САЩ ще въвеждат санкции срещу банки, работещи с Николас Мадуро

Списъкът е почти готов и скоро ще стане ясен
7 мар 2019 08:35, Павел Гълъбов
33
САЩ ще въвеждат санкции срещу банки, работещи с Николас Мадуро
Снимка: Reuters

САЩ са установили опити на венецуелския президент Николас Мадуро да работи с чуждестранни банки, за да прехвърля и скрие пари, и са готови да накажат в близко бъдеще тези банки със санкции. Това заяви вчера в интервю неназован високопоставен американски правителствен представител, цитиран от Ройтерс и БТА.

Още по темата

По-рано през вчерашния дом Белият дом заяви, че за банките съществува опасност да бъдат санкционирани при участие в "незаконни транзакции", помогнали на Мадуро и мрежата му.

Това предупреждение е продиктувано от опити на Мадуро, представители на неговото управление, техни роднини и венецуелски държавни компании да намерят начин да запазят притока на финансови постъпления, посочи пред Ройтерс представителят.

"Опитват се да прехвърлят парите си и да ги скрият на различни места. Някои банки - някои чуждестранни банки в частност - съучастват в това поведение", каза източникът в интервю, но отказа да даде повече подробности.

Той добави, че правителството на САЩ се готви да обяви кои са тези банки, които са пренебрегнали предупрежденията на Вашингтон, и да им наложи санкции.

"В близко време научите имената на някои от тях", каза американският представител. "В следващите дни и седмици ще санкционираме някои от тях", допълни той.

След като през януари признаха опозиционния лидер Хуан Гуайдо за законен държавен глава на Венецуела, САЩ предприеха действия за агресивно отрязване на достъпа на Мадуро и свързаните с него хора до петролни и други постъпления чрез налагането на санкции, отбелязва Ройтерс.


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САЩ са НАГЛИ РОБОВЛАДЕЛЦИ!!!
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
МАЙДАНЪТ В Каракас нещо се провали май.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КИТАЙ И ИНДИЯ УДВОЯВАТ ПОКУПКИТЕ НА ПЕТРОЛ ОТ ВЕНЕЦУЕЛА, ЩЕ ПЛАЩАТ С ДИРЕКТНО С ХРАНИ И ЛЕКАРСТВА. ПЪРВИЯТ ИНДИЙСКИ КОРАБ С 40 000 ТОНА ХРАНИ ПРИСТИГНАЛ ВЕЧЕ.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Санкциите им вече девалвираха... ..ама, явно не могат да се усетят? Или не могат да измсилят нещо по-печелившо ? Или са неспособни да правят друго ? Или и двете зяедно ?
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да припомня и още нещо.Фащ на Европа специално вече от три години наложиха санкции и то за други работи но в белия дом накой не си пие гинко билобата да каже на любовника си Ким той е млад и още помни да му напомня.Пък може и на жена си като се връща сутрин от дискотека.А защо Говняидо може да разполага с венецуелски пари ми в дикрстуруте като САЩ е така единствената причина е че Тръмп и компания така ги кефи.Като го гледам се сещам за канцлера Сатлър от филма В като Вендета, и като него щеумре.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми те и сега си налагат санкции без повод само щото Тръмп е станал със задника нагоре и не му е харесало накой какво му е казал, а пък за другите банки дето няма да им чуем имената друже с другите са парите на самите аметикански и еврейски мафиоти и политици да разкрият тях е все едно да искаш сами да се вкарат в пандела тъпи са вярно ама чак толкова не.Пък сега нали Тръмп прави и космически войски ще сложи и санкции на извънземните, защо ли защото не са сътворени по образ и подобие на Тръмп.
23
0
 
6
 
! Отговори
nekoj преди 1 месец
това ми хареса - "В близко време научите имената на някои от тях", каза американският представител !!!

Значи - имената на 'неправилните банки'! А 'правилните' може да си въртят пари, перат пари и т.н. - ама нема да им чуем имената. Ха ха!
22
0
 
9
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 1 месец
САЩ трябва да наложат тотални санкции срещу цял свят и да не се разпиляват на дребно.
Хабене на ресурси и хартия. На първо време санкции срещу цялата Слънчева система. После да се мисли и за Млечния път и други галактики.
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи законно избрания президент на Венецуела няма право да движи финансите на страната, а протежето на САЩ е напълно законно ?
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е като Ленинградската блокада, май.
19
4
 
12
 
! Отговори
Българин Европеец преди 1 месец
Стотици хиляди българи работят в Германия за придаване на чист европейски вид на улиците и за свеж европейски дъх на немските отходни публични съоражения, а Мадypo, моля ви се, да вчера да вземе да затвори немското посолство и да експулцира немския посланик заради подкрепата на Германия към Гуайдо. Не го е срам, не следва евроатлантическите ценности.
18
2
 
12
 
! Отговори
Аха преди 1 месец
Я първо кажете крадливи мръсници, за откраднатите пари на Венецуела, колко бяха, 30 млрд?, които си гепихте с крадливите ви братчеди от УК?
17
3
 
20
 
! Отговори
Да им е хак преди 1 месец
Време е Мадуро да национализира и другата част от петролния бизнес във Венецуела, която е на САЩ (50%). Да подбие цените на световния пазар и хамериканците да го д.хат. Да си купи малко ракети от Русия и да е спокоен като Северна Корея.
16
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имаше време, когато политиката на санкциите работеше. Но това беше преди Китай да стане икономически гигант. В момента Китай може моментално да запълни всеки дефицит, образуван в резултат на наложени санкции. Какво смятате ще произтече от санкциите срещу Русия например - ще разширят руско-китайското търговско сътрудничество. Същото най-вероятно ще стане и с Венецуела.
15
2
 
18
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
От цялата дандания обаче има и някаква полза-става очевидно,че САЩ са на път да загубят световния контрол и предприемат отчаяни действия!Готови са даже на ядрена война,само за да запазят статуса си!Значи предстоят изключително тежки 3 до 5 години,в които ще се реши съдбата на Света, дали ще се освободи от американския гнет или го чакат тъмни времена!Все пак САЩ имат доста добри шансове да спечелят-почти 30%!
14
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А разправят, че Русия ползвала икономиката за политически цели. Американците толкова отдавна го практикуват като начин за натиск и контрол, че вече на никого не му прави впечатление.
13
3
 
34
 
! Отговори
Ставрю преди 1 месец
Силните могат да санкционират слабите. Мръсен американски дявол колко мизерия създавате в света.
12
3
 
30
 
! Отговори
Морски преди 1 месец
И ква е тая демокрация,САЩ налагат със сила и жестокост диктата си.Те,рористи.
11
12
 
3
 
! Отговори
БЛЯК преди 1 месец
Я да видим колко Български Банки ще изгърмят!
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голяма икономика.Няма що!То икономика не се прави с кражба,а в кражбата са номер 1.