От 50 години насам: Рекордно ниски температури в САЩ и Канада

Живакът в Ню Йорк падна до минус 32 градуса, а в Канада - до минус 45
29 дек 2017 18:15,
58

Рекордно ниски температури продължават да сковават Северна Америка. На места в Канада са измерени стойности, по-ниски от тези в Сибир.

След обилния снеговалеж, в Съединените щати се очаква най-студената Нова година от 50 години насам. В района на Ню Йорк живакът падна до минус 32 градуса.

Още по темата
На места се налага пожарната да копае снега, блокирал хора в домовете им. 

Арктическите ветрове се очаква да навлязат и в по-южните части на Щатите. Няколко града на брега на Атлантическия океан отмениха традиционното къпане в новогодишната нощ заради опасност от измръзване. 

В Канада в сила е код за опасно студено време. Температурите там на места достигнаха минус 45 градуса. А бурните пориви от над 100 километра в час оставиха над 150 хиляди домакинства без ток. 

Снощи Отава беше най-студената столица на света. Там бяха отчетени минус 29 градуса. Засегната е дори любимата канадска игра – хокеят. Международният младежки турнир, който трябваше да се играе на откритата пързалка пред парламента, беше преместен в зала.

Необичайното според метеоролозите обаче дори не са ниските температури, а продължителността на студената вълна. Очаква се Северна Америка да остане в нейната хватка и в началото на 2018 година.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
22
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
Полюсите се местят .Всички политици го знаят но го крият от нас като ни баламосват с гл.затопляне.Тръмп се отказа от договора за емисийте защото знае истинската причина.Заради това е и бежанския наплив.До 20 г в Бл Изток няма да става за живот.Това е и причината за повишените температури на полюсите и топенето на ледоветеЖивеем в Матрицата
7
2
 
19
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
Колкото повече ни облагат два пъти повече ще откраднем ето защо в БГ много се краде защото ни управляват неграмотни бирници свиквай и стига си цмърчал. Който сее вятър жъне буря, а Тиквите и краварите посяха много ветрове.
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гълфстрийм променя посоката си. Знае се отдавна. Време е да се повярва.
5
6
 
28
 
! Отговори
Маке преди 6 години
Тия *** податливи глезльовци знаят ли, че в Сибир стига и до -60 и винаги имат ток хоратата в краварника леко захладня и задуха лек прохладен ветрец и останаха без ток и вирнаха краката, хахаха.
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В САщ си имат глобално застудяване, а при нас е глобално затопляне гответе се да ви обложат и в двата случая няма измъкване.
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кфо мъ интерсувъ ?
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, и ???
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
северния полюс се мести в сащ!