Билетът за Белия дом може да струва по 1,5 млн. $ всеки ден

Кои ще са основните кандидати за президент на САЩ през 2016 г.?
Обновена: 3 яну 2015 18:40 | 3 яну 2015 17:15,
72
Билетът за Белия дом може да струва по 1,5 млн. $ всеки ден
Барак Обама. Снимка: Ройтерс, архив

Задаващата се президентска надпревара през 2016 г. в САЩ се очаква да е една от най-трудните и със сигурност най-скъпата досега. Кампанията вече е изпълнена със свои истории, а кандидатите се опитват да разпространят посланията си и да стиснат възможно най-много ръце преди предстоящите първични избори, пише Financial Times.

Дали избирателите ще са подготвени за още едно съревнование между двете съвременни политически династии, между Хилари Клинтън и Джеб Буш? Или други, по-малко известни кандидати, ще успеят да се възползват от недоволството в САЩ срещу разширяващите се икономически и социални линии и растящата тревога относно ролята на страната като световен полицай?

За привържениците на Републиканската партия потенциалните кандидати са значително повече от последните години. Любимци на ядрото като Джеб Буш (брат на Джордж Буш-младши) и Крис Кристи, губернатор на Ню Джързи, са настроени за битка срещу кандидати, събрали сериозна подкрепа сред обикновените активисти на партията – като Ранд Пол и Тед Круз.

Без ясен фаворит това ще бъде и една от най-отворените президентски надпревари. В нея ще се изправят един срещу друг кандидати със сериозно политическо минало, но различаващи се мнения по основни въпроси за републиканците, като имиграцията, националната сигурност и гей браковете.

Сред привържениците на Демократическата партия повечето очакват Хилари Клинтън, бившият държавен секретар и сенатор от Ню Йорк, да използва първичните избори основно за да подсили арсенала си, както и да рафинира посланията си за икономиката и външната политика.

Малцина демократи, включително иконата на прогресивното крило Елизабет Уорън, са изразили интерес към конкуриране на „Клинтън ООД“ този път. Въпреки това склонността на Клинтън да допуска грешки може да отвори такава възможност. Това може да направи и интензитетът на изследователската машина на опозицията, която от години разследва връзките между Wall Street, дейността на фондацията „Клинтън“ и нейната политическа кариера.

Експерти по финансиране на кампании твърдят, че всеки, който обмисля да се кандидатира, трябва да събере поне 100 млн. долара. Тези пари ще са нужни само за да изглежда като сериозен кандидат. За да спечели президентското място, тази цена се очаква да надмине 1 млрд. долара. Това прави близо 1,5 млн. долара за всеки ден отсега до изборите на 8 ноември 2016 г.

Още по темата четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
12
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Пламен Петков Пламене, ти май си тъпо копеуе, а брат?
14
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Русия има социална справедливост за разлика от Краваристан. Нищо че Роман Чукчата си купува яхти и хеликоптери, докато бабичките присят в подлезите на метрото.
13
0
 
10
 
! Отговори
Пламен Петков преди 9 години
До УлтраЯстребЗащо не си смениш ника на УлтраКретен.
12
2
 
17
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Що ли се пънат толкова?Тоя президент ще е последния,други няма да има...То и САЩ няма да има...поне в сегашния им вид.
11
0
 
14
 
! Отговори
зорге преди 9 години
ха ха "американски""избори"никакво значение кого ще си назначат олигархията ноща над САЩ настъпва по важно АЗИАТСКИТЕ колоси какво ще решат по бързо или по бавно да им се стъмни
10
1
 
18
 
! Отговори
следващия преди 9 години
Уолстрийт ще реши кой да е следващия.
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
по пътя на логиката ще има избор между Буш и Жена Клинтън.след като имахме президент приличащ на шимпанзесега е логично да назначат първата жена и да викаме всички ура за прогреса, толерантностаи други такива
8
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По принцип, американците никога не избират президент. Президента на САЩ се избира от корпорациите...........защото в Русия винаги народа го избира !
7
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще им предложат две кукли на конции давата са кандидата на спекулативния капитал на Уолстрийти те ще изберат единияЩе се хвърлят за този предрешен избор 3 милиарда за шоу.Дълговете ще ги плати цялата планета под формата на изнесена инфлация от САЩ.Ще има още войни и жертви и държави на които се ограбват прородните ресурси,населението гладува или живее в бедност, за да може американските дебелаци да им се издават кредитни карти с пари, за да пазаруват, ядат. Това е жестоката истината
6
2
 
8
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Не знам защо,но са чаровни американските Президенти,за разлика от нашите1
5
25
 
10
 
! Отговори
УлтраЯстреб преди 9 години
Твърдо за републиканците! Още по-жестоки санкции към Путин, докато напълно го сринат и последва съдбата я на Саддам, я на Кадафито. КГБ-то няма да устиска повече от няколко месеца при галопираща инфлация, но трябва твърд, корав, безкомпромисен президент като Буш. Бой, бой и пак бой! Тва арабели, тва джихадисти, тва ислямисти - пусни им една атомна и си пий уискито после!
4
11
 
3
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Не съм решил кой кандидат за президент да подкрепя с 60 рубли, защото след една година ще трябва да отделя 1000 рубли.
3
6
 
6
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Американците никога не избират за президент човек без пари или без деца,защото ще ги краде или ще ги тормози!
2
9
 
8
 
! Отговори
До Обама преди 9 години
Пич вземи пусни всички български терористи-комунисти на територията на САЩ без визи, че да се отървем от тях.Те много "обичат" Русия, но като разберат какви са пенсиите при вас с удоволствие ще се махнат от тук.Направи едно изказване в Конгреса за наложителното внасяне на червени пенсионери в САЩ за повдигане на политическата и класова ориентация сред населението на САЩ, или по точно сред трудовите граждани на Америка. Намери там някакви мотиви и ги вземи тея.Аре, че повече не се издържа.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кандидати ЗА президент! И вие претендирате за медия с тази неграмотност!