Билетът за Белия дом може да струва по 1,5 млн. $ всеки ден

Кои ще са основните кандидати за президент на САЩ през 2016 г.?
Обновена: 3 яну 2015 18:40 | 3 яну 2015 17:15,
72
Билетът за Белия дом може да струва по 1,5 млн. $ всеки ден
Барак Обама. Снимка: Ройтерс, архив

Задаващата се президентска надпревара през 2016 г. в САЩ се очаква да е една от най-трудните и със сигурност най-скъпата досега. Кампанията вече е изпълнена със свои истории, а кандидатите се опитват да разпространят посланията си и да стиснат възможно най-много ръце преди предстоящите първични избори, пише Financial Times.

Дали избирателите ще са подготвени за още едно съревнование между двете съвременни политически династии, между Хилари Клинтън и Джеб Буш? Или други, по-малко известни кандидати, ще успеят да се възползват от недоволството в САЩ срещу разширяващите се икономически и социални линии и растящата тревога относно ролята на страната като световен полицай?

За привържениците на Републиканската партия потенциалните кандидати са значително повече от последните години. Любимци на ядрото като Джеб Буш (брат на Джордж Буш-младши) и Крис Кристи, губернатор на Ню Джързи, са настроени за битка срещу кандидати, събрали сериозна подкрепа сред обикновените активисти на партията – като Ранд Пол и Тед Круз.

Без ясен фаворит това ще бъде и една от най-отворените президентски надпревари. В нея ще се изправят един срещу друг кандидати със сериозно политическо минало, но различаващи се мнения по основни въпроси за републиканците, като имиграцията, националната сигурност и гей браковете.

Сред привържениците на Демократическата партия повечето очакват Хилари Клинтън, бившият държавен секретар и сенатор от Ню Йорк, да използва първичните избори основно за да подсили арсенала си, както и да рафинира посланията си за икономиката и външната политика.

Малцина демократи, включително иконата на прогресивното крило Елизабет Уорън, са изразили интерес към конкуриране на „Клинтън ООД“ този път. Въпреки това склонността на Клинтън да допуска грешки може да отвори такава възможност. Това може да направи и интензитетът на изследователската машина на опозицията, която от години разследва връзките между Wall Street, дейността на фондацията „Клинтън“ и нейната политическа кариера.

Експерти по финансиране на кампании твърдят, че всеки, който обмисля да се кандидатира, трябва да събере поне 100 млн. долара. Тези пари ще са нужни само за да изглежда като сериозен кандидат. За да спечели президентското място, тази цена се очаква да надмине 1 млрд. долара. Това прави близо 1,5 млн. долара за всеки ден отсега до изборите на 8 ноември 2016 г.

Още по темата четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Шано преди 9 години
Външния дълг на Америка е повече от 18 трилоина долара, а златния резерв е 8133 тона. За справка световния златен резерв е 166500 тона, като го съпоставим с еквивалента на външния дълг на Америка в злато от 471682 тона, какво излиза господа анализатори?
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали ще е този или друг няма значение. Те са само подставени лица, зад които се крият истинските властелини, които решават.
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тоя МАМУН отива на бунището на историята....то май не е излизал от там..ама айде....
32
0
 
24
 
! Отговори
`98 преди 9 години
ТИЯ СА КАТО СЕВЕРНА КОРЕЯ ....ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ ФАМИЛИИ СА НА ВЛАСТ....ЕГАТИ ДЕМОКРАЦИЯТА .....ВЪПРОС НА ПАРИ
31
0
 
21
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Месията казва, че по делата се познава, а делата на САЩ хич не приличат на християнски, даже не се и доближават. Няма да се учудя, ако и там народът да е на едно мнение, а политическата олигархия на друго, пфу!
30
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Monkey! Еднопосочен билет за резервата Серенгети в Африка.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СПЕЦЗначи по твоята логика комунизма е популярен сред белите. Защото първите комунисти са били в Европа.
28
14
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До АнонименНай-абсурдното и жалко е да слушаш и да гледаш дърти ***, които да говорят глупости и да лъжат, че Америка не била християнска.
27
12
 
8
 
! Отговори
ЗА 36 преди 9 години
А кой е християнин? Може би мучащите против Америка в нета привърженици на социализЪма са повече християни? Другари, дрънкащите в празните ви глави петолъчки не ви правят християни.
26
8
 
6
 
! Отговори
за 36 преди 9 години
До АнонименЗАВИСИ КАКВО РАЗБИРАШ ПОД ХРИСТИЯНСКА. В АМЕРИКА СА ПРЕДСТАВЕНИ ВСИЧКИ ХРИСТИЯНСКИ КОНГРЕГАЦИИ И ТАМ ХОРАТА ХОДЯТ РЕДОВНО НА ЧЕРКВА. ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ Е ДОСТА ПО-ХРИСТИЯНСКА ОТ БЪЛГАРИЯ НАПРИМЕР. АКО ЗА ТЕБ ХРИСТИЯНИ СА ДРУГАРИТЕ ОТ БСП, ТОГАВА НЯМА ЗА КАКВО ДА СИ ГОВОРИМ ПРОСТО.
25
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 32-ТИ НАЙСТИНА ЛИ СИ ВЯРВАШ КАТО ПИШЕШ ТАКИВА ГЛУПОСТИ,ЧЕ САЩ БИЛА (ХРИСТИЯНСКА)...ТЯ Е ТОЛКОВА (ХРИСТИЯНСКА),ЧЕ ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ Е АФРИКАНСКИ МУСЮЛМАНИН,ОТ МАЙКА ЕВРЕЙКА ЖЕНЕН ЗА ТРАВЕСТИТ-МИШЕЛ ОБАМА ..ТЕ ТОВА ,АКО Е (ХРИСТИЯНСКА) ДЪРЖАВА ,ЗДРАВЕ МУ КАЖИ
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Догодина републиканците вземат властта. Занижаването на цените на петрола няма да ги спре.
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България пък ГЕРБ и Борисов са абонирани за кметове, премиери, президенти и няма други партии и хора.
22
1
 
17
 
! Отговори
БГ преди 9 години
САЩ и Русия са държави колоси и с топ не можеш ги помръдна!Да си гледаме ганьовските неразбории и да не се ежим много!
21
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Новия президент на САЩ вече е избран,Избрал го е Родшилд,а книжкопускането нартечено(свободни и демократични избори) е само театро за тълпата. От както удроу Улисън подписа за създаването на ФЕД-конгломерат от частни банки в САЩ няма избори,само едни се опита да се противопостави на мафията във ФЕД -Кенеди и те го ликвидираха .най голямата световна измама след така наречения (холокост) е ,че в САЩ имало (демокрация)
20
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АДМИНИСТРАЦИЯТА НА АМЕРИКАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ОБАМА ЗАПОЧВА АКТИВНИ ЗАДКУЛИСТНИ ДЕЙСТВИЯ ЗА ЗАТОПЛЯНЕ НА ОТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ САЩ И РУСИЯ,,ПЛАНА Е С НАЗВАНИЕ -НОВ СТАРТ,СЪОБЩАВА АГЕНЦИЯ БЛУМБЪРГ.ТАЙНАТА МИСИЯ ЗА ЗАТОПЛЯНЕ НА ОТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ ДВЕТЕ СВЕТОВНИ СУПЕР СИЛИ Е ВЪЗЛОЖЕНА НА НА ДВАМА ДЪРЖАВНИ СЕКРЕТАРИ-НАСТОЯЩИЯ ДЖОН КЕРИ И БИВШИЯ ХЕНРИ КИСИНДЖЪР. -ОПАЛА ,ТОВА БЕШЕ САЩ И ТЕ КЛЕКНАХА.ПРЕД НОВИЯ ШЕВ НА СВЕТА -ВЛАДИМИР ПУТИН
19
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опасявам се че Обама ще свърши като Хитлер.Над Белия дом ще се вее руското знаме, а на мястото на статуята на свободата ще бъде издигнат паметник на Путин.
18
3
 
31
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
И в Русия няма демокрация, но руснаците поне не поучават другите и не изнасят "демокрацията" си в други страни като хамериканците.
17
3
 
31
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
В ФАЩ от 100 години се менкат 2 едни и същи партийки и тези мерзавци се осмеляват да изнасят лекции на тема демокрация??!!ФАЩ е лудница и цирк маскиран ,като държава!
16
5
 
31
 
! Отговори
КОМИНТЕРН преди 9 години
Не ни занимавайте с тая фалшива и фалирала псевдодържава - САЖД .