Русия с план за край на огъня в Сирия, даде го на САЩ

Вашингтон го проучва, обяви Сергей Лавров
9 фев 2016 22:45,
250
Русия с план за край на огъня в Сирия, даде го на САЩ
Снимка: архив Reuters

Русия предложи на САЩ план за прекратяване на огъня в Сирия. Вашингтон го проучва. Това заяви в интервю за вестник "Московский комсомолец" руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от ТАСС и БТА.

"Без да разкривам особени детайли, ще отбележа, че сме предложили абсолютно конкретен план, който в момента те проучват", каза той.

Още по темата
Лавров изрази надежда, че ”съдържащите се в него доста простички предложения” няма да отнемат прекалено много време, за да бъдат разгледани от Вашингтон.

Той припомни, че държавният секретар на САЩ Джон Кери наскоро е говорил за руско предложение в свое интервю.

Лавров отбеляза също, че по темата за Сирия Москва не работи сама, а в съдействие с другите международни партньори.

Руският външен министър изрази удивление, че германският канцлер Ангела Меркел е подкрепила безусловно Турция по отношение на ситуацията в Сирия на фона на шантажа на Анкара във връзка с проблема с миграцията, предаде още ТАСС.

"Удивени сме от безусловната подкрепа за Анкара в цялата сирийска история, която прозвуча при визитата на германския канцлер Ангела Меркел", каза Лавров.

"При това за главен виновник за случващото се бе посочена Русия, защото заради ударите на нейните Въздушно-космически сили се увеличавали бежанските потоци. И дума не бе казана - поне, публично - за очевидните факти: терористичната заплаха в Сирия се подхранва от контрабандата през турската граница и в двете посоки”, каза още руският министър.

В интервюто Лавров заяви още, че отстраняването на кюрдите от преговорите за Сирия е високомерна позиция на Турция, която никой повече не споделя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ ако не искат мира ще получат секира.
66
6
 
25
 
! Отговори
здрасти преди 8 години
фалиращата Америка вече никой не я брои и целия Близък изток й се подиграва открито.. ненапразно никой не се съобразява вече с щатската колония Турция, защото всеки знае, че Ердоган е една марионетка на Вашингтон
65
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Това значи за меркел не е верно полско немски произход с тати и дедо *** генерали в ГДРЕ виж за Путин е сигурно че е Шаломов по майка
64
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 159 Скромен си хибриде говори само от името на целия ви свят -хизбула северна корея сирия и путиновата *** -
63
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нарочно дават мирен план на Сащ.Защото знаят че на сащ не им отърва.следователно целия свят ще разбере вече че подържат терористите пък Русия си превзе най важната час на сирия.през която никога няма да мине Саудитски газ с посредник сащ за европа.пък кюрдите да правят каквото искат,те не са враг на Русия а на Турция
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мъжкар си.браво винаги казва точно и ясно
61
2
 
2
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До Асад фалираАко си българин и пишеш на руски , си супер *** бате :)
60
4
 
5
 
! Отговори
Асад фалира преди 8 години
Россия будет поставлять в Сирию оружие для поддержки Асада бесплатно, поскольку сирийский режим уже не может оплачивать эти поставки. Об этом сообщил посол России в Сирии.С учетом того, что финансовые возможности Дамаска уменьшились, часть поставок оружия в Сирию осуществляется безвозмездно. сообщил он в интервью.
59
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия с план за край на огъня в Сирия, даде го на САЩПлана включва следните 4 точки1. Крах на долара2. Възход на енерго-рублата3. Отмяна на санкциите4. Повишаване цената на нефта на нивата от май 2014 год.
58
1
 
7
 
! Отговори
Ноа преди 8 години
Отстраняването на кюрдите от преговорите за Сирия , не е само високомерна позиция на Турция. Тя е сериозна грешка. 40 милиона кюрди чакат!
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
136, това е лоша новина за укро.питеците! Тъкмо ДНР и ЛНР се бяха поуспокоили и укропи.теците си бяха отдъхнали и сега отново - опълченците гневни, а укро.питеце отново наа.кани:)
56
0
 
3
 
! Отговори
до ястре6а преди 8 години
"И друго, този форум не е място за сериозни дискусии, защто общият аЙкЮ капацитет на съфорумниците ни е само едно деление над абсулютната точка на замръзване"Ти затова висиш в тоя форум, защото коефициента ти е на това ниво и се чувстваш сред равни.
55
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русофили, лоши новини от ДНР и ЛНР вече не достига скрапа за да се изхранят всички "работещи" в младите републики. "Работещите" започват да стават нетърпеливи и да отправят гневни искания към президента слънце "Путин ввози скрап".
54
0
 
0
 
! Отговори
до 132 преди 8 години
Добре, ястре6е, радвам се, че сам се подкрепяш като анонимен.
53
0
 
2
 
! Отговори
до ястре6 преди 8 години
Това, че на моменти ти се налага да се изправиш на два крака преди да скочиш на следващия клон не те прави двукрак. :)
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия днес сбалансира бюджета си 80 рубли за долар и 90 рубли за евро. Войната за превземането на Алепо може да продлжи, все пак 100 за долар и 112 за евро са далеч някъде към началото на март.
51
0
 
2
 
! Отговори
до ястре6 преди 8 години
"И друго, този форум не е място за сериозни дискусии, защто общият аЙкЮ капацитет на съфорумниците ни е само едно деление над абсулютната точка на замръзване."Ти затова ли си толкова комплексиран и озлобен, завиждаш, че всички тука са по-умни от тебе ахаххаСпокойно, еволюцията някой ден ще ти даде шанс да надминеш коефициента на интелигентност на едноклетъчните и може би скоро ще можеш да се конкурираш с четирикраките.
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо русофила Депардио, продаде апартаментите подарени от Путин и избяга от Русия?
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
изобщо не берем грижи за турските курорти:)). С този ръст на джихадизма и тероризма в Турция, в тази държава ще остане само екстремния туризъм:))
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия е велика държава и като такава трябва да има водещо място в Бл. Изток-. Който иска да строи оттам, първо си подава молбата в Кремъл и след това чинно изчаква. Ей - на - катарският емир вече положи килимчето пред краката на путин и путин се смили над него. Вчера в Москва беше и емирът на Бахрейн - последният подари на Путин сабя от Дамаск, наричайки я "сабята на победата". Петролните монархии в Залива вече знаят , че Русия е победител в Бл. Изток само тукашните коментатори не го разбраха:)