Тръмп уволни държавния секретар Рекс Тилърсън

На поста идва досегашният шеф на ЦРУ Помпео
Обновена: 13 мар 2018 15:18 | 13 мар 2018 15:02, Елка Василева
40
Тръмп уволни държавния секретар Рекс Тилърсън
Рекс Тилърсън и Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп уволни държавния секретар Рекс Тилърсън и ще го замени с досегашния директор на ЦРУ Майк Помпео, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Новият директор на ЦРУ ще е досегашният заместник-директор Джина Хаспъл. Тя ще е първата жена начело на тази разузнавателна служба.

"Директорът на ЦРУ Майк Помпео ще стане новият ни държавен секретар. Той ще се справи фантастично! Благодаря на Рекс Тилърсън за службата му! Джина Хаспъл ще стане новият директор на ЦРУ и първата жена на този пост. Поздравления на всички!", написа Тръмп в Тwitter, без да даде обяснение за смяната.

Според пожелал анонимност официален представител на Белия дом президентът на САЩ иска да има нов екип преди планираните преговори със Северна Корея и различни търговски преговори, отбелязва агенция АП, цитирана от БТА.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тилерсън е готин и печен. Ама бизнес връзките му с Русия и нафтата, слагаха сянка върху него. А и явно вижданията му са различни от тези на Тръмп.Тръмп не прави случайни смени. И никога не взема решения без да е проверил всичко, до колкото може. Целта му е да изпълни обещанията си и нищо няма го спре.В началото на мандата си нямаше никаква информация от Службите при подбора на кадри . Началниците им го саботираха дори. И наследената Обама администрация Но вече не е така.
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трумп: "Рекси, марш, лошо куче! Ще ме наричаш iдiот! Всички го знаят, ама баш ти ли даго кажеш! Ще видиш с Ким какъв дует ще изпълним."
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Готвачите на Вова, махайте се от тук, дори за белене на картофи на ставате.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американско КГБ на власт. Може би най-сетне ще се разберат с колегите си и ще настане мир.
26
2
 
4
 
! Отговори
фон Майнщофен преди 6 години
Е ти кво искаш бе не.ъра да управлява с цялата си свита маймуни ли те това ще е и краят на тези питеци!
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помпата е адвокат и милионер с петролна фирма с Буш. Килърсън стана милионер като директор на петролна фирма в Йемен. Не виждам разлика.
24
2
 
11
 
! Отговори
"-" преди 6 години
По-жалка президентска администрация историята на САЩ не познава!В едно свое изказване уволненият Стив Бенън открито заяви, че "мнозина политици са отказали на предложението на Тръмп да работят в неговата президентска администрация."Ако нещата продължат по този начин, трудно е да се предвиди как въобще Тръпеца ще изкара целия си президентски мандат.
23
3
 
15
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Няма страшно Тръмп на есен след изборите си отива,след като се смени конфигурацията в Сената и на народните представители. Проекто-законите му няма да минават и той сам ще се откаже. На предстоящите частични избори на есен и Путин вече няма да му помогне,защото и с него не се държа добре.
22
2
 
15
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
От кога се започна да се уволняват министри чрез Туитър? Нашата Тиква много е изостанал. Можеше да уволни Теменужката чрез Туитър,за да се види,че от езици не разбира,но от компютри малко вдява,ако разбира се някой друг не му пише постовете във Фейса.
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човека си прави екип. Сега я ЦРУ ще има поредица издигания и благодарни на Тръмп. Човека си спечели ЦРУ с един единствен ход. Захитрява и задобрява. До края на мандата му има още много време, а хилърица е дърта и няма отговор, освен да насъска феминистките, Но Тръмп и там я удари - пърата жена - директор на ЦРУ ;))) Хитър е ;)
20
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
един читав имаше в екипа и го махнаха сега светьт ще ври и кипи щомцру взе властта
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЩО ТАКА БЕ ТРЪМП СУЛТАН..
18
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оказа се,че в екипа на Тръмп има много некадърници и сега един след друг капят като гнили круши.Рекс Тилърсън беше човек на Валцман (евреинът, който управлява Украйна под името Порошенко)
17
3
 
13
 
! Отговори
Минаващ преди 6 години
Всеки нормален човек знае че говедарите и пияндурите са едно голямо зло за човечеството.
16
4
 
19
 
! Отговори
помпейчо преди 6 години
Клоуните от ЦРУ, начело с някой си Помпейчо, най-богато финансираната циркаджийска организация, отново проспаха ракетната система "Сармат", хиперзвуковата ракета "Авангард", системата "Кинжал", ракетната система с ядрен двигател и безпилотните ядрени подводници. След като проспаха Крим, руските бази в Сирия и крилатата ракета "Калибър"!
15
19
 
7
 
! Отговори
45 годишен преди 6 години
Тоя на 1000% работи за Путин, скоро може и да си караме москвичите, а някъде и в джамии да ни вкарат..
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано и тук цру и нашите служби да поемат контрол и всичко да се слуша и дебне още в зародиш, стига с тия права и глупости народа иска народен съд и да ги стрелят и бесят бандитите по бърза процедура!!!
13
6
 
26
 
! Отговори
666 преди 6 години
Браво на Путин - махна този пъпеш Тилърсън!
12
2
 
32
 
! Отговори
факт преди 6 години
Пълен провал на външната политика,това значи това уволнение....
11
2
 
16
 
! Отговори
Еврейските маневри преди 6 години
край нямат