Тръмп намалява шансовете си да бъде преизбран

Не би имало разлика, ако Хилъри беше спечелила. Дали?
27 юни 2018 22:45, Екип на Bloomberg
46
Тръмп намалява шансовете си да бъде преизбран
Снимка: Reuters

С промените си в икономически план президентът на САЩ Доналд Тръмп поощрява повече гласоподавателите, които го избраха – хората с по-ниски доходи, но намалява шансовете си да бъде преизбран. Това каза инвестиционният консултант Петър Аризанов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„От лична гледна точка (бел.ред. - данъчната) реформа беше направена с цел да се поощряват повече гласоподавателите, които избраха Доналд Тръмп – хората с по-ниски доходи. Повече бяха ударени хората от източното крайбрежие с по-високи доходи и по-висока стойност на имоти. В САЩ 10% от населението с най-високи доходи плаща 50% от данъка, а 80% не плаща никакви данъци. Така че не може да се говори за равноправност“.

Експертът каза, че не би имало разлика за икономиката на САЩ, ако Хилъри Клинтън беше спечелила президентските избори.

„Растежът на страната се дължи на прогреса в технологиите – изкуствения интелект, машиностроенето, програмите, алгоритмите. Те допринасят за всички индустрии. /.../ Главните печеливши на борсата са тези технологични компании“.

Доналд Тръмп се опитва да защитава индустрии, които не са толкова прогресивни от гледна точка на технологиите и се опитва да спечели поддръжници от централните региони в САЩ, които зависят много повече от промишлени компании, добави събеседникът.

Действията на американския президент спрямо търговските партньори като Китай, ЕС и Канада и налагането на мита обаче Тръмп също влияят негативно на шансовете му да бъде преизбран, твърди Аризанов. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
28
 
! Отговори
Знащ преди 5 години
Приказки без покритие просто лъжи аз живея от 16 г в САЩ икономиката бумти надниците се вдигат насякаде се търсят работници ще ми счупят телефона по времето на хюсеин бях 3 г без работа и хиляди хора си загубиха къщите
15
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свидетели сме на Падането на Вавилон..
14
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 12Ха-ха-ха-ха...........суперкомпютрите сега ВЕЧЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ОТ РУСИЯ, КИТАЙ и т.н!!!!!! А за краварията всичко вече е МИНАЛО ВЕЛИЧИЕ!!!!
13
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, този "анализатор" дружи ли с главата си????? Какъв "растеж на страната", какви пет лева???? Тия да ги разправя на шапката ми! Брутния вътрешен продукт на тази "страна" е резултат ЕДИНСТВЕНО НА финансови спекулации, манипулации, продажби на деривати и франчайзинги!!!!! От това НА ХАРТИЯ ИМАШ фалшив БВП, НО НИКАКВИ МАТЕРИАЛНИ ЦЕННОСТИ! А относно машиностроене, програми и изкуствен интелект.......ТОВА СА СТАРИ ВРЕМЕНА!!!! ВЕЧЕ НИЩО ПОДОБНО, КОЕТО НЯМА И В ДРУГИТЕ СТРАНИ там вече НЯМА!!!!!
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази година няма да го преизберем- за догодина ще видим.
11
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп върна света 10 години назад с тея закони. Следващия ще трябва пак да ги маха и да преговаря.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се притеснявай, един мигрант дори с верига да го вържеш в България ще намери начин да я пререже и ще избяга.
9
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп ще има втори мандат... ако не го убият разбира се, в САЩ тава се случва често с техните президенти.
8
2
 
7
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Браво! Петър Аризанов определи съдбата на Америка!
7
3
 
21
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Важното е злото джудже Меркел да си иде ,направо да емигрира с любимите си пущуни и араби в третия свят ;) !!!
6
4
 
25
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Ако Тръмп бъде премахнат и бъде сложен демократ още повече жена или черен с Америка е свършено!
5
1
 
15
 
! Отговори
8 преди 5 години
Пълни глупости, с напъните си за Гънс контрол демократите гръзнаха дръвцето за няколко избора напред. Имат някакъв шанс само ако пуснат Бърни Сандърс, но по-скоро ще пият нафта :)
4
3
 
19
 
! Отговори
Гостенин преди 5 години
Този се пише анализатор?Тръмп ще ги разбива бавно и постепенно!Днес във Ню Йорк една анархистка, поклоничка на Кастро, разбила втори-трети в йерархията на демократите.Със Барни демократите пуснаха духа от бутилката и ще ядат бой поне 20 години!
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не иска да създава военни конфликти и ства неудобен,рамбовците живеят от интриги и продажба на оръжие.Какво би било с Америка ако има мир по света.
2
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европейското лоби е купчина безгръбначни клоуни на конци.В САЩ Тръмп има подкрепата на доста силни и влиятелни хора.Надявам се на още един мандат.Ще бъде много добре за белите работещи хетеросексуални мъже и жени по цял свят.Другите ги знаем-малцинствата ама само тъмните,бежанците и ако може ТСВ с руснаците.И холивудските извратеняци да им възпяват педофилията и изнасилванията.
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хилари е интелигентна жена,но Тръмп повече се опитва да направи нещо за обикновените американци.Обаче европейското лоби е силно,а то предпочита друг президент,а не Тръмп.И няма да учудя ако го спънат.