и точка по точка е факт с тази " химическа атака ". Оттук да войната е една крачка , която ще се окаже огромен гроб , в който със сигурност са нашите измислени политици до един еврейски марионетки .