Сърбия кръстена "Серкосовобия" от сайта "Фокс нюз"

Материалът е за желанието на Тръмп за споразумение Белград-Прищина
8 яну 2019 13:15, Елка Василева
26
Сърбия кръстена "Серкосовобия" от сайта "Фокс нюз"
Снимка: архив, Reuters

В текст за заявената амбиция от страна на американския президент Доналд Тръмп, който се обяви за постигане на споразумение между Белград и Прищина, сайтът "Фокс нюз" нарече Сърбия "Серкосовобия", съобщава Танюг.

В текста на журналистката Холи Макей се посочва, че администрацията на Тръмп иска да отбележи още една външнополитическа точка, като насърчи лидерите на Сърбия и Косово да подпишат мирно споразумение на церемония в Белия дом.

"Дългогодишните проблеми между Косово и Серкосовобия неотдавна станаха по-интензивни, до степен да могат да предизвикат въоръжен конфликт", написа тя.

Източник на Фокс нюз прави оценката, че Тръмп е открил път и пред двете страни към получаване на по-голяма подкрепа от Вашингтон и че иска те да постигнат споразумение, пише БТА.

"Ако и двете страни се съгласят, той ще подкрепи споразумението. За разлика от ЕС всичко е на масата", написа Холи Макей.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
19
 
! Отговори
ФЕЙК НЮЗ преди 5 години
се бълват от ПОЧТИ всички бг медии, ама това не се забелязва. Обикновено даже лъжливите и продажни РБ журналисти даже почнаха да използват тези американски думи. Както обикновено правят КОПИ-ПЕЙСТ от УСА медиите