Apple се разсърди на Тръмп, спря парите за партията му

Ядоса се заради жените, имигрантите и малцинствата
Обновена: 19 юни 2016 09:51 | 19 юни 2016 09:45, Камелия Цветанова
12
Apple се разсърди на Тръмп, спря парите за партията му
Снимка: Reuters, архив

Американската корпорация Apple няма да окаже подпомогне Републиканската партия за националния й конгрес през юли заради скандалните изказвания на републиканският претендент за Белия дом Доналд Тръмп, съобщи американското издание "Политико", цитирано от ТАСС.

Според източници на "Политико" Apple е заявила на лидерите на партията, че няма да предостави, както е правела преди, финансова или каквато и да било друга помощ за провеждането на конгреса заради изказванията на Тръмп за жените, имигрантите и малцинствата. В статията се отбелязва, че компанията не възнамерява да оказва и никакво техническо съдействие.

"Политико" посочва, че други технологични гиганти като "Фейсбук", "Гугъл" и "Майкрософт" смятат да помогнат на партията за конгреса. Представители на Apple отказаха коментар по публикацията, отбелязва ТАСС.

През февруари Тръмп разкритикува остро "Епъл", че отказа да изпълни искане на ФБР да разбие кода на един от произвежданите от нея смартфони, принадлежал на убит терорист. Тогава милиардерът предложи да се бойкотират продуктите на Apple в САЩ, докато корпорацията не удовлетвори искането на властите.

Конгресът на Републиканската партия, на която Тръмп ще бъде официално издигнат за партиен кандидат за президентския пост, ще се се състои в Кливланд, щата Охайо от 18 до 21 юли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: appleпариДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ирония на съдбата - последните години имаше поне няколко случая в новините, в които мюсюлмани са изхвърляни или изобщо не са допускани в магазините на гнилата ябълка. Сега циврят за мюсюлмани - краварска му работа.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лъжат, пак се правят на много толерантни, а всъщност се обръщат против Тръмп заради изказванията му, че ще ги принуди да произвеждат в ФАЩ вместо в Китай. Това буквално ще унищожи печалбите им, ако се лишат от евтиния робски труд.
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Епъл се ядоса на Тръмп и той го премести от единия крачол в другия.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ябълката се разсърди на Тръмп, ще прекратят със него приятелсвото си във фейсбоклука.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И да се сърди и да не се сърди Джобс yмpя.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Американската корпорация Apple няма да окаже подпомогне"???
3
6
 
13
 
! Отговори
Пуйката преди 7 години
Епъл са поредната корпорация която мисли за печалбата а не за хората тъйче у лево !
2
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Епъл си създават бая врагове.Най накрая ще останат само по малцинства и ще закрият катуна.
1
11
 
11
 
! Отговори
ZFix преди 7 години
Новините от сащ (агенция ТАСС), новините от Европа (агенция ТАСС), новините от Русия (агенция ТАСС), новините от.... В таз редакция руския език е единствения чужд език който владеят, *** така новини не стават.