Тръмп гневен: Ако има атака в САЩ – съдията е виновен!

Администрацията се готви за правна битка за връщане на забраната
6 фев 2017 13:20,
59
Тръмп гневен: Ако има атака в САЩ – съдията е виновен!
Снимка: БТА

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че съдията, който блокира неговата забрана за влизане в САЩ на хора от няколко държави, би бил отговорен, ако Америка бъде нападната от терористи.

Още по темата

Тръмп заяви, че съдия Джеймс Робарт е поставил Америка в "опасност", позволявайки на гражданите на седем мюсюлмански държави да "нахлуят" в страната.

Междувременно администрацията на президента заяви, че ще използва "всички правни средства", за да влезе отново в сила изпълнителната заповед на Тръмп за имиграцията, но засега ще се съгласи с решението на съдията.

Апелативен съд в Сан Франциско отхвърли искането на правното министерство на страната за извънредна отмяна на решението на съдия Робарт, припомня британският "Телеграф".

Часове по-рано Тръмп бе заявил, че е уверен, че решението на съдията ще бъде отменено.

"Ще спечелим", заяви той на гала вечер в неговият клуб "Мар а Лаго" във Флорида. "За сигурността на тази страна, ще спечелим!", настоя той.

Въпреки това решението на съдията е все още в сила, а екипът на Тръмп се готви за правна битка, която най-вероятно ще стигне до Върховният съд на САЩ.

Вицепрезидентът Майк Пенс защити забраната на президента в серия от интервюта, а самият президент остана нетипично мълчалив.

"Ще продължим да използваме всички правни средства на наше разположение, за да отменим тази заповед и да продължим напред, за да предприемем стъпките, нужни за защитата на нашата страна", заяви Пенс пред "Fox".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Марк АнтонийМарк Антъни е латино певец и бивш съпруг на Жей Ло. -Женифър Лопес
44
2
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Обикновено от атентатите трябва да ни пазят службите за сигурност, а не съдиите. Очевидно Тръмп няма голямо доверие на службите и е решил да действа кардинално. Няма човек (разбирай бежанец) няма проблем, но съдията му прави сечено и прехвърля отговорността на него.
43
1
 
4
 
! Отговори
пенко преди 7 години
Еди Мърфи...Еди Мърфи,колко ли камшика са "изяли " твоите прабаба и прадядо на памуковите плантации??? Кой ще ми посочи разликата между КОНКВИСТАДОРИТЕ И ДЖИХАДИСТИТЕ !!! НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ОТДЕЛИ УСТАТА ОТ ШКЕМБЕТО И ГЪ... !!!
42
2
 
3
 
! Отговори
пенко преди 7 години
Аз съм атеист/по определение на "овците"от стадото Б./, материалист и... а де ! Имам въпрос : Какво общо имат с демокрацията /напомням :демос- кратос/ монархиите , роялистите и техните "младежки "формации" ???Избираш ли религията... или от дете те принуждават да вярваш в "ГАДОСТИТЕ"-мама,тате ,баба,дедо и първоотците от ЕВРЕЙСКИ произход!!! Какво общо с България има петнистата хиена КОБУРГ??? Имаше соц. детска игра- "КРАЛЬО ПОРТАЛЬО" !!!
41
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трудно е за обяснение , защо някакъв съдия ще е по висш от Президента . Това , че съд.система е независима да , но да отменяш указ на Президент е малко в повече . Какво излиза , уж пази закона , а търси вратичка да го заобиколи . Този номер трябва да се забрави , ако е нарушил закона Президентът защо не го подвеждат под отговорност . Въобще много съдии се изживяват като последна инстанция .
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
HORATA MU KAZAHA RAZCHISTI SI SMETKITE S FED I NESHATA SHE SE OPRAVIAT DRUGI DA POEMAT UPRAVLENIETO NA FED NAPRIMER ORGINALNI ANGLICHANI ILI GERMANZI FINLANDZI DA NE DOPUSKAT HORA DO FED S ETNICESKI KORENI KATO BJEJINSKI OLBREIT DJON KERI PROSENKO ABRAMOVICH KOLOMIISKI SPOMENAVAM TEZI IMENA S ZEL DA NE SPOMENAVAM SOROS I ROTSCHILD JACOB ZASHOTO OT MEDIATA ME OBVINIHA CE VSE SRESHU TIAH SAM PISAL
39
0
 
3
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Леле, какъв респектиращ интелект! Смях в залата.
38
1
 
3
 
! Отговори
да знаете преди 7 години
Още не е император ,Америка й предстои 70 г анархия дорде се появи някой като Октавиан .Хаоса щ е е пълен тоя век .....Дръжте се за един клон и здраво се пазете.
37
1
 
6
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
До впрочемще биеш ти латиносите по мафия и корупция другия път, тия само пиночет ги е държал в релси, ама *** сдаде властта вместо да основе империя и да пресуши това гнило блато латинска америка
36
0
 
9
 
! Отговори
ф 35 преди 7 години
За африканските републики пък какво ли да кажем .Първото нещо на всеки нов президент е да очисти другото племе в държавата.Добре ,че бяха някой монархии в Европа да очовековечат Африка 19 ,уви .......... Дойдоха републиките, махнаха империите и *** впупом ръгнаха към Европата. Същото и в Лат Америка с тия славни републики на Санта Ана и някакви диктатори ...Масово населението към САЩ се спасява. То и затова се докарахме до това положение ,ама то освен да четеш българино ,трябва и акъл.
35
1
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
До Един българиндобре, мексико е република от 1824та, щатите цели двеста години, франция и тя. айде сложи ги само срещу древен египет, 3000 години велика държава, докато накрая пада под властта на рим, и ау каква случайност, точно след като рим току що е приключил с демокрацията.
34
1
 
7
 
! Отговори
впрочем преди 7 години
Примера с латино ам републики пък е най -лошия който може да се даде ...Бият ги по -мафия и корупция само нашите и африканските републики .Та с какво се е подобрил животеца на населението след испанската монархия в Америките.Именно тесен елит се скрива зад републиката и управлява в своя интерес.
33
2
 
3
 
! Отговори
ф 35 преди 7 години
Ами спри се вече ,знам ги и аз .Просто не мислиш правилно ,а в стереотип на 20 век . Нито си ми студент да те ичпитам ,нито пък имам желание .Ти почна в с обидите.Което е лош тон .
32
4
 
6
 
! Отговори
впрочем преди 7 години
Ако Левски не беше подведен за републиката ,можеше и да успее да вдигне сам въстанието .Такива приказки за република отчуждават народа,щото народа си знае интереса.
31
2
 
12
 
! Отговори
Edna преди 7 години
До Един българин 36Когато Кувейт и Саудитска Арабия отказват да приемат бежанци от Сирия и други мюсюлмански страни, уж техни братя - мълчание, когато САЩ го правят - рев до Бога! Защо!?
30
7
 
4
 
! Отговори
demograph преди 7 години
Очаквайте Путин да услужи на бебо Тръмпчо с едно "ислямистко" атентатче в най-скоро време. Те нали си менката услуги - ти на мене, аз на тебе...Такова, че веднага да го разкрият. Идващо от "забранените" от Тръмпи държави. Горко им на американските съдии...!
29
1
 
6
 
! Отговори
ф 35 преди 7 години
Не става дума да си броим републиките и монархиите .Става дума за нещо много по -важно .Как едно лоби ,една олигархия се скрива в републиката зад закона и погазва обществения интерес и самите закони в свой интерес .Затова монархията и в Гърция и в Рим и в останалите случаи иде да въздаде право на народите срещу това олигархично тяло .И не меси Левски ,човека просто се е борил с ислямската деспотия ....... Монархията е връщала закона в пътя на интереса на всички ,а не само на тесен кръг юристи.
28
2
 
2
 
! Отговори
ф 35 до един българи преди 7 години
Я кажи сега всички републики по света да се посмеем на един *** .......
27
2
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
До Един българинмного или малко, накрая всички падат, и то не заради конкретен човек, в рим са убили цезар, но не са избегнали връщането на монархията.
26
2
 
2
 
! Отговори
до един българин преди 7 години
И какво каза сега,пак нищо ,някакъв Боливар и кво бе калъфе ........