Един убит и шестима ранени при стрелбата в Лос Анджелис

Извършителят, който откри огън на летището е идентифициран
Обновена: 2 ное 2013 08:32 | 2 ное 2013 08:31, Петя Славова
27
Един убит и шестима ранени при стрелбата в Лос Анджелис
Снимка: БТА

Един убит и поне шестима ранени - тове е равносметката след вчерашната стрелба на международното летище н Лос Анджелис.

Извършителят, идентифициран от ФБР като като Пол Антъни Сиансия,23-годишен, от Ню Джърси, е задържан след престрелка с охраната, при която е бил ранен. Не се съобщава какво е състоянието му, пише БТА

Нападателят, облечен в маскировъчен комбинезон, влязъл в терминал 3 на летището около 9,20 ч. сутринта, извадил от сака си полуавтоматична пушка, и започнал да стреля по пътниците. Успял да проникне в зоната за проверка, преди да бъде атакуван от охраната, която го обезврежда.

Агент от федералната служба за сигурност на транспорта Transportation Security Administration, TSA), ранен при престрелката, почина по-късно в болницата. Ранени са поне трима федерални агенти, потвърди службата, която извършва проверките за сигурност на американските летища. Това е първият неин служител, загинал при изпълнение на служебния си дълг, откакто агенцията е създадена след атентатите на 11 септември 2001 година. Загиналият е бил един от агентите, разположени в различни зони на летището, за да засичат подозрително поведение.

Още по темата

Преди това началникът на пожарникарите Лос Анджелис съобщи, че са ранени седем души, шестима от които са транспортирани в болница. Медицинският център "Роналд Рейгън" към Калифорнийския университет в Лос Анджелис потвърди, че е приел трима ранени, един от които е в критично състояние. В сака на нападателя е
намерена бележка, написана на ръка, според която той искал "да убие служители от охраната и ченгета".

Представител на полицията в Пенсвил, Ню Джърси, заяви за Асошиейтед прес, че задържаният заподозрян за стрелбата на летището в Лос Анджелес е говорил за самоубийство. По думите на полицейски началник Алън Къмингс бащата на Пол Сиансия му се обадил вчера сутринта, за да съобщи, че друго от децата му получило есемес от Пол, в което той твърдял, че ще се самоубие.

Бащата го помолил за помощ да издири сина си. Къмингс се свързал с полицията в Лос Анджелис, която изпратила полицейски патрул до апартамента на Пол. Там двама съквартиранти казали, че го видели за последно предишния ден и тогава бил добре. Къмингсот говорил на Сиансия старши, че предвид възрастта на сина му, не може да го обяви за издирване. Пол нямал досие в местната полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
0
 
! Отговори
Атанас преди 10 години
До Анонимен 26Глупако, ядоса ме! Ако не си бил, ако плещиш наизуст, ако не си виждал камара оръжие у иначе мирен човечец, по добре да не се буташ в спор, който освен това е леко безсмислен. Строги правила? Да бе, нямаш право да носиш открито оръжие, да го возиш до теб на седалката! И да те уверявам, че не си наясно, няма никакъв смисъл. Дали съм бил? Влязох само веднъж в оръжеен магазин в Ранчо Кукамонга.
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Атанас!Бил съм, видял съм, знам! .... Вероятно не си бил , не си гледал , и точно нищо не знаеш . Калифорния има едини от най - строгите правила за издване на разрешително.
20
1
 
2
 
! Отговори
Атанас преди 10 години
До Анонимен 21В Калифорния законът за притежаване на оръжие не е от най-халтавите в САЩ, но да го сравняваш с нашия е смешно!Бил съм, видял съм, знам!Притежавам КНО, но за второ бях принуден да забравя?Не дават и туй-то!Газдите могат да имат колекции от разни годни оръжия, но простосмъртните - не!Точно в СА продават всякакво оръжие и боеприпаси, с експанзивни куршуми също. Е, в Тексас са по-либерални! Snorky, бедна ти е фантазията в СССР какво количество нелегално оръжие имаше, щом и аз имах.
19
2
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
До ОДИСЕЙ 1Абе иденце, ясно за какво ти плащат, ама я се стегни - толкова си ***, че постигаш обратни резултати. Наместо да дразниш, ти ни веселиш! Сега да те ядосам аз - летял съм през LAX-а, за разлика от теб (твоята любов е само платоническа). Изключително *** летище - няма ред, не работят асансьори, апарати за обмяна на банкноти в койни. Хаос, кълна се!
18
4
 
6
 
! Отговори
Anon преди 10 години
Поредната серия от ганьовски коментари. Стрелеца е имал проблем с ТСА. Дошъл е на летището с "мисията" да убие колкото може повече служители на ТСА. А вие като решите да вземете нещата във свой ръце какво правите? Хващате се палците на краката... Роби... Затова сме на тоя хал. Понякога нещата се решават само с проливане на кръв. Не го разбрахме за толковс години...
17
4
 
7
 
! Отговори
Snorky преди 10 години
Повечето от пишещите тук не са ходили по-далеч от Куртово Конаре, но иначе са много компетентни. Ако в колхоза продажбата на оръжие беше легална всеки ден щеше да има десетки или стотици убити и журналята нямаше да достигат за да отразяват събитията.
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Перо ПиперкатаСамо за сведение - в Калифорния закона с/у притежаване на оръжие е по-строг от този в България.
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва тия откачалки да почнат да ги пращат в България за да ви оправат положението. Вижда се че бугарина и един протест неможе да направи срещу правителството, камо ли да вдигне оръжие срещу мафията там. И ако не викате Русия да ви "оправи" САЩ със сигорност имат потенцяла. Така и на двете места ще е по хубавао за живот.
14
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТАЗИ АМЕРИКА Е ЕДНО ГОЛЯМО ГЕТО , БЕЗ ИСТОРИЯ БЕЗ ЦЕНОСТИ , ПРОСТО ДИВАЦИ
13
3
 
11
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Говорил за самоубийство пък извършил реално убийство..поредния превъртял от приказката за американската мечта!!
12
3
 
10
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
Това вече не е новина!Пълни са им къщите с оръжие, филмите с насилие, държавата им е най-големия работодател, в това число на военни и ченгета секакви - армия, полиция, служби специални и суперспециални - секи запасал некаква стрелячка! И при толкова много патлаци, как да не натиснеш спусъка?!!! Вече по-лесно стрелят, отколкото псуват!
11
3
 
9
 
! Отговори
Хо преди 10 години
Доста скромно на фона на колегата от Норвегия - Брайвик! Европейските психопати са по-точните стрелци....
10
2
 
6
 
! Отговори
fg преди 10 години
много авсдижии се извъдиха в таз Америка безценна
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тъпите слабоумни хАмерикански *** отново са се изпозастреляли но тоя е много слаб шутър. Требвало е поне 10 фрага да направи. Нищо , там всеки ден се почна вече масова стрелба. *** превърнаха тяхната мечта в забавление , ***.
8
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
a ИТАР-ТАСС к'во казаха, що не пишете!? пълно информационно затъмнение, добре че RT ни държи в течение! нема ли изявление на Дмитрий Песков? пишете бе хоора, човек убили в США, а вие само три пъти писахте за тва!?!!!??!
7
2
 
6
 
! Отговори
Веселина преди 10 години
До ... 3Да, наистина. По всяка верояност и двете физиономии на дамите са на щастие като например да видиш близки, които те посрещат на летището...
6
5
 
0
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
До 6 Гавраджия :)))))))))))))))))
5
22
 
3
 
! Отговори
ОДИСЕЙ 1 преди 10 години
Това е постановка на кремлинското джудже *** и пияните сатрапи от КГБ!
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
в мирно време ще се избият всичките ,луди хора
3
3
 
3
 
! Отговори
... преди 10 години
mnogo ste smotani sys snimkite koito slagate! Jenata na zaden plan se vijda che e usmihnata, koeto oznachava che i drugata drypnata na preden plan ne e napravila fizionomiqta si ot ujas ami ot iznenada/shastie. Smotani ste i tova si e.