Барбара Буш обмисляла самоубийство след афера на съпруга си

Бившата първа дама обвинява Тръмп за удара, който получила през 2016 г.
29 мар 2019 20:05, Нели Христова
38
Барбара Буш обмисляла самоубийство след афера на съпруга си
Снимки: Reuters

Когато бившата Първа дама Барбара Буш се връща от Пекин, Китай, оставяйки зад гърба си работата в Бюрото за връзка със САЩ, тя може да определи 1974 година като една от най-прекрасните в живота си. Но нещата съвсем скоро се обръщат и поемат мрачен обрат.

След като съпругът й Джордж Буш-старши започва работа в ЦРУ през 1975 г., "пълен мрак“ обзема бившата първа дама. Комбинацията от удари, които животът й поднася, я карат да изпадне в сериозна депресия. Барбара Буш дори обмисляла да сложи край на живота си.

"Чувствах се ужасно. Понякога ми се налагаше да отбия в страни от пътя, за да не се блъсна в някоя дърво“, казва пред журналистката Сюзън Пейдж Барбара. Пълните й признания, месеци преди смъртта й през 2018 година, ще видят бял свят на втори април в книгата The Matriarch:Barbara Bush and the Making of an American Dynasty.

"Не бях достатъчно смела да го направя, но все пак отбивах, за да не свърша в някое дърво или да блъсна друга кола“, допълва тя.

Това всъщност бил най-тежкия й период след смъртта на дъщеря й Робин преди 20 години.

Барбара се чувствала самотна. Съпругът й Джордж не можел да й каже нищо свързано с работата си, тъй като била строго секретна.

"А аз не мога да пазя тайна. Изобщо. Мога да си мълча максимум един ден и след това си казвам всичко“, споделя първата дама. Това я отдалечило от Джордж, изолирало я от делата му. А освен това, Барбара прекарвала дълго време сама, тъй като децата й вече били в интернати или започвали своите кариери.

Но според приятели й имало една причина за депресията на Първата дама, която тя отказвала да спомене или признае.

Нейното име е Дженифър Фицджералд, любовницата на Джордж Буш, която е неотлъчно до него цели 12 години. Тя била 7 години по-млада от Барбара и постоянно се навъртала около Буш-старши. Той дори я наема като асистент по време на посещението си  в Китай, което принуждава съпругата му да се върне за кратко време отново в САЩ.

В дневника си Барбара пише: "Мнението ми е, че Дженифър наистина наранява Джодрдж“. Но въпреки че почти целият свят знае за аферата между Фицджералд и Буш, и двамата отричат между тях да се е случвало нещо. Истината обаче е, че това съсипва бившата първа дама. Всяка вечер тя плаче в  прегръдките на съпруга си, опитвайки се да обясни чувствата си.

"Не знам как не ме напусна“, казва Буш.

Барбара не пропуска да спомене и сегашния президент на САЩ – Доналд Тръмп. Тя обвинява него за удара, който е получила през 2016-а година. В деня, в който републиканците избират Тръмп за свой кандидат за президент, тя получава силни болки в гърдите и недостиг на въздух.

По думите й, той предизвиквал страх у нея – страх от това, какво ще се случи с Америка и света.


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Бай Иван
Прекръсти се на бай Асан защото лъжеш като дърт ром.При социлизма имаше две абсолтно различни Българии -на номенклатурата -с отделно здравеопазване , отделен валутен режим , отделно образование , отделни кватали , отделно снабдяване със стоки , заплащане ,което беше държавна тайна и пр и пр. а от другата страна беше народът принуден доброволно да се самооблага , да ходи по съботници , да ръкопляска на мъчителите си , да скандира по събрания и пр. и пр. низости и само за един виц оти
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Бай ивна...

Шевитата са си по злетак от опека бате
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 23

Не е! МЪлчи ся, тм! Ууу.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не я знам какъв страх изпитва от Тръмп, но той спечели, защото хората се ужасяваха какво може да стане, ако Хилъри Клинтън беше взела властта. В случая Тръмп беше по-малкото зло и по-разумния избор.
25
2
 
0
 
! Отговори
до 9 преди 1 месец
Вероятно визираш Сталин.
24
1
 
5
 
! Отговори
. преди 1 месец
Не, не ме интересуват.
23
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам дали греша, но тук има коментар, който призовава към публично обесване на хора по улиците на България. Знам че "демократичната" българска общественост мечтае да види обесени публично "всички комунисти" и "всички крадци и престъпници", но, според правилата на сайта, не е ли това подстрекаване към тероризъм в Интернет пространството?
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бесилките по улиците са асоциация с кръстове те на Куклуксклан, предполагам.))) Защото тук не практикуваме този спорт от 1944 година. За последно им се е кефил Цар Борис III. Той умря.)))
21
2
 
1
 
! Отговори
б преди 1 месец
До .

а моето мнение? А мнението на милионите други хора, които са плащали данъци само за да може такива плюжаци като теб да крадат? Не те интересува ха? Е, надявам се бесилките по уличните стълбове да те заинтересуват в един момент. Знае ли човек :)
20
0
 
6
 
! Отговори
. преди 1 месец
Както казах, мнението ти не ме интересува. Не се хаби да ми пишеш.
19
2
 
4
 
! Отговори
а - хаха (смях) преди 1 месец
До .

демек, твоят аргумент е - сега е същото, значи преди е било добре!

:)

Иначе, има много хора, които са се облагодетелствали от този режим преди '89, надявам се ти да не си от тях, но най-вероятно си.
18
3
 
8
 
! Отговори
. преди 1 месец
България ти е смешна, така ли? :) Или ти е била смешна, но вече не ти е смешна, така ли? :) Аз пък, да ти кажа, пет пари не давам за мнението ти, нито преди, нито сега. Мри, самоубивай се, пиши книги, чу.кай се с ев.реи, стой зад глу.павите си думи или лъжи за пари. След малко ще ида да си прибера чистите чинии в шкафа и вече ще съм те забравила. Както и пре.стъпния ти мъж. И завинаги.
17
5
 
12
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 месец
Драга Мадам:
1."развита"не означава белите да карат шевита, а негрите да не смеят да се качат на автобус
2.здравната система беше еднакво достъпна за всички и напълно безплатна. Връзки? Да, може би ако имаш приятел лекар. Разхищение - ха ха ха. Кой ще ти го позволи?:) Партийният секретар на болницата?:)
3.никаква наука в образованието? Че тя цялата държава беше поставена на научна основа. На основата на научния комунизъм.
Много зле сте образована, Мадам. Като повечето американци, за съжаление.
16
13
 
4
 
! Отговори
а преди 1 месец
До .

Не знам как звучи, но това е истината, България преди 1989 е абсолютно слабо развита държава със смешна икономика, смешни жилища, смешна промишленост. В сравнение със всяка една държава към оня момент от Евопейската Общност. Смей се, няма лошо, аз стоя зад думите си.
15
3
 
11
 
! Отговори
. преди 1 месец
а, или както там се наричаш,
Или си роден/а след 1989, или никога не си бил/а в социалистическа България, но това си е лично твой проблем.
Това, което описваш, е състоянието на България след 1989-та и, най-вероятно след 1997-ма.
Смехът си го задръж, защото звучи леко ис.те.рично. И приятен суъсайд. :)
14
11
 
7
 
! Отговори
а преди 1 месец
До Анонимен

"Социалистическа България беше добре развита и сравнително социално справедлива европейска държава."

Погледни колите. В БГ, и, да кажем, Гърция, или даже Югославия. За какво развитие говориш?

"Здравната й и образователна политика, както и присъединяването на малцинствата са образци"
1) здравната политика - връзки, нехайство, разхищение;
2) и образователната - служба на партията, никаква наука

"А комунистическите й лидери живееха като аскети"
Те и днес така живеят. (смях)
13
4
 
8
 
! Отговори
. преди 1 месец
Дано сем.Буш заедно с Клиентът к Килъри изгорят в Ада! Анатема!
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Но, дойдоха американците от сем.Буш и ни "освободиха". :)
11
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много се лъжеш, ако мислиш, че социалистическа България приличаше на днешна Северна Корея. Социалистическа България беше добре развита и сравнително социално справедлива европейска държава. Здравната й и образователна политика, както и присъединяването на малцинствата са образци, към които Европа се стреми и днес. А комунистическите й лидери живееха като аскети в сравнение с "демократичните" олигарси в следващите години.
10
10
 
5
 
! Отговори
а преди 1 месец
До Анонимен

"Добре си бяхме при руснаците"

Има турове до Северна Корея ако искаш да се върнеш към онея години. Отиваш, гледаш, и цъкаш с език. Не са много популярни, знам ли и аз защо.