Русия с план за край на огъня в Сирия, даде го на САЩ

Вашингтон го проучва, обяви Сергей Лавров
9 фев 2016 22:45,
250
Русия с план за край на огъня в Сирия, даде го на САЩ
Снимка: архив Reuters

Русия предложи на САЩ план за прекратяване на огъня в Сирия. Вашингтон го проучва. Това заяви в интервю за вестник "Московский комсомолец" руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от ТАСС и БТА.

"Без да разкривам особени детайли, ще отбележа, че сме предложили абсолютно конкретен план, който в момента те проучват", каза той.

Още по темата
Лавров изрази надежда, че ”съдържащите се в него доста простички предложения” няма да отнемат прекалено много време, за да бъдат разгледани от Вашингтон.

Той припомни, че държавният секретар на САЩ Джон Кери наскоро е говорил за руско предложение в свое интервю.

Лавров отбеляза също, че по темата за Сирия Москва не работи сама, а в съдействие с другите международни партньори.

Руският външен министър изрази удивление, че германският канцлер Ангела Меркел е подкрепила безусловно Турция по отношение на ситуацията в Сирия на фона на шантажа на Анкара във връзка с проблема с миграцията, предаде още ТАСС.

"Удивени сме от безусловната подкрепа за Анкара в цялата сирийска история, която прозвуча при визитата на германския канцлер Ангела Меркел", каза Лавров.

"При това за главен виновник за случващото се бе посочена Русия, защото заради ударите на нейните Въздушно-космически сили се увеличавали бежанските потоци. И дума не бе казана - поне, публично - за очевидните факти: терористичната заплаха в Сирия се подхранва от контрабандата през турската граница и в двете посоки”, каза още руският министър.

В интервюто Лавров заяви още, че отстраняването на кюрдите от преговорите за Сирия е високомерна позиция на Турция, която никой повече не споделя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
1
 
! Отговори
До ястреб преди 8 години
Чака ви много силна година по турските курорти,хахааааа....Голямо спокойствие се очертава ,кьорав европеец и руснак не можеш да видиш....хахааооЗа това какво пише в "Стратегическа дълбочино".?
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не става ясно къв е плана, пак "секретен" :)
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ястреба все пак можел и да се замисля, хихихих:))*** давутоглу и ердоганя са ви двамата най-умни мъже, бре...ейдин политик имаха турците - Ататюрк и те го оплюха. А , да имаха и Кенан Еврен дето пердашеше неосманистите под път и над път:)))
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялата дюнанма е поради факта, че цената на нефта дотолкова падна, че клиента на Путин Башар Асад, не може да си плаща чрез досегашната схема , изкупуване нефта на ИД по 20 долара и препродажбата му по 100 долара. Сега ИД не иска да го продава за по-малко от 15 долара и перпетум мобилето на Асад за печелене на долари спря. Така Башар стана ненужен дори и за Русия и скоро ще го приютят в новозакупения му дворец в Москва за 25 милиона долара където вече е жена му с по-малките деца.
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хихихи, ястребчо, паметникът на Съветската армия е в центъра на Берлин и Виена! Де са паметниците на глуповата.та и варварска Османска империя? Защо никой народ, който е бил в границите на тази империя не иска и да си спомня за варварския османизъм...дори и арабите, които са ви уж братя по религия, но по интелект и достижения са хиляда години пред вас...хахах, глу.поватите османисти седнали да се репчат на висококултурната Сирия, където се намира най-стария арабски град - Дамаск:))
42
4
 
2
 
! Отговори
пръц преди 8 години
Русия се жертва за благото на всички.Истината е че модела на запада куца.Ако Русия падне тогава всичко ще бъде запад,и основната ценност на запада за свобода,демокрация и конкуренция ще изчезне.Ще има един голям монопол който ще държи абсолютна власт.Може би запада няма полза от това,а и много държави от изток и север.Така че Русия е нужна.и И ще я има.За Турция нещата се развиват лошо.ЕС вече е до портата и ***,а който е влязал в съюза не е излязал.
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
помнете едно! Първото предложение на Русия винаги е най-добро! Приемайте каквото ви се предлага, че следващото предложение ще бъде Турция да бъде орязана не само откъм кюрдската й част!
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руския кон Лавров изготвил план!!?? Сигурно крайната цел на плана е да измоли от САЩ една торба със зоб.
39
0
 
2
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Айде почва се пак с правилото на Путин за трите пъти при преговори.Или направил предложение на което не може да се откаже?Скоро ще се разбере.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя крив чичка от снимката даваше съвети и на нас какво да правим!Абе ***, вече не сме ти задунайская губерния!
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русофили, защо така и китайците туриха пръста отзад на Русия? Вчера чета в Комерсант, че Китай се включил на практика в американките санкции срещу Русия, защото никоя китайска банка не искала да заеме пари на руските банки. Това одначава че до месец май ще има верижни фалити на руски банки по ефекта на доминото. Такова нещо се случи в България по времето на Жан Виденов.
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя пък Турция щяла да капитулира!Абе атакистче, много нереални са ти мечтите...
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какъв е тоя "съветски" език, бе?
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя е е бати противния, чесно!
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в условията за преговорите се иска всички турци, тюркмени и умерени главорези, спонсорирани от неоосманистите да излязат от Алепо по гол зад.ник - ще им бъде направен специален коридор, за да си ги посрещнат в Турция:)
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 79Просто човека го пише на съветски, затова е с "В", той българския не го знае защото цял живот е чел лъжи по руските сайтове.
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
турците доказаха ли, че сваленият руски самолет е бил в турското въздушно пространство? Не! Падна ли самолетът на сирийска територия? Падна! Следователно дори вероятността да не е свален на турска територия е по-голяма! Крие ли се аскера иззад оградата след невротичния си акт по сваляне на самолета? Крие се! Избити ли са тюркмените в Северна Гърция? Избити са! Сега Лавров иска от Турция да капитулира и предава условията на САЩ. Ако ли не - бой до посиняване!
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По времето на президента Владимир Путица, настана голяма безпутица за Русия.
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лавров предава условията за турската капитулация!
28
3
 
4
 
! Отговори
сирия преди 8 години
спасибо,русия