Принуда! Деца, разделени от родителите им в САЩ: На психотропни вещества

Ако откажат лекарствата, ги обездвижват и им бият инжекции
21 юни 2018 09:00, Елка Василева
58
Принуда! Деца, разделени от родителите им в САЩ: На психотропни вещества
Лагер за деца на имигранти в САЩ близо до мексиканската граница. Снимка: Reuters

На деца на имигранти рутинно и принудително се дават редица психотропни вещества във финансирани от правителството на САЩ центрове за прием на малолетни и непълнолетни за потискане на травмата им, че са задържани, а в някои случаи и отделени от родителите си. Това се казва в подадена в съда жалба на правозащитна организация, предаде Ройтерс.

Деца, които са държани в обекти като Центърът "Шилох" в Тексас, почти сигурно ще получават такива вещества, независимо от състоянието им и без съгласие от родителите им, се казва в жалбата, подадена от Центъра за човешки права и конституционно право в Лос Анджелис.

Центърът "Шилох" е специализиран в услуги за малолетни и непълнолетни с поведенчески и емоционални проблеми.

Жалбата е подадена на 16 април, няколко дни след въвеждането на политиката на "нулева толерантност" на администрацията на Тръмп за разделяне на деца от родители, които са преминали незаконно границата на САЩ с Мексико. Тръмп вчера подписа указ за прекратяване на тази практика.

Още по темата

"Ако сте в "Шилох", почти сигурно сте поставени на такива лекарства. Така че, ако някое дете е било пратено в "Шилох", след като е било отделено от родител, то почти сигурно е поставено на психотропни вещества", каза адвокатът от подалата жалбата правозащитна организация Карлос Холгуин.

Засега представители на Службата за пренастаняване на бежанци (СПБ), която ръководи тези центрове за прием на деца и юноши, не са коментирали жалбата, пише БТА.

Вземането на различни психотропни вещества едновременно може сериозно да навреди на детското здраве, се казва в жалбата, в която се подчертава необходимостта от надзор, за да се избегне използването на тези лекарства като "химически усмирителни ризи" вместо за лечение на истински душевни заболявания.

Центровете на СПБ едностранно дават тези вещества на деца в нарушение на законите на Тексас и други щати, в които се изисква родителско съгласие или съдебно нареждане, се казва в жалбата.

Жалбоподателите искат промяна в политиката на СПБ за съобразяване с щатските закони и избягване на твърде продължителното задържане на деца в центровете.

Някои деца и юноши в "Шилох" съобщават, че им се дават до девет различни хапчета сутрин и шест вечер и че ако откажат да ги вземат им се казва, че ще останат задържани. Някои свидетелстват, че когато отказвали да вземат лекарствата, били обездвижвани и им се биели инжекции, се посочва в жалбата.

Една майка е заявила, че нито тя, нито други членове на семейството са били консултирани за даване на лекарства на дъщеря й, въпреки че "Шилох" е разполагал с информация за влизане в контакт с тях.

Друга майка е казала, че дъщеря й е получавала толкова силни лекарства за тревожни разстройства, че няколко пъти е колабирала, се посочва в жалбата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
иванка трьмп се беше загрижила за сирииските деца и в резултат 58 ракети кьмсирия а сега мьлчи даже и наркотици дават на децата това са убиици погенезис
22
16
 
4
 
! Отговори
Тръмп преди 5 години
Брей какви злобни и гадни американцити билиии... Стойте тука хора или най-много Белград или Москва...
21
0
 
3
 
! Отговори
до Авторката преди 5 години
По колко Статии ви кара Инвесор БГ да крадете от интернет ............хахаха.............вие сте като под робство в таа Медия щото се принуждавате да крадете .........хаха............смешници
20
1
 
15
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
Фашизма се надига!
19
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен мюсюлмани, в САЩ нахлуват и латиноси. Те пък са друга бира, но и техният тип възпитани не е добър за САЩ.Даването на такива медикаменти е необходимо зло. Първо да умирят малките темпераментни истерици, после да се опитат да ги възпитат като бели хора.
18
12
 
7
 
! Отговори
Какво предлагаш? преди 5 години
До Д. Димитровбезкритично да пуснат в държавата си пълчища от необразовани многодетни семейства, в които един от основните постулати на възпитанието е "Мрази неверника, при възможност му отнеми всичко и го убий! Неверниците трябва да ни служат, защото са по-низши от нас. Не слушай какво ти говори неверникът или прави точно обратното на това, което ти казва!"Да не би да предлагаш? Да им дадат соц.помощи и да им се радват, че се размножават като на конвейр, но не им се работи?
17
14
 
6
 
! Отговори
Искат да са в САЩ преди 5 години
Но защо САЩ да приема деца, възпитани според каноните на исляма? Защо да слага в пазвата си бомба със закъснител?За децата има известна надежда да получат възпитание, подходящо за градивни личности, живеещи в САЩ. Малките все още не са заразени с ислямското отношение спрямо "неверниците", а на по-големите е възможно да бъдат разяснени доста неща.Но за целта трябва да ги отделят от средата им.Психотропни вещества им дават по неволя. Как да се справят с толкова много деца, вероятно наплашени?
16
0
 
14
 
! Отговори
До 16 преди 5 години
До 16А в България и Европа да не би да е задължителна? Хелзинският комитет и подобните нему защо не се самосизират и отидат в САЩ? Я колко работа имат там...
15
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Емиграцията в сащ не е задължителна. Като не ви харесва, стойте си у вас. Ако отидете на чуждо място, ще правите каквото ви наредят. Баста.
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американските деца масово да на "Прозак". Щом иска да си играе навън явно е свръхактивно - дават му Прозак и родителите могат да си гледат спокойно тв и да се снимат за Инстаграм.
13
2
 
12
 
! Отговори
Д. Димитров преди 5 години
Това е като концентрационен лагер, само дето няма газови камери (което не е много сигурно)... Едно време немците ги разкостиха за еврейските лагери, а сега всички мълчат за трзи лагери, отворени в ЕВРЕЙСКИТЕ американски щати. Къде е ООН, къде е съда за правата на човека, къде е трибунала в Хага за военните рестъпления извършвани от ФАЩ? Няма ги, защото са създадени за да обслужват евреите и ФАЩ!До кога?
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да живеят човешките права в САЩ и отеглянето им от ООН.
11
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Експериментират с лекарства върху деца с неравностойно положение, следят реакциите на организма, последствия, поносимост... Като от филм на ужасите просто. Ясни са ми такива центрове.
10
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ представляват ОГРОМНА опасност за Европа, Азия и световния мир като цяло.
9
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е в демократичната бащица на народите, известна още като Големия Сатана. Малкия Сатана разбира се е Израел. Демократични ценности. Демократично право е също са влезеш в някое даскало с картечница. Чичо Сам мисли за децата ви -> бухаха, ще повърна
8
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами има лесно, да си гледат децата в техните страни и да не ходят в САЩ през чукарите и пустините щом е толкова лошо там.
7
3
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
ключова дума удивителен останалата част от заглавието. читалищна работа с CEO.
6
2
 
32
 
! Отговори
факт преди 5 години
САЩ са тоталитарна държава, може да не ви се вярва, но дори България е по-демократична от САЩ.
5
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Русия децата бутат автобуса като се развали а възрастните доброволно се наливат с препарати за да се отърват от гадорията
4
25
 
2
 
! Отговори
демократис булгарис преди 5 години
САЩ е рай бе хора! Това само някой путинист може да е написал този бълвоч. Колкото и да мразите демокрацията тя ще дойде и тогава ще видите. Да живей свободата, равенството и братството! Да живей САЩ! Долу Путин!!!!! Крим Е Украински!!!!!