US изтребител F-16 се разби в присъствието на Обама

Втори изтребител F-18 падна при подготовка на авиошоу
3 юни 2016 13:14, Елка Василева
162
US изтребител F-16 се разби в присъствието на Обама
Снимка: Reuters

Изтребител F-16 от състава на демонстрационната ескадрила на ВВС на САЩ  Thunderbirds се разби южно от град Колорадо Спринг в щата Калифорния.

Инцидентът е станал след тържественото прелитане на ескадрилата по случай завършването на възпитаниците на местната военна академия.

Пред кадетите е говорил американският президент Барак Обама, посочва Асошиейтед прес, цитирана от ТАСС.

Пилотът е катапултирал, съобщи за АП говорителят на американските ВВС.

Малко по-късно пилотът на изтребителя се е срещнал с Обама във военна база в щата Колорадо. Президентът е стиснал ръката на летеца, като му е благодарил за службата, съобщи пресслужбата на Белия дом. Държавният глава е благодарил и на спасителите за оперативната помощ на пострадалия летец.

Малко по-късно изтребител F-18 от групата самолети за висш пилотаж Blue Angels се разби в района на летище в щата Тенеси. Пилотът е загинал. Това съобщи Fox News, като се позова на говорител на ВМФ на САЩ.

Катастрофата е станала по време на тренировъчен полет в рамките на подготовката за авиосалон тази събота в град Смирна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още по темата: изтребителСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 140Ано Умни - КАКВО ОЗНАЧАВА АВТОМАТИЧНА СКОРОСТНА КУТИЯИзбираш посока и натискаш *** на ускорителя. Как спираш - натискаш спирачка - реално не се освобождава от скорост докато не стигнеш примерно 5км/ч - Само че това е всичко друго но не аварийно спиране. За аварийно спиране трябва да изключиш принудително от скорост да натиснеш спирачки докрай и ако има еквивалент на ръчна спирачка ... и нея да я дръпнеш.Очевидно всичко може да се автоматизира с един бутон. Натискаш и СТОП.
104
0
 
0
 
! Отговори
Теги преди 8 години
Президентът е стиснал ръката на летеца, като му е благодарил за службатаПилота никога вече няма да лети дори на Витлов.
103
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пилота е бил дрогиран. Ако беше нормален, щеше да се разбие върху Барака...
102
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ще ни го продадът като малко употребяван и леко чукнат за около $250,000,000.00
101
4
 
14
 
! Отговори
ИВАН преди 8 години
-- ВСИЧКАТА АМЕРИКАНСКА ТЕХНИКА Е ТАКИВА ЛАИНА )) АКО БЯХТЕ ГИ ВИДЕЛИ ТУК В ПОРТУГАЛИЯ КАКВИ НЕКАДЪРНИЦА СА НАТО И ПО ВОДА ! , ЩЕ *** ОТ СМЯХ )))) ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА НАТОВСКИТЕ ПАЛАТКИ В УКРАИНА ! УЖАС - ))))) ПРОСТО АМЕРИКА Е ЕДНИ ЛАИНА , ЗАТОВА ТЪРСЯТ ДЪРЖАВИ С ПОДКУПНИ ПОЛИТИЦИ ДА ВОЮВАТ С РУСИЯ , ЗАЩОТО АМЕРИКА ЗНАЕ ЧЕ РУСИЯ Е СИЛНА ВИНАГИ , А АМЕРИКА Е СИЛНА НА ЛЪЖЛИВИ ДУМИ САМО ))) КОЛКОТО И ДА НЕ ВИ ХАРЕСВА , ТОВА Е ИСТИНАТА КОЯТО НЯКОИ И ЩЕ ГО БОЛИ ОТ ТАЗИ ИСТИНА))))))))
100
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Автора в подзаглавието!
99
2
 
4
 
! Отговори
СЛАВА НА ТАНГРА преди 8 години
До АнонименДобре, свиреп си. Наплаши сега всичките дописници на журнала. Кой рекламодател ще иска да пуска тука като никой не влиза. Ама вкарай и друг критерии ,че само с интелектуалното ниво може да пострада и някой от приятелски огън.
98
3
 
12
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До ивчо 139Ами понеже не си прочел защо все още питаш? Бива ли да си толкова неинформиран?Армата са с Автоматична скоростна кутия. една от екстрите е Аварийно спиране(когато по теб стреля някой с противотанкова ракета) това се прави с нарочен бутон и реално блокира ходовата част Шофьорите на Армата на парада са им дали танковете преди 2 седмици и естествено не са ги дообучили2 мин след като влиза представител на завода Армата на собствен ход се изнася от площада Преди и влекач не я помести
97
1
 
13
 
! Отговори
Чавдарче преди 8 години
Преди седмица пък два таралясника се сблъскаха над Вирджиния хе-хе
96
1
 
13
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Ф16 138Умнико осъзнай се1. Въпросните Ф-16 и Ф-18 са Специално МОДИФИЦИРАНИ, ОЛЕКОТЕНИ за да се ползват за ШОУ и дори тогава се разбиват2. Рашките са водили 2 войни Грузия и Сирия в едната война има няколко свалени самолети от СССР ПВО ЗРК Комплекс БУК М1 и ПЗРК а във Сирия Су-24 е РАЗСТРЕЛЯН от УПОР при ВЪЗДУШНА ЗАСАДА.3. САЩ са нападнали КОЛКО Страни за да се получи статистиката ти?4. Във всички САЩ войни АУАКС е воювал срещу единични МиГ самолети. А Ако не знаеш какво е АУАКС ...
95
23
 
3
 
! Отговори
Ф16 преди 8 години
До Анонимен голяма радост голямо щастие на рублофилите лайнояди правете разлика от паднал и свален като мигчето на вашите господари от маскве които нямат спечелена въздушна битка с техните летящи ковчези
94
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брех, маа.. му! И кво стана с великата американска техника? Започнаха да се ръсят като Хамърите.
93
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нима не можа да се сетиш, че летище с такова име не може да бъде в Калифорния? Ето адреса н COS:Colorado Springs Airport7770 Milton E. Proby ParkwayColorado Springs, CO 80916p. 719.550.1900А иначе фалове стават навсякъде по света, падат самолети, повод за радост няма. Виж, повод за тъга ще е, ако купим стари Ф-16!
92
0
 
3
 
! Отговори
БЕРОЕ ШАМПИОН преди 8 години
До Анонимен#132Е-е , не си признаваш. Жалко. Ама аз как си признах, не е срамно.Може щом шикалкавиш все пак да си Роско? Или наистина пък си дипломирана гледачка.На кафе ли гледаш или на боб?
91
3
 
24
 
! Отговори
МЕРИ преди 8 години
ТЯ И АМЕРИКА ЩЕ ПАДНЕ НЯКОЙ ДЕН. ВЪПРОС НА ВРЕМЕ..... ЛОШОТО Е ЧЕ ВСИЧКИ ИМ ВЪРВЯТ ПО ГАЙДАТА А НИЕ СМЕ НАЙ-ОТПРЕД...
90
0
 
3
 
! Отговори
САМО БЕРОЕ преди 8 години
До Анонимен#129Добре тогава, щом не си Роско не мога да отгатна . Обаче че съм много изненадан .Но си признай и ти, че не си сертифицирана гледачка. Щото туй което виждаш няма много общо с действителността. Например какви са тия българи ,които те преследват, на които Русия им била по-мила от България ? И да знаеш че трябва да се упражняваш още с писането на лозунги. Не е достатъчно само Caps Locka да е включен. В посланието трябва да има доза смисъл ,например.
89
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зле много зле, сега ще го плащаме всички.
88
1
 
7
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 126Единствените сблъсъци на МиГ-29 с други самолети без ползване на АУАКС са Индо/пакистански конфликт и МиГ-29 срещу Су-27 в Ериетя. Индийците така и не срещат противник в небето. Су-27 размазва МиГ-29 и очевидно защо последния превъзхожда по електроника МиГа освен КОЛС систематаВсички останали свалени МиГ-29 са били изправени срещу АУАКС. А Ф-15/16/18 кото са изстреляли ракетите са просто оръжията на АуаксаПример:В Турция има 5 Ауакса. Ако не полетят Турските Ф-16 са полуслепи.
87
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има статистика победи/загуби между МиГ29 и Ф16. И само не ми излизай с "пилотите са били слаби". Ако наистина мигът е толкова добър, тогава имаме скапан самолет (Ф16) с добър пилот срещу слаб пилот с уникална машина (МиГ29). Ама засега има 0 свалени Ф16 (за Ф15 да не говорим, той изобщо не е бил свалян въздух - въздух) от МиГ29, а обратният сценарий е често срещан. ФАКТИ! Иначе руските машини на хартия може да са най-добри, ама в битката се вижда кое става и кое не. Ф 16 се е доказал, Миг29-не.
86
2
 
4
 
! Отговори
до паисий втори преди 8 години
До До 111История не си чел само ти. Но май ти приляга и да я донаписваш. Та за какво злато и окупация стана дума? Това едноДве- Сам спомена че си изтегля генералите, е ами значи си оставя армията,която те командват ?Ама то па в историята пише че само тях си изтегля. За по-точно. Та за това му викаха "Война на капитаните ". Значи никаква "окупационна войска", както току що си одурдиса, както вие се изразявате.