Мигрантските главоболия на Тръмп: Парализа на кабинета

Администрацията на президента загубила следите на хиляди деца
Обновена: 18 яну 2019 11:01 | 18 яну 2019 11:00,
12
Мигрантските главоболия на Тръмп: Парализа на кабинета
Снимка: архив Reuters

Американският печат продължава да коментира широко измеренията на кризата с недопусканите в страната мигранти, идващи към границата с Мексико, и дългосрочните последици от частичната парализа на федералното правителство.

В. "Ню йорк таймс" пише за "изгубените деца на администрацията на Тръмп". Ежедневникът цитира федерален съдия, че Тръмп се отнася с децата на имигрантите, разделени от родителите си, като с роби.

Още по темата

Националният здравен инспектор вчера е оповестил доклад, цитиран от "Ню Йорк таймс" и "Политико", че хиляди деца са били отделени от своите родители, още преди да се заговори открито за такава практика. Изданията посочват, че с увеличаването на семействата с деца по границата, случващото се превръща в хуманитарна криза, а действията на президентската администрация само я влошават. Според доклада броят на децата, отделени от родителите си, сега е 10 пъти по-голям отколкото по-рано, когато децата бяха отделяни от майка си и баща си само когато имаше опасния за тяхната сигурност. Официално властите са признали за 3000 деца, отделени от родителите си, но всъщност за хиляди други деца в подобно положение няма сведения, пише в доклада.

В друг материал в "Ню Йорк таймс" представителка на Демократическата партия от Тексас посочва, че вместо да реагира адекватно на ситуацията на терен по границата, администрацията на Тръмп е избрала да бъде некомпетентна и жестока и последиците от това вече са очевидни. Тя посочва, че федералните агенти по границата са свикнали да преследват мексикански мъже без семейства, които се опитват да избягат от тях. Сега обаче трябва да се справят с централноамерикански семейства с малки деца, които тичат към тях, за да получат закрила и искат да бъдат спасени.

"Политико" цитира сенатора демократ от щата Илинойс Дик Дърбин, че Америка може да си осигури сигурност без да тормози имигрантите и да третира току-що проходили деца като терористи.

Изданието пише също, че частичната парализа на федералното правителство заради несъгласието на демократите да отпуснат исканите от Тръмп средства за гранична стена "хвърля граната" в екипа по преизбирането му за втори мандат през 2020 г. Някои членове на екипа на президента се опитват да извлекат ползи от затварянето на федералните служби, като мобилизират най-ревностните му поддръжници, набират средства и събират данни за гласоподаватели, които да помогнат за неговото преизбиране. Много съветници на Тръмп обаче се тревожат, че с това противопоставяне президентът само прави услуга на демократите.

В тази връзка "Политико" посочва също, че напоследък адвокатът на Тръмп Рудолф Джулиани не върши кой знае колко добра работа и се държи объркано, сякаш защитава мафиота Джон Готи, а не президента на САЩ.

Онлайн изданието "Хъфингтън пост" преразказва необичайния обрат в интервю на прочутата киноактриса Джейн Фонда, която също призова за издигане на стена. А после обясни на стреснатия водещ на късното шоу по телевизия Ей Би Си Джими Кимъл, че от такава стена се нуждае всеки гражданин на САЩ. Актрисата уточни, че тази стена трябва да гарантира, че Белият дом ще бъде държан настрани от разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за руска намеса в президентските избори и предполагаем сговор на екипа на Тръмп с руски представители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Моисей преди 5 години
Добре бе избиите демократите и проблемът ще секне с една операция в полунощ из демократските имения от щурмови отряди и проблемът е решен!
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАко смяташ, че някаква стеничка ще спре миграцията или дрогата значи си пълен наивник. Сори ама не сме в средновеконието. Че дори и през средновековието - китайците построяват стена за да спрът монголците, но това не попречва на Чингиз Хан да завладее Китай.
10
0
 
3
 
! Отговори
"Съюзници" преди 5 години
За Тръмп и България е шитхол. Първото нещо което пита за държава която за пръв път чува е 1. има ли петрол 2. купува ли достатъчно американски оръжия и стоки 3. има ли американски бази? Ако и на трите въпроса отговоря е не, следват санкции и бомбене. САЩ = държава бандит.
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демократите от две години се занимават как Путин назначил Тръмп. Ех самая великия и могучая Расия. В цял свят дърпа конците. Толкова са жалки демократите , толкова лъжи и глупости наговориха. Сега и стената . Какъв е проблемът да има граница. Има си легален начин за миграция . А да , проблемът е в дрогата , има стена , няма дрога .Това им е зора на демократичната анти американската партия , да не секват каналите с дрога, те всъщност и техните гласоподаватели от гетото искат това ,да си имат бело
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Сащ е пълно с безработни на социалка и с престъпници. Нямат нужда да си внасят още нелегално. Тръмп просто иска легална законова миграция, нещо което иска и всеки нормален американец. Демократите искат да не секва дрогата , това е което искат , понеже са на яслата на наркокартелите от Мексико, както и на яслата на шейховете. Няма по - корумпирана партия от тях. Всъщност това е началото на края на Сащ.
7
2
 
7
 
! Отговори
расист за правда преди 5 години
Тръмп е железен.Май е човек на място.Само изглежда откачен ,но е прав и нарича нещата с имената им.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4Има много мигранти които незнаят езика в Сащ. Важното е тези хора да не се затварят в тяхната общност понеже така те никога няма да го научат.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мексиканците да си кандидатстват за виза както другите народи.Няма как да се пуснат 1 милион мексиканеца наведнъж.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демократите наркодилъри твърдят, че няма нищо лошо в неограничената миграция, защото тя ще засили икономиката, за да може Сащ да се бори с Китай. Надали ? Идващите нелегално са с IQ под 80, без пари, образование, трудови навици и без да знаят езика. Лягат веднага на социалните помощи. В Китай средният IQ e 105, колкото в Япония. Така че едва ли масовата миграция ще спре Китай от възход, тя единствено ще убие Сащ , както и ЕС.
3
10
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
На бас на 5 стотинки, че оградата с Мексико ще струва над 20 млрд долара. А клоунът иска да ги вземе от данъкоплатците и да ги даде на големи фирми, на които лично той намали данъците!
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демократите не искат стена с мексико , защото те са главните наркодилъри и ще секнат доставките на бело. Демократите искат за Сащ това което направи и шмъркел за ЕС, неограничена и неконтролируема миграция. Демократите наричат поддръжниците на Тръмп реднекс( *** ) а дем са всъщност партията на хомото и цветните, със среден IQ 73.
1
0
 
7
 
! Отговори
Седящия бик преди 5 години
А незнаех , че и Тръмп е от корените американци.